Vrijstaande baden: alle stijlen op een rij!

Vrijstaande baden: alle stijlen op een rij!

  • 29 oktober 2018

  • Door Woonhome.nl

Een vrijstaand bad klinkt als een ware droom! Een chique badkamer met een vrijstaand bad in het midden. Voor menig huisbezitter klinkt dit als de ideale badkamer. Een vrijstaand bad is gemakkelijker te realiseren dan je denkt, wel is het van belang dat je de juiste stijl kiest die past bij jouw badkamer. Vrijstaande baden zijn er namelijk in talloze vormen, maten en stijlen. In dit artikel lichten we graag de stijlen uit.

Heerlijk bijkomen in een bad vindt iedereen lekker!

Heerlijk bijkomen in een bad vindt iedereen lekker!

Kies voor design: een hoekig vrijstaand bad

De stijl die je kiest in het hele huis is design. Je houdt van strakke vormen en het huis wil je graag zo stijlvol en strak mogelijk ingericht hebben. Je houdt niet van al te veel prullaria en je wilt voornamelijk rust in huis. In dat geval kies je voor een hoekig vrijstaand bad. Een hoekig vrijstaand bad is een statig exemplaar voor in jouw badkamer en past perfect bij je wanneer je van rust en design houdt. Wist je dat een vrijstaand bad niet per definitie in het midden van de ruimte hoeft? Een vrijstaand bad plaats je ook gemakkelijk gelijk aan de muur, maar houdt je afstand tussen de badrand en de muur.

De klassieke stijl: een vrijstaand bad op pootjes

Ben jij meer een romantisch type? Zou je het liefst in een kasteel wonen met barok en ben je gek op de klassieke stijl? Een vrijstaand bad op pootjes is dan het ideale vrijstaande bad voor jou. Een groot voordeel van een bad op pootjes? Je maakt er gemakkelijk onder schoon! Een bad op pootjes klinkt als een droom en is enorm stijlvol in een klassieke of romantische badkamer. De klassieke badkamer maak je helemaal af met romantische toebehoren, zoals een plankje op het bad, een passende kraan of mooie handdoeken in dezelfde stijl. Past dit bad bij jou?

Stijlvol en praktisch: een rond vrijstaand bad

Een rond bad bied vaak meer ruimte dan een hoekig bad. De vorm is vaak aangepast op hoe jij in een bad zit en daardoor kom jij helemaal tot rust in een rond bad. Een rond bad biedt ruimte voor het hele gezin en is ook fantastisch voor kinderen om zelf in te spelen. Ook voor jezelf en je partner is een rond bad de ideale uitkomst. Jullie voeten zitten elkaar niet in de weg, maar kunnen jullie ruim langs elkaar strekken.

Midden in de badkamer een mooi vrijstaand bad!

Midden in de badkamer een mooi vrijstaand bad!

Ultieme ontspanning: een vrijstaand bubbelbad

Kies jij voor de ultieme ontspanning? Dan is het bubbelbad echt iets voor jou. Bubbels zijn de perfecte ontspanning voor jong en oud. Zet de bubbels aan na een lange werkdag of om te ontspannen of kies voor de bubbels wanneer je je kinderen in bad wil laten spelen. Wedden dat zij het bad niet meer willen verlaten? Is de keuze duidelijk? Dan kun je gaan beginnen met de verbouwing in jouw badkamer.

Bekijk ook

Blikvangers in de badkamer: dit is de nieuwe collectie ligbaden van Duravit

De nieuwe baden van Duravit zijn stijlvol, uniek en toonaangevend. Hun luxe uitstraling en hypermodern …

Bekijk

5 Tips voor dé ideale badkamer!

Je hebt het besloten: de badkamer is toe aan vernieuwing. Het mooiste is natuurlijk wanneer …

Bekijk

Vrijstaande baden: alle stijlen op een rij!

Een vrijstaand bad klinkt als een ware droom! Een chique badkamer met een vrijstaand bad …

Bekijk

Designvloer van MeisterDesign: de nieuwste generatie vinylvloeren

De Duitse vloerenproduct MeisterWerke komt met een speciaal assortiment vinylvloeren: Rigid Core. Deze nieuwste generatie …

Bekijk