Waar let je op bij het kopen van een boxspring?

  • 25 april 2016

  • Door Woonhome.nl

Ben je op zoek naar een nieuw bed? Misschien is een boxspring wat voor jou. Dit type bed staat voor comfort en duurzaamheid. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een boxspring. Tenslotte is het dé plek worden waar je een derde van je dagen gaat slijten. Die plek moét natuurlijk op en top zijn.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een verend combimatras met binnenvering. Ze bestaat in de regel uit drie delen: een onderstel, een speciaal boxspring matras en vaak ook een topdekmatras. Het boxspring-matras is wat de boxspring uniek maakt. Dit type matras heeft als voordeel dat het je ligcomfort en ventilatie biedt tijdens je slaap. Daar waar dat bij andere type bedden veel minder heeft.

woonhome-boxspring-kopen-advies-voordelen-boxsprings

Veringssysteem boxspringmatras voor optimale ventilatie

Hoe beter de kwaliteit van met name het boxpspringmatras hoe beter het comfort. Let bij de aanschaf met name op het veringssysteem van het matras. Boxspringmatrassen bestaan namelijk uit metalen spiraalveren. Dit veersysteem creëert extra ruimte binnenin het matras en stimuleert zo de ventilatie. Dit is fijn, want vergeet niet dat je ’s nachts op zijn minst een halve kop aan vocht verliest. En dat elke nacht.

Voordelen van een boxspring

1. Hoog instappen is altijd fijn! Een boxspring-combinatie is hoger dan andere matras-bedbodemcombinatie.
2. Zeer compact: Een boxspring heeft geen ledikant met hoofd- en/of voetenboard).
3. comfortabele houding: Door de verschillende lagen van onderstel middenmatras en topmatras, wordt je gewicht gelijkmatig over je bed verdeeld.
4. Mix&Match: Een boxspring is in verschillende kleuren en materiaal van bekleding verkrijgbaar.

woonhome-classic

De voordelen van een boxspring

Onderstel boxspringmatras

Ook de samenstelling van een boxspringmatras en het onderstel zorgt dat vochtafdrijving optimaal plaatsvindt. Een goed passend onderstel zorgt voor een nog betere regulatie. Kijk dus ook naar de combinatie van het onderstel en het matras. Bovendien kan jouw matras verschuiven wanneer het onderstel te klein of te groot is; iets dat je slaapcomfort niet bevordert.

“De combinatie van het onderstel, het ruimtevolle middenmatras en het topmatras maken de slaapervaring in een boxspring zo aangenaam.”

woonhome-boxspring-onderstel-boxspring-samenstellen

Voordelen van een boxspring, zelf samenstellen

Zelf je boxspring samenstellen

Voor de wonderlijke slaapervaring die je zoekt in een boxspring zorg je ervoor dat je voor goede zo niet de hoogste kwaliteit gaat. Koop niet de eerste de beste boxspring, maar orienteer je eerst op internet. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Silvano. Op deze site kun je je boxspring helemaal samenstellen die aan de hoogste eisen voldoen: materialen, made in Germany, constante tests, vakmanschap (handgemaakt!) en veiligheid. Daarnaast ontwerpt je zelf je boxspring in de 3D-ontwerper.

Bekijk ook

De perfecte eethoek: Tips en advies bij de keuze van een eettafel

De eettafel is in veel huishoudens het kloppend hart van het gezin. Het is de …

Bekijk

Tips voor de perfecte combi woonaccessoires

Ben je je huis opnieuw aan het inrichten en ben je opzoek naar leuke woonaccessoires? …

Bekijk

3x de nieuwste keukentrends van 2018 - 2019

De laatste jaren hebben we steeds meer aandacht voor (gezond) eten. Maar ook het gezellig …

Bekijk

Zo maak je jouw tuinmeubels winterproof

Brrr, winter. Guur winterweer heeft niet alleen een invloed op jouw huid, ook jouw tuinmeubelen …

Bekijk