Waarom je het beste NU een huis kunt kopen

Waarom je het beste NU een huis kunt kopen

  • 28 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

Bijna iedereen heeft het doel voor ogen, nu of in de toekomst: een huis kopen. Heb je al wat spaargeld klaar liggen maar wacht je op het juiste moment? Dan is wellicht dat moment nu aangebroken In dit artikel lees je waarom dit misschien het beste moment is om een huis te kopen. 

1. Lage hypotheekrente 

De hypotheekrente is op dit moment nog steeds historisch laag; en dat betekent dat je jouw nieuwe woning voordelig kunt financieren. De verwachtingen zijn dat de hypotheekrente dit jaar nog laag blijft en misschien nog verder zakt. Ook kan de rente weer gaan stijgen. Maar dat de hypotheekrente dit jaar (2019) historisch laag is, is een ding wat zeker is. Kijk dus snel op diverse sites naar de meest voordelige hypotheekrentes.

2. Boetevrij oversluiten

Met de lage rentes kun je je hypotheek ook oversluiten. Wellicht heeft dezelfde of andere aanbieder wel een veel voordelige rente. Voor het oversluiten betaal je soms wel hoge boeterente. Echter kan oversluiten ook lonen. En door simpelweg te verhuizen kun je ook boetevrij voor een nieuwe hypotheek kiezen.

Komende tijd investeren veel gemeenten in nieuwbouwprojecten.

Komende tijd investeren veel gemeenten in nieuwbouwprojecten.

3. De huurprijzen stijgen

Ondanks dat hypotheken met de lage rentes goedkoper zijn, stijgen de huurprijzen ieder jaar weer verder. Sinds 2013 mag de huur namelijk harder stijgen dan de inflatie. Dat betekent dat de huur in 2019 tot wel 5,6% verhoogd mag worden. Wanneer je een huis koopt heb je hier natuurlijk geen problemen mee; je betaalt een vast maandbedrag, en bouwt daarnaast ook nog eens een spaarpotje op.

4. De belastingvrije schenking

In 2019 mag je nog maximaal 100.800 euro belastingvrij schenken voor een woning. Hierbij hoeft er ook geen sprake te zijn van een familieband. Wie weet hoe deze regeling er de komende jaren uit gaat zien. Voor dit moment kan eventueel mooi meegenomen zijn.

5. Hypotheek zonder vast contract

Een vast contract biedt nog altijd de meeste kans op een hypotheek. Maar het is ook steeds vaker mogelijk om een hypotheek zonder dit vaste contract af te sluiten. Hiermee is het afsluiten van een hypotheek ook een stuk makkelijker voor flexwerkers en ZZP’ers.

Een hypotheek met of zonder vast contract?

Een hypotheek met of zonder vast contract?

6. De huizenprijzen stijgen

Sinds 2014 is er een stijging in de huizenprijzen terug te zien, met name in grote steden. Hoewel het aantal verkopen lijkt te dalen, is de verwachting dat de huizenprijzen blijven stijgen. Hierdoor is dit moment ook aantrekkelijker om te kopen.

7. Je woning is meer waard

Die stijging in de huizenprijzen betekent wellicht ook dat jouw woning inmiddels meer waard is. Misschien is dit juist ook een mooi moment om te verkopen. Voordat je tot verkoop overgaat kan het ook verstandig zijn om waar mogelijk te investeren; een betere isolatie bijvoorbeeld, nieuwe ramen of een leuke serre. Dit soort investeringen zorgen ook voor een meerwaarde van je woning.

Bekijk ook

De 4 beste type raamdecoratie voor meer sfeer en functionaliteit!

Welk type raamdecoratie het beste bij jou en jouw interieur past hangt van een aantal …

Bekijk

Praktische informatie over het gebruik van glas in huis.

Wil je je huis isoleren? Ga je je kozijnen vernieuwen of ben je je woning aan …

Bekijk

Tips voor een wit interieur door LENTstyles

Wit kan altijd en hoeft zeker niet saai te zijn. Door verschillende materialen te combineren, …

Bekijk

Tips om je woonkamer schoon te houden

Het huishouden doen is vrijwel niemands hobby. Maar natuurlijk zal je wel moeten, als je …

Bekijk