Waarom je elektra in huis niet zelf moet aanleggen

Waarom je elektra in huis niet zelf moet aanleggen

  • 07 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Het aanleggen van elektra in huis is doorgaans geen eenvoudige klus. Op internet vind je stappenplannen en video’s, waarin je een dergelijke klus krijgt uitgelegd. Zelfs wanneer je deze stappen op zou volgen, loop je het risico grote fouten te maken.

Het inschakelen van een elektricien heeft een hele hoop voordelen! Wij zetten er een paar op een rijtje voor je.

Het inschakelen van een elektricien heeft een hele hoop voordelen! Wij zetten er een paar op een rijtje voor je.

Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels, die te dicht tegen elkaar aan liggen. Het gevolg hiervan is dat warmte niet goed weet te ontsnappen. In het ergste geval versmelten de kabels met elkaar, wat een kortsluiting tot gevolg heeft. Het is geen fijn idee als je erachter komt dat kabels opnieuw getrokken moeten. Of nog erger, dat je de muur moet openhalen. Reden genoeg om op de hulp van een elektricien in te schakelen!

Advies van een ervaren elektricien

Een elektricien helpt je niet alleen bij de uitvoering van klussen op het gebied van elektra. Ook kan een elektricien je van waardevol advies voorzien. Mogelijk heb je zelf al een idee over de manier waarop de elektra het beste kan aangelegd zijn. Hoeveel groepen wil je bijvoorbeeld toevoegen aan de meterkast? Kies je voor een reguliere stroomvoorziening, of wil je krachtstroom kunnen gebruiken? Het zijn dilemma’s waar een ervaren elektricien je bij kan helpen. Door een vakman mee te laten denken voorkom je problemen op de langere termijn. Een probleem welke regelmatig voorkomt is een overbelasting van de meterkast.

Je wilt voorkomen dat jijzelf fouten maakt in bijvoorbeeld de stoppenkast, neem daarom advies aan van een ervaren elektricien!

Je wilt voorkomen dat jijzelf fouten maakt in bijvoorbeeld de stoppenkast, neem daarom advies aan van een ervaren elektricien!

Professionele aanpak bij het aanleggen van elektra

Zodra er een plan is uitgewerkt voor het aanleggen van elektra in je woning, gaat de elektricien voor je aan de slag. Door de elektra op professionele wijze aan te laten leggen, is de kans op fouten minimaal. Bij fouten kun je denken aan kabels die te dicht tegen elkaar aan gelegd zijn, maar bijvoorbeeld ook aan onveilig weggewerkte kabels en contactpunten. Je moet er niet aan denken, dat je kinderen de elektriciteitskabels aan kunnen raken als deze niet correct zijn weggewerkt. Kies altijd voor een bedrijf met een ruime ervaring op het gebied van elektra.

Hulp van een elektricien bij problemen met elektra

Een elektricien zal je niet alleen helpen bij het aanleggen van elektra in huis. Ook wanneer je te maken hebt met problemen op het gebied van elektra, kan een elektricien je de helpende hand bieden. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting in huis, een stroomstoring in je woning, enzovoorts. Een elektricien spoort de oorzaak van de problemen op en zorgt direct voor een passende oplossing. Mogelijk is het noodzakelijk om een extra groep aan de meterkast toe te voegen of oude elektrische apparaten te vervangen.

Bekijk ook

Met deze woonaccessoires fleur je budgetvriendelijk elke ruimte op

Een fris en nieuw interieur: dat willen we allemaal wel eens. Laat je portemonnee het …

Bekijk

5 tips voor een moderne tuin

Wil je graag een moderne tuin maar weet je niet waar te beginnen? Er zijn …

Bekijk

Zonnepanelen: hoeveel kan je hiermee op jaarbasis besparen?

Steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen op het dak. Wist je dat zonnepanelen een rendement …

Bekijk

Stel online je favoriete meubels samen

Welk kast-, tafel- of zitsysteem je ook zoekt, op de website van fabunique stel je …

Bekijk