Waarom jaloezieën niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor

Waarom jaloezieën niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor

  • 16 september 2019

  • Door Woonhome.nl

Ga je jouw thuiskantoor inrichten? Waarschijnlijk start je vast met een zoektocht naar een praktisch bureau, een comfortabele bureaustoel en een grote kast met flink wat opbergruimte. Maar vergeet niet om óók op zoek te gaan naar de ideale raamdecoratie? Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van een kantoorruimte of studiekamer. In dit artikel lees je over alle voordelen van jaloezieën. Én waarom deze niet mogen ontbreken in jouw home office!

1. Jaloezieën voor sfeer in jouw home office

Een thuiskantoor moet vooral functioneel zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat het geen gezellige uitstraling kan hebben. Je kunt juist beter werken als je je thuis voelt in de kamer. Zorg daarom voor een mooie kleur op de muur, een mooie grote plant in de kamer en een aantal toffe accessoires. Daarnaast moet je zeker nadenken over je raamdecoratie. Jaloezieën zorgen namelijk voor een hele aangename sfeer! Helemaal als je kiest voor een donkere kleur of een houten look. Dit is meteen een stuk gezelliger dan een kaal raamkozijn.

2. Regel zelf de lichtinval op je kamer

Met jaloezieën maak je optimaal gebruik van het daglicht in de ruimte. Je kunt de lichtinval eenvoudig zelf regelen door de positie van de lamellen te veranderen. Je kunt dus heerlijk aan het werk zonder dat er fel zonlicht in je ogen of op het scherm van de laptop schijnt.

3. Jaloezieën zijn erg eenvoudig schoon te maken

Nog een voordeel: jaloezieën zijn heel snel en makkelijk schoon te maken. Het is dus ook een hygiënische keuze! Je maakt de lamellen stofvrij met een vochtig doekje of een plumeau.

Voor ruimtes met iets meer stof (zoals de slaap- en studeerkamer) zijn jaloezieën erg geschikt. omdat je ze eenvoudig kunt schoonmaken.

Voor ruimtes met iets meer stof (zoals de slaap- en studeerkamer) zijn jaloezieën erg geschikt. omdat je ze eenvoudig kunt schoonmaken. 

4. Het zorgt voor privacy in je thuiskantoor

Voor een goede concentratie is een beetje privacy zeker van belang. Met jaloezieën kun je de inkijk van buitenaf verminderen. Dit is ook erg handig als je snel wordt afgeleid door mensen die langslopen, auto’s op de weg of vogeltjes die voorbij vliegen. Zelfs voor ramen tussen verschillende kamers kunnen jaloezieën goed van pas komen.

Geen inkijk meer van buitenaf!

Met jaloezieën voor het raam heb je geen inkijk, maar nog wel subtiel daglicht op je werkkamer.

5. Altijd een geschikte maat voor je raam

Horizontale jaloezieën zijn te koop in verschillende maten. Past een standaard maat niet bij de vorm of het formaat van jouw raam? Dan is het mogelijk om ze op maat te laten maken. Je kunt alles zelf opmeten, maar er kan ook een professional langskomen om de raamdecoratie in te meten en zelfs te monteren.

6. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen

Er zijn altijd wel geschikte jaloezieën verkrijgbaar die perfect bij jouw uitgesproken woonstijl passen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en zelfs allerlei materialen. Denk aan aluminium en kunststof jaloezieën, maar ook varianten van hout zijn mogelijk.

Jaloezieën voor in de werkkamer zijn een mooie, strakke oplossing.

Jaloezieën voor in de werkkamer zijn een mooie, strakke oplossing.

Bekijk ook

Dit zijn de interieurtrends voor 2017

2017 is alweer even van start. Een mooi moment om de meubeltrends voor 2017 voor …

Bekijk

Office Tuesday: Creatief adviesbureau in Londen

“Op Woonhome.nl stellen we iedere dinsdag een bijzondere en opvallende kantoorinrichting centraal. Deze week kijken …

Bekijk

Spots for the weekend! De Meesterproef: restaurant in Nijmegen

Het is het nieuwste wekelijks item op Woonhome.nl: Spots for the weekend! Elke vrijdag plaatsen …

Bekijk

Tips voor bij de aanschaf van tuingereedschap

Wanneer je een tuin hebt dan is er altijd wel iets te doen. Onderhoud aan …

Bekijk