Waarom mensen steeds vaker kiezen voor bamboe jaloezieën

  • 19 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Neem een kijkje in een gemiddelde woning in Nederland en je komt ze zeker weten tegen: jaloezieën. Deze vorm van raamdecoratie heeft in de afgelopen jaren flink wat woonharten voor zich weten te winnen. Relatief nieuw in de wereld van jaloezieën zijn bamboe jaloezieën. Maar waarom zijn deze typen lamellen ineens zo populair? En is het ook wat voor in jouw interieur? Let’s find out. 

Houten jaloezieën zijn al erg populair, maar bamboe jaloezieën worden steeds vaker gezien in trendy interieurs.

Houten jaloezieën zijn al erg populair, maar bamboe jaloezieën kom je steeds vaker tegen in trendy interieurs.

Het verschil tussen bamboe en hout

Als je denkt aan jaloezieën, denkt je gelijk aan houten jaloezieën. Strak, modern, trendy, stijlvol. Je begrijpt wel dat iedereen ze in huis wil hebben. Toch laten de echte influencers in de woonbranche steeds vaker de term ‘bamboe jaloezieën’ vallen. Ondanks dat de houten- en bamboe jaloezieën veel op elkaar lijken, is er een aantal verschillen.

Allereerst natuurlijk het materiaal. Houten lamellen zijn in de meeste gevallen gemaakt van lindehout. Dit type is erg bewerkelijk. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren lak. Toch zijn de kleuren wit, taupe, beige en zwart het meest populair. Bamboe is ook een houtsoort, maar heeft een compleet andere uitstraling. Bij een bamboe jaloezie zie je namelijk duidelijk de houtnerf, die bij houten lamellen vaak strak gelakt zijn.

Er is zeker verschil tussen houten en bamboe jaloezieën, weet jij al wat het is?

Er is zeker verschil tussen houten en bamboe jaloezieën, weet jij al wat het is?

Bamboe jaloezieën zijn bijvoorbeeld lichter dan houten jaloezieën!

Bamboe jaloezieën zijn bijvoorbeeld lichter dan houten jaloezieën!

Het voordeel van bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën zijn over het algemeen iets duurder dan de houten jaloezieën. En toch heeft bamboe vaak de voorkeur. Dat heeft te maken met het gewicht en de pakkethoogte. De lamellen van de bamboe jaloezieën zijn een stuk dunner dan bij houten jaloezieën, waardoor het gewicht van de gehele jaloezie lichter is. Misschien heb je zelf al eens ervaren dat een grote jaloezie optrekken best wat kracht vereist.

Omdat de horizontale lamellen dunner zijn, is ook de pakkethoogte kleiner. De pakkethoogte is de hoogte van de bovenbak en de lamellen in opgetrokken toestand. Dit is vooral belangrijk als je je jaloezie voor een raam of deur wil hangen. Als je je deur of raam wil openen, is het fijn als de pakkethoogte klein genoeg is. Zo kan je zonder moeite je raam of deur openen en zit je jaloezie niet in de weg.

Zorg dat je altijd stalen aanvraagt om de juiste keuze te maken voor jouw bamboe jaloezieën!

Zorg dat je altijd stalen aanvraagt om de juiste keuze te maken voor jouw bamboe jaloezieën!

Kleur bekennen is eerst een staal bestellen

Tijd om kleur te bekennen. Bij bamboe jaloezieën is de keuze in kleuren iets kleiner dan bij houten jaloezieën. Dat komt omdat de focus hierbij ligt op de natuurlijke uitstraling. Bij veel webshops kan je daarom kiezen uit een aantal tinten beige/bruin met een duidelijke houtnerf. Door die houtnerf kan je echt een tof contrast in je interieur creëren. Perfect voor in een wat rustiger interieur of juist als je op zoek bent naar wat extra pit en sfeer.

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gehoord. Stalen aanvragen is echt een must. Niet alleen omdat de kleuren op je beeldscherm iets afwijken van de realiteit. Ook omdat het toch wat makkelijker is om thuis te vergelijken welke kleur het beste past in je interieur. Maak er echt gebruik van!Bekijk ook

De perfecte geur voor je interieur!

Thuis is niet alleen de plek waar je meubels staan, het is de plek waar …

Bekijk

De onderwaterwereld op jouw muren met dit KEK Amsterdam behang

Het lifestylemerk KEK Amsterdam heeft een super gaaf behangcollectie ontwikkeld: Underwater Jungle. Jouw muren komen …

Bekijk

Zelf een wandkast op maat maken

Lars Fideen uit Londen heeft meubels ontwikkeld die je zelf in elkaar kunt zetten. En …

Bekijk

Helemaal niet standaard: exclusieve lijn Fabriekmeubels.nl

Fabriekmeubels.nl heeft een exclusieve lijn meubels ontwikkeld die je interieur helemaal opvrolijken!Kies voor lekker opvallend! De …

Bekijk