Waarom je zou moeten overstappen naar LED lampen

Waarom je zou moeten overstappen naar LED lampen

  • 17 december 2018

  • Door Woonhome.nl

Er zijn zo ontzettend veel redenen om over te stappen naar LED lampen; zeker wanneer je nog altijd oude gloeilampen in de woning hebt hangen. Welke voordelen LED lampen allemaal voor je hebben, lees je hier!

Het mooie aan de LED lamp is dat er een heleboel varianten voor jouw interieur te vinden zijn!

Het mooie aan de LED lamp is dat er een heleboel varianten voor jouw interieur te vinden zijn!

1. Goedkoper op lange termijn

De aanschaf van LED lampen mag wellicht wat hoger zijn, maar op de lange termijn ben je er stukken goedkoper mee uit. De LED lamp verbruikt een stuk minder energie, en bespaart je hierdoor een flink bedrag op de energierekening. Wil je het nog goedkoper? Ga dan op zoek naar LED lampen van Gamma in België. De bouwmarkten van onze oosterburen hebben namelijk regelmatig scherpe acties op de momenten dat de Nederlandse bouwmarkten de volle pond vragen!

2. Beter voor het milieu

Omdat LED lampen minder energie verbruiken, zijn ze natuurlijk beter voor de energierekening en ook het milieu! Hoe minder energie we verbruiken hoe meer we bijdragen aan een gezonde, duurzame leefomgeving. Die oude spaarlampen mag je dus gerust vervangen voor de goedkope, duurzame en milieuvriendelijke LED lamp.

3. Gewoon in de prullenbak

Is de LED lamp aan het einde van zijn leven? Dan mag deze gewoon in de prullenbak. Je hoeft je oude lampen dus niet langer speciaal aan te leveren bij collectiepunten.

4. Lange levensduur

Daarnaast eindigt die LED lamp echt niet zomaar in de prullenbak. De LED lampen gaan namelijk wel zo’n 30 jaar mee! Dat betekent dat jij de komende dertig jaar geen lampen meer hoeft te vervangen. Dit is natuurlijk wel alleen het geval wanneer je een LED lamp van de juiste kwaliteit koopt – bij een betrouwbare aanbieder.

Bedenk je eens hoeveel geld je kunt besparen door het kopen van een goede LED lamp!

Bedenk je eens hoeveel geld je kunt besparen door het kopen van een goede LED lamp!

5. Veel mogelijkheden

Daarnaast zijn er sinds de opkomst van allerlei slimme systemen ook steeds meer mogelijkheden voor LED lampen. Zo kun je ze aansluiten op een slim verlichtingssysteem en hiermee de sfeer in huis met een druk op de knop naar eigen hand zetten. Daarbij kunnen de LED lampen ook nog eens van kleur veranderen: tof he!

6. Direct voldoende licht

Hoewel de spaarlampen voor lange tijd een duurzame oplossing waren op de gloeilamp, duurt het altijd best een tijdje voordat je ook daadwerkelijk de volledige verlichting tot je beschikking hebt. LED lampen zijn nog milieuvriendelijker en geven direct al het licht dat je nodig hebt.

7. Alle vormen en maten

Daarbij zijn LED lampen, net als andere lampen, gewoon beschikbaar in alle vormen en maten. Zo zijn ze er voor taakverlichting en sfeerverlichting, maar kun je ze ook gewoon in TL variant aanschaffen.

Bekijk ook

Kleed je woning aan met sfeervolle led verlichting

Wil je je woning herinrichten met een nieuwe uitstraling die gepaard gaat met sfeer? Maak …

Bekijk

Design in bloei: deze witte en zwarte hanglampen zijn geïnspireerd op een tulp

Modular Lighting Instruments en Studio Kees lanceren  hun nieuwste ontwerp. Een nieuwe minimalistische plafondlamp geïnspireerd …

Bekijk

Waarom je zou moeten overstappen naar LED lampen

Er zijn zo ontzettend veel redenen om over te stappen naar LED lampen; zeker wanneer …

Bekijk

Zo vind je de perfecte verlichting voor elke kamer

We besteden volop tijd aan ons interieur, maar de verlichting blijft vaak bijzaak. En dat …

Bekijk