Een wasmachine die past bij je interieur

Een wasmachine die past bij je interieur

  • 15 april 2018

  • Door Woonhome.nl

Wasmachines: iedereen heeft ze in huis, maar echt aantrekkelijk om naar te kijken zijn ze niet. Toch is het weglaten van een wasmachine in huis niet echt een optie. Wie geluk heeft, kan een wasmachine op zolder wegwerken of op een andere plek waar het apparaat niet in het zicht staat. Andere huisbezitters hebben minder geluk, maar dit kun je oplossen door een wasmachine bij je interieur te laten matchen.

Zet je wasmachine in een kast

Niet alle wasmachines zijn even mooi om te zien. Of je nu het nieuwste model hebt of juist een goedkope wasmachine: het blijft een huishoudelijk apparaat. Een manier om een wasmachine bij je interieur te laten passen is door te kiezen voor een kast. Een wasmachine kun je gemakkelijk in een kast plaatsen waardoor het apparaat niet meer in het zicht staat.

Denk bijvoorbeeld aan een trapkast of een inbouwkast in de buurt van de badkamer of in de slaapkamer. De kast kun je sluiten met bijvoorbeeld Parijse/Franse deurtjes. Hierdoor is de wasmachine stijlvol weggewerkt, maar is er genoeg ventilatieruimte en kan het apparaat de warmte goed kwijt.

Een wasmachine met een bovenblad zorgt voor een hele strakke en nette afwerking

Een wasmachine met een bovenblad zorgt voor een hele strakke en nette afwerking

Plaats een bovenblad op je wasmachine

Bij deze optie is het handig om een droger in huis te plaatsen waar je genoeg ruimte hebt. Plaats een droger ernaast of bijvoorbeeld een vaatwasser. Je kunt de wasmachine stijlvol bij je interieur laten passen door er een mooi bovenblad op te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi aanrechtblad (bijvoorbeeld van Budgetplan.nl) of toch weer een blad van steigerhout.

Ben je heel handig? Dan zou je kunnen kiezen voor een werkblad met daarin een kraan en wasbak. Zo kun je zelf bij de wasmachine een handwas doen of het water van de droger in laten lopen. Onder de wasbak is er ruimte voor je vuile was. Heel handig!

Maak een ombouw voor je wasmachine

Heb je geen kastruimte waar de wasmachine in kan staan? Dan kun je ook zelf een wasmachine ombouw maken. Dit doe je door bijvoorbeeld een droger en wasmachine op elkaar te stapelen of naast elkaar te zetten. Met bijvoorbeeld steigerhout bouw je er zelf een mooie kast omheen. Ook deze kast kun je sluiten met Parijse/Franse deurtjes.

Beits het hout in een mooie kleur of ga voor hout. Kies net de kleur of afwerking die past bij de ruimte waar de wasmachine komt te staan. Je hebt nu een prachtige houten kast in huis die past bij je interieur. Door de kasten naast elkaar te plaatsen, ontstaat er nog extra bergruimte ook.

Ben je zelf nou echt handig? Maak dan een ombouw voor je wasmachine en droger om ze netjes weg te werken!

Ben je zelf nou echt handig? Maak dan een ombouw voor je wasmachine en droger om ze netjes weg te werken!

Bekijk ook

New York Loft: zo creëer je één in je huis

Wie wil nu geen een eigen New York Loft? Een stijlvolle, urban appartement met een …

Bekijk

Welke parasol past het beste in jouw tuin? Laat je inspireren met deze 4 soorten parasols

Een parasol is een must have in de tuin met een belangrijke functie. Parasols beschermen …

Bekijk

Top 5 cadeaus voor vrouwen

Mannen, goed opgelet, want we maken het jullie dit jaar wel heel makkelijk met cadeau’s …

Bekijk

Kunstwerk van Amsterdams’ mooiste afval: kurk!

Begin dit jaar schreven we al over één van dé must-haves voor 2014: een wand …

Bekijk