Wat heb je nodig bij een verhuizing? (verhuistips!)

  • 28 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

Verhuizen. Een spannende en leuke periode in je leven. Een verhuizing is daarnaast ook zeker een drukke periode. Een zware klus waarin je veel moet regelen. Je spullen zijn dan ook niet zomaar van je oude, naar het nieuwe huis verhuisd.

Tips bij een verhuizing

Een vlekkeloze verhuizing begint daarom met een goede planning. Bij een verhuizing komt nu eenmaal veel kijken! Met een goede voorbereiding stelt de verhuizing zelf niet zoveel meer voor. Met onderstaande verhuistips heb je duidelijk voor ogen wat je allemaal nodig hebt bij een verhuizing. Op jouw verhuisdag loopt dan alles ongetwijfeld op rolletjes!

woonhome-verhuisdozen-verhuizing-tips

Verhuis tip, verhuisdozen

Maak een checklist voor je verhuizing

Niet alleen wil je al je spullen naar het nieuwe huis overbrengen, natuurlijk wil je dat dit ook op een veilige manier gebeurt. Met het maken van een checklist krijg je een goed overzicht van alle taken en activiteiten die moeten gebeuren bij een verhuizing. Het geeft rust en zorgt ervoor dat je niets vergeet. Zorg dat je een verhuischecklist maakt voor de volgende 3 punten:

  1. Waar moet ik allemaal aan denken?
  2. Aan wie geef ik een bericht van mijn verhuizing door?
  3. Wat moet ik vooral allemaal weten van en over mijn nieuwe huis?
woonhome-verhuisdozen-labelen-verhuisdoos-labels-verhuizen

Verhuis tip, verhuis dozen en labels

Pak je spullen goed en efficiënt in bij het verhuizen

Wanneer je je spullen inpakt, zorg er dan voor dat je overzicht houdt. Het is slim om iedere kamer apart in dozen te pakken en deze goed en duidelijk te labelen. In je nieuwe huis weet je zo precies waar de dozen heen moeten en wat er precies in zit. Gebruik je sommige spullen vaak? Zorg ervoor dat deze spullen bovenop liggen. Dozen met breekbare spullen label je goed, zodat duidelijk is dat voorzichtigheid geboden is!

woonhome-stevige-verhuisdozen-verhuizing

Verhuis tip, stevige verhuis dozen

Gebruik goede en stevige verhuisdozen

Met een goede, stevige doos heb je de helft al gewonnen. Gebruik altijd een kwalitatieve verhuisdoos. Verhuisdozen koop je in principe overal: van de bouwmarkt tot aan de kringloopwinkel of je leent ze van bekenden. Helaas is de kwaliteit dan vaak zó slecht, dat de verhuisdoos tijdens of zelfs al voor het verhuizen kapot scheurt. Bij kwalitatieve verhuisdozen weet je 100% zeker dat je spullen niet beschadigen en stapel je de dozen moeiteloos op elkaar. Het laatste waar je je druk om wilt maken tijdens de verhuizing, is natuurlijk of je spullen wel heel blijven!

woonhome-verhuizen-meubels-meten

Verhuis tip, meten is weten

Verhuizen? Meten is weten!

Meet grote spullen, zoals bijvoorbeeld je bank , op en bekijk of deze door de deur of lift past. Zo weet je vooraf wat wel en niet door de deuren kan. Je voorkomt een hoop frustratie tijdens de verhuizing zelf!

“Past het net niet, net wel? Verhuisdekens zijn ideaal tegen beschadiging van grote zware meubelstukken, je pas geverfde muur of vloer!”

woonhome-lampen-inpakken-verhuizen-verhuizing

Verhuis tip, inpakken

Pak je lampen in voor je verhuizing

Zorg ervoor dat je alle (gloei)lampen uit de lampen verwijderd. Rol het snoer netjes op. Wikkel liever geen krantenpapier, maar keukenrol om de lampenkap. Zet de lamp altijd rechtop in de doos en plak decoratieve onderdelen vast aan de doos zodat deze niet kunnen schuiven.

“Ga jij binnenkort verhuizen? Met deze verhuistips ben je goed voorbereid. Ze zorgen ervoor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Alvast heel veel woonplezier in je nieuwe woning!”

Bekijk ook

De voordelen van een oprolbaar windscherm

Een windscherm is in veel gevallen geen overbodige luxe! Sterker nog, een windscherm biedt veel …

Bekijk

Hebben: Van drank trolley tot een nieuw allround keukenhulpje

Het premiummerk van Schüller, next125, heeft de next125 trolley gecreëerd. Deze elegante trolley is als …

Bekijk

Office Tuesday - Greetz: een kantoor dat jou vrolijk begroet

Greetz is de eerste, échte online wenskaartenservice van Nederland. Bij Greetz kun je online wenskaarten ontwerpen en …

Bekijk

Acht handige tips voor wanneer je gaat verhuizen

Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Dan heb je een flinke klus …

Bekijk