Wat is een kamersteiger?

Wat is een kamersteiger?

  • 20 september 2019

  • Door Woonhome

Een kamersteiger, wat is dit eigenlijk? En voor welke klussen zet je deze eigenlijk in? In dit artikel lees je alles over kamersteigers en het verschil met een rolsteiger. Zo kun je veilig en vertrouwd gaan klussen!

Kamersteiger, alleen voor in de kamer?

Als je de naam kamersteiger bekijkt denk je misschien dat deze steigers zijn alleen geschikt zijn voor binnen. In de praktijk zijn deze steigers niet alleen voor binnen. De term omschrijft het principe dat je deze steiger makkelijk binnen kunt opzetten. Dit is dankzij het vouwbare frame. Kamersteigers worden namelijk ook wel vouwsteiger genoemd, puur om het onderste deel. De voordelen van een kamersteiger op een rij:

  • Zowel binnen als buiten te gebruiken;
  • Uit te breiden met los steigermateriaal;
  • Maximale werkhoogte 7.80 werkhoogte;
  • Compact te vervoeren door de losse onderdelen;
  • Binnen een minuut opgebouwd.

De keuze tussen een kamersteiger en een rolsteiger

Een kamersteiger is perfect voor klussen die je binnen en buiten moet uitvoeren. Wil je alleen op grotere hoogte gaan werken? Dan is het advies om beter een rolsteige te nemen. Deze is op grotere hoogte stukken stabieler. Een vouwsteiger is geschikt tot een werkhoogte van 5 meter, (Deze bouw je wel op tot maximaal 7.80 meter).

Verschil tussen kamersteigers en rolsteigers

De verschillen tussen de kamersteiger en rolsteigers zit om te beginnen in het vouwbaar frame. Hierdoor kan je de steiger snel en gemakkelijk opbouwen (vaak al binnen een minuut). Daarnaast bestaat een rolsteiger uit losse onderdelen, zoals opbouwframes aan de zijkanten. Vouwsteigers kun je ook uitbreiden met regulier steigermateriaal. Je kan er ook voor kiezen om juist verder te bouwen met de vouwframes. Hierdoor kan je weer extra kamersteigers creëren en besparen op schoren/opbouwframes.

Wat kost een kamersteiger?

Een kamersteiger hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo heb je de keuze uit professionele modellen (voor intensief dn dagelijks gebruik) en de doe-het-zelf modellen. Je merkt dat hier verschil in kan zitten. Vouwsteigers van merken zoals Euroscaffold en Altrex (Nederland topfabrikaat) zijn iets duurder dan steigers uit andere landen. Het is dan ook van belang dat je van tevoren bekijkt aan welke certificering de producten voldoen, want veiligheid gaat boven alles. Hoe hoger je de kamersteiger wilt hebben, hoe hoger de prijs. Er zijn namelijk meer onderdelen in verwerkt en aluminium is een kostbare grondstof.

Advies bij de aanschaf van een kamersteiger

Wanneer je een kamersteiger kopen wilt, dan is het van belang dat u goed onderzoek doet. De steigers zijn namelijk kostbare producten. Maar belangrijker nog dan de prijs is dat de steiger veilig is en voldoet aan de geldende EN-normen. Voor dergelijke zaken is het verstandig om eens te sparren met een specialist , denk hierbij bijvoorbeeld aan laddersenrolsteigers.nl. Je kan hier terecht voor een goed advies.

Bekijk ook

7x inspiratie voor groen en blauw in je interieur

Als afsluiter van deze maandspecial inspireren we je op de valreep nog even met 7 …

Bekijk

Haal de jungle in huis met de nieuwe Dutch Design Chairs

Het Nederlandse merk Dutch Design Brand brengt de natuur de huiskamer in met de Dutch …

Bekijk

Unieke creatieve PVC combinaties voor jouw vloer

De vloer in het interieur is niet alleen bepalend voor de sfeer in huis maar …

Bekijk

Hier moet je op letten bij het kiezen van verlichting van de woonkamer

De juiste verlichting in je interieur is belangrijk. Sfeer in een kamer staat of valt …

Bekijk