Wat te doen als je last van ongedierte in je woning hebt?

  • 17 augustus 2017

  • Door Woonhome.nl

Je hebt het vast wel eens vaker gezien: muizen, motten, mieren, slakken, vliegen, wespen en misschien zelfs mollen. Stuk voor stuk nuttige dieren in de natuur, maar ongewenst in of rondom je huis. Helaas kun je de aanwezigheid van ongedierte in je woning niet te voorkomen. Waar mensen leven, leven ook dieren en insecten. Een woning die volledig vrij is van ongedierte bestaat niet. Je kan alleen wel het nodige doen om de overlast en schade te beperken. De ongediertebestrijders van De Bestrijdingsbrigade geven enkele tips wat te doen als je last van ongedierte in je woning hebt.

Van mieren in huis afkomen

Mieren komen van alle insecten het meest in de wereld voor. Dit komt mede doordat een mierennest uit vele duizenden van de kruipende insecten bestaat. Daarnaast zijn mieren ook nog eens ontzettend harde werkers. Ze lopen de gehele dag af en aan op zoek naar voedsel. De kans is daarom groot dat zij ook in jouw woning terechtkomen. In supermarkten, tuincentrums en bouwmarkten zijn verschillende middelen te koop waarmee je de strijd met de mieren aan kunt gaan. Deze variëren van sprays tot poeders tot lokdoosjes. Als een mierennest en het aantal mieren echter blijft groeien is er nog maar één oplossing. Een ongediertebestrijder inschakelen om je voor eens en voor altijd van de overlast te verlossen.

Muizen bestrijden doe je zo

De meeste mensen willen er liever niet aan denken. Toch is het een feit dat muizen in woningen regelmatig voorkomen. De kleine knaagdieren komen nog altijd in grote hoeveelheden in Nederland voor. Zij begeven zich bovendien vaak in menselijk leefomgevingen. Hier zijn ze in staat makkelijk voedselbronnen te vinden. Komen in jouw woning muizen voor? Dan kan je hen op de volgende manier bestrijden. De ongediertebestrijder raadt mensen aan om gebruik te maken van muizenvallen of vergif. Deze moet je op strategische plekken in de woning plaatsen. Heb je hier hulp bij nodig? Of wil je het probleem zo snel mogelijk opgelost zien? Dan is professionele hulp bij het bestrijden van muizen aan te raden.

Mieren en muizen zijn slechts twee voorbeelden. In woningen kom je vele honderden verschillende soorten ongedierte tegen. Is het niet duidelijk is wat je moet doen met hun aanwezigheid? Dan kan je een ongediertebestrijder bellen voor advies of hulp bij het bestrijden.

Bekijk ook

In 3 stappen 100% groene én voordeliger energie

Het koude seizoen is weer begonnen. Het najaar is in volle gang en de winter …

Bekijk

Michiels Favorites: De favoriete vloeren van tv-presentator Michiel de Zeeuw

Ga jij binnenkort verhuizen of ben je toe aan een nieuwe vloer? Laat je dan …

Bekijk

5x moderne bankstellen voor jouw interieur

Ga je binnenkort verhuizen of is je huidige woonhuis toe aan een nieuwe inrichting? En …

Bekijk

4 voordelen van een ganzendonzen dekbed

Een goed dekbed is super belangrijk voor je nachtrust. Sterker nog, je hele welbevinden –lichaam …

Bekijk