Wat zijn de voordelen van een waterbed?

  • 08 augustus 2019

  • Door Woonhome.nl

Wil je een nieuw bed of matras gaan aanschaffen? Dan weet je soms niet waar je moet beginnen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar. Om je een beetje te helpen, brengen wij vandaag één specifiek soort onder de aandacht: het waterbed. Misschien heb je hier nog niet eens aan gedacht! Toch heeft een waterbed verrassend veel voordelen. Je leest alle positieve punten hieronder.

Wat is een waterbed precies?

Voordat we ingaan op de voordelen, is het handig om te weten wat een waterbed precies is. Een waterbed bestaat uit één of meerdere kunststofzakken, oftewel watermatrassen. Zo’n watermatras wordt helemaal gevuld met water. De manier van opbouwen verschilt per soort en per merk. Je kunt bijvoorbeeld online een waterbed kopen en meteen vragen naar de montage service. Vaak is het met een stappenplan of een video ook eenvoudig zelf te monteren.

Voordeel 1. Het is erg comfortabel

Het grootse voordeel van een waterbed is natuurlijk het comfort. Een watermatras past zich helemaal aan jouw lichaam aan. Hierdoor worden de drukpunten verminderd, wordt je lichaam gelijkmatig ondersteund en kun je uiteindelijk rustiger slapen. Omdat iedereen een andere voorkeur heeft op het gebied van comfort, kun je zelf de stabiliteit van het matras bepalen. Onze tip: probeer verschillende soorten uit in een showroom of laat je goed adviseren door een professional.

Een waterbed is niet alleen erg mooi, maar ook zeer comfortabel!

Een waterbed is niet alleen erg mooi, maar ook zeer comfortabel!

Voordeel 2. Een waterbed is hygiënisch

Een watermatras neemt, in tegenstelling tot een normaal matras, geen vocht of vuil op. Ook kan huisstofmijt zich niet nestelen in een waterbed. Dit maakt het dus een hele hygiënische keuze! De toplaag kun je van het matras afhalen en in de wasmachine doen.

Voordeel 3. Je kunt zelf de temperatuur bepalen

Hoe fijn is het als je zelf de temperatuur van je bed kunt bepalen? In de zomer kun je kiezen voor een koel matras en in de winter kruip je in een heerlijk opgewarmd bed. Als je een waterbed met duo systeem koopt (twee losse watermatrassen), kun je de temperatuur apart van elkaar regelen. Handig als je partner het altijd bloedheet heeft, terwijl het van jou juist nog wel een tikkie warmer mag.

Voordeel 4. Watermatrassen gaan lang mee

Bij correct gebruik en goed onderhoud gaat een waterbed erg lang mee. Zelfs na 10 tot 15 jaar voelt het matras nog net zo comfortabel aan als de eerste dag. Dit komt doordat het bed helemaal niet doorzakt. Watermatrassen zijn dus een hele goede investering en een duurzame keuze!

Bekijk ook

Interieurinspiratie: Woonhome.nl op Instagram!

Instagram! Wij waren al fan, maar sinds kort zijn we pas écht aan het Instagrammen …

Bekijk

Met deze nieuwe collectie materialen verrijk je jouw droomkeuken

Levend eikenhout, mat zwart en zelfs opvallend groen. Keukenontwerpen bevatten steeds meer opvallende eigenschappen zoals …

Bekijk

Aanleg van sierbestrating en begroeiing in de tuin

Steeds meer mensen kiezen ervoor om sierbestrating en nieuwe begroeiing in de tuin uit te …

Bekijk

Een strak interieur met een strakke gietvloer

Je hebt dit mooie vloertype vast weleens gezien in woontijdschriften of woonprogramma’s. Steeds meer moderne …

Bekijk