Wat zijn de voordelen van een waterbed?

  • 08 augustus 2019

  • Door Woonhome.nl

Wil je een nieuw bed of matras gaan aanschaffen? Dan weet je soms niet waar je moet beginnen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar. Om je een beetje te helpen, brengen wij vandaag één specifiek soort onder de aandacht: het waterbed. Misschien heb je hier nog niet eens aan gedacht! Toch heeft een waterbed verrassend veel voordelen. Je leest alle positieve punten hieronder.

Wat is een waterbed precies?

Voordat we ingaan op de voordelen, is het handig om te weten wat een waterbed precies is. Een waterbed bestaat uit één of meerdere kunststofzakken, oftewel watermatrassen. Zo’n watermatras wordt helemaal gevuld met water. De manier van opbouwen verschilt per soort en per merk. Je kunt bijvoorbeeld online een waterbed kopen en meteen vragen naar de montage service. Vaak is het met een stappenplan of een video ook eenvoudig zelf te monteren.

Voordeel 1. Het is erg comfortabel

Het grootse voordeel van een waterbed is natuurlijk het comfort. Een watermatras past zich helemaal aan jouw lichaam aan. Hierdoor worden de drukpunten verminderd, wordt je lichaam gelijkmatig ondersteund en kun je uiteindelijk rustiger slapen. Omdat iedereen een andere voorkeur heeft op het gebied van comfort, kun je zelf de stabiliteit van het matras bepalen. Onze tip: probeer verschillende soorten uit in een showroom of laat je goed adviseren door een professional.

Een waterbed is niet alleen erg mooi, maar ook zeer comfortabel!

Een waterbed is niet alleen erg mooi, maar ook zeer comfortabel!

Voordeel 2. Een waterbed is hygiënisch

Een watermatras neemt, in tegenstelling tot een normaal matras, geen vocht of vuil op. Ook kan huisstofmijt zich niet nestelen in een waterbed. Dit maakt het dus een hele hygiënische keuze! De toplaag kun je van het matras afhalen en in de wasmachine doen.

Voordeel 3. Je kunt zelf de temperatuur bepalen

Hoe fijn is het als je zelf de temperatuur van je bed kunt bepalen? In de zomer kun je kiezen voor een koel matras en in de winter kruip je in een heerlijk opgewarmd bed. Als je een waterbed met duo systeem koopt (twee losse watermatrassen), kun je de temperatuur apart van elkaar regelen. Handig als je partner het altijd bloedheet heeft, terwijl het van jou juist nog wel een tikkie warmer mag.

Voordeel 4. Watermatrassen gaan lang mee

Bij correct gebruik en goed onderhoud gaat een waterbed erg lang mee. Zelfs na 10 tot 15 jaar voelt het matras nog net zo comfortabel aan als de eerste dag. Dit komt doordat het bed helemaal niet doorzakt. Watermatrassen zijn dus een hele goede investering en een duurzame keuze!

Bekijk ook

Een nieuwe wasmachine? Lees deze tips!

Kleding, beddengoed, zwemspullen, de knuffels, duploblokjes (ja dat kan echt!)…Met kinderen in huis staat de …

Bekijk

4 tips bij het inrichten van je industriële slaapkamer

Ruwe materialen, neutrale kleuren en gave stalen lampen zijn kenmerken van een industrieel interieur. Een …

Bekijk

Tweedehands traplift, voordelig, maar ook veilig?

Een tweedehands traplift draagt nogal een verantwoordelijkheid. Dus, net als bij een auto bijvoorbeeld, wil …

Bekijk

De perfecte eethoek: Tips en advies bij de keuze van een eettafel

De eettafel is in veel huishoudens het kloppend hart van het gezin. Het is de …

Bekijk