Welk matras past bij jou? 6 soorten uitgelicht

Welk matras past bij jou? 6 soorten uitgelicht

  • 29 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

We weten allemaal dat een goed matras noodzakelijk is voor een fijne nachtrust. Maar welk matras de beste optie is, is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Verdiep je eens goed in de verschillende soorten en mogelijkheden. Zo kun je het beste bepalen welk matras geschikt is voor jou. Wij hebben de 6 populairste matrassen voor je op een rij gezet.

1. Pocketvering matras

Pocketvering matrassen staan bekend om het comfort en de goede ondersteuning. De kern van het matras bestaat uit allemaal kleine pocketveren. Dit aantal kan oplopen tot maar liefst 1000 stuks! Deze veren zijn individueel verpakt in een hoesje van textiel. Dit is bij een gewoon binnenveringsmatras niet het geval. De pocketveren bieden precies genoeg weerstand voor ieder gewicht.

Er zijn een hoop verschillende soorten matrassen, lees ons artikel goed door om jouw perfecte matras te vinden!

Het matras is een heel belangrijk van jouw bed, dus neem er de tijd voor om een geschikt matras te kiezen.

2. Koudschuim matras

Een matras van koudschuim is erg veerkrachtig en duurzaam. Het materiaal heeft open poriën, waardoor het goed kan ademen en luchten. Hierdoor is koudschuim dus beter in het reguleren van vocht dan andere soorten schuim. Daarnaast hoef je bij een koudschuim matras niet bang te zijn voor kuilvorming. Het materiaal is stevig genoeg om dit te voorkomen. Omdat iedereen andere wensen heeft, kun je kiezen uit 3 verschillende soorten koudschuim: stevig, medium en soft.

3. Traagschuim matras

Traagschuim is stevig, maar zal zachter aanvoelen wanneer je erop gaat liggen. Het materiaal reageert op gewicht en lichaamswarmte. Het matras zal zich dus helemaal aanpassen naar jouw lichaam. Dit is bijvoorbeeld erg fijn voor mensen met gewrichtsklachten of pijn aan de onderrug.

4. Anti-allergie matras

Heb je last van huisstofmijtallergie of een andere allergie? Dan moet je hier zeker rekening mee houden bij het aanschaffen van een matras. Gelukkig zijn er genoeg speciale anti-allergie matrassen verkrijgbaar. Kijk maar eens naar de verschillende opties op matrasfactory.nl! Je kunt hier kiezen uit een koudschuim matras, latex matras en 100% natuurlijk matras.

Zorg dat jij het juiste matras koopt om een optimale nachtrust te krijgen!

Zorg dat jij het juiste matras koopt om een optimale nachtrust te krijgen!

Er zijn een hoop verschillende soorten matrassen, lees ons artikel goed door om jouw perfecte matras te vinden!

Er zijn een hoop verschillende soorten matrassen, lees ons artikel goed door om jouw perfecte matras te vinden!

5. Latex matras

Latex is ook bekend als schuimrubber. Het is een flexibel, duurzaam en natuurlijk materiaal waar je lang plezier van hebt. (Denk aan zo’n 15 jaar zonder kwaliteitsverlies) Hierdoor is het wat duurder in aanschaf. Latexmatrassen zijn geperforeerd zodat het goed kan ventileren. Door deze open celstructuur is het dus lekker koel in de zomer en warm in de winter.

6. 100% natuurlijk matras

Natuurlijk latex heeft betere klimaateigenschappen dan synthetische latex. Het kan beter vocht afvoeren en beter ademen, waardoor het hygiënischer is. Het is dus vanzelfsprekend dat de voorkeur uitgaat naar een 100% natuurlijk matras. Let op: er zijn namelijk verwarrende regels over de titel ‘100% natuurlijk’ en ‘100% natuurlatex’. Deze termen zijn al van toepassing wanneer het product minimaal voor 40% uit natuurlijke latex bestaat. Vraag dus altijd even na hoe natuurlijk het matras écht is en wat de exacte percentages zijn!Bekijk ook

Loungeplek creëren in de tuin? Tips voor de kleinere tuinen!

Ook al is jouw buitenruimte klein, zoals een stadstuin of balkon, wil je toch gewoon …

Bekijk

5 tips voor een moderne tuin

Wil je graag een moderne tuin maar weet je niet waar te beginnen? Er zijn …

Bekijk

Hoe geef jij jouw badkamer een landelijke uitstraling?

Als je opzoek gaat naar een landelijke badkamer zijn er vele vragen te beantwoorden. Immers …

Bekijk

Tips om gemakkelijk energie te besparen

Soms is het best schrikken, die jaarafrekening van je energieleverancier. Goedkope energie willen we allemaal …

Bekijk