Welk soort houten vloer past het best bij jouw interieur?

Welk soort houten vloer past het best bij jouw interieur?

  • 09 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Als je besloten hebt te kiezen voor een soort houten vloer gaat het er eigenlijk alleen nog om voor welke houten vloer je precies gaat kiezen. Want het aanbod aan fraaie, houten vloeren is groot en lijkt alleen maar te groeien. Dat is niet verrassend, want een houten vloer bied je nogal wat voordelen. Dat je kiest voor een vloer van hout, is dus eigenlijk iets vanzelfsprekends. 

Er zijn heleboel mooie houten vloeren om uit te kiezen, maar welke past nou eigenlijk bij jou het beste?

Er zijn heleboel mooie houten vloeren om uit te kiezen, maar welke past nou eigenlijk bij jou het beste?

Groot voordeel aan een houten vloer: tijdloos. Jij kan lang met een houten vloer vooruit!

Een eiken vloer is een goede investering voor de toekomst

Zo is een houten vloer bijzonder duurzaam en is het een prima investering voor de toekomst. Een fraaie eiken vloer is amper af te krijgen, ondanks het feit dat je de vloer intensief gebruikt. Er zal met een dergelijke vloer amper sprake zijn van slijtage al helemaal niet als je de vloer goed onderhoudt. Nog een groot voordeel van een houten vloer is wel dat een degelijke vloer zo goed als tijdloos is. Ze misstaan in geen enkel klassiek interieur, zoals ze ook prima passen in een meer moderne en strakke inrichting. En de keuze is reuze; er is een uitgebreid assortiment aan verschillende houtsoorten, legpatronen en kleuren beschikbaar tegenwoordig. Zo is er dus ook altijd een houten vloer die prima past bij specifiek jouw interieur.

Met een vloer van hout haal je de natuur in huis

Met eiken vloeren haal je bovendien de natuur in huis, ook iets dat steeds meer mensen nadrukkelijk willen. Het zorgt daarnaast altijd voor een gezellige en knusse sfeer, zeker afgezet tegen een stenen vloer, een vloer die eerder kil overkomt. Welke houten vloer je ook kiest in je interieur, feit is dat de vloer van hout altijd gemakkelijk is te onderhouden. En ja, ook gewoon stofzuigen is geen enkel probleem met een houten vloer. Daarbij geldt hout als veel hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt. Een vloer van hout kan wel wat gevoeliger zijn voor vocht. Dit maakt het monitoren van de luchtvochtigheid wel belangrijk als je besluit te kiezen voor grenen vloeren.

Als jij voor zo'n schitterende houten vloer kiest, ben je ook nog eens erg eco vriendelijk bezig!

Als jij voor zo’n schitterende houten vloer kiest, ben je ook nog eens erg eco vriendelijk bezig!

Veel vriendelijker voor het milieu

Nog een voordeel van een houten vloer is dat het eco-vriendelijk is, hout is immers een natuurlijk materiaal. Een houten vloer is veel minder belastend voor het milieu in plaats van bijvoorbeeld tapijt gemaakt van synthetische materialen. En ook dat is een prima argument om voor een vloer van hout te kiezen. Nu dus alleen nog even zoeken welke soort houten vloer aansluit bij de rest van je huis.

Bekijk ook

Jouw huis klaarmaken voor de feestdagen!

Nog maar even voor iedereen weer mag aanschuiven bij kerstdiners, genieten van een mis in …

Bekijk

Kartonnen -, maar spannende en betaalbare meubels

Ben je op zoek naar milieuvriendelijke -, maar spannende - en betaalbare meubels? Nnix Eco …

Bekijk

Hebbes: je woonstijl doorgevoerd in jouw trap

De één houdt van verfrissend modern terwijl een ander een rustiek interieur juist kan waarderen. …

Bekijk

Gastblogger Archana op Woonhome

Super leuk! Naast Sheelagh hebben we deze maand nog een gastblogger op Woonhome.nl: Archana Haarnack. …

Bekijk