Welk type raamdecoratie past in jouw interieur?

  • 06 september 2019

  • Door Dylan Bouwman

Raamdecoratie in een interieur is niet alleen functioneel maar ook een sfeermaker. Met de juiste raamdecoratie creëer je een knusse, warme sfeer in huis. De keuze voor welk type raamdecoratie hangt af van verschillende factoren. We lichten graag een aantal verschillende soorten raamdecoratie uit om je te helpen de beste keuze te maken.

1. Gordijnen: de klassieke sfeermakers

De traditionele hanggordijnen zien we al decennia lang in huizen hangen. Ze zorgen voor privacy in huis, houden de koude lucht tegen en zijn eventueel ook te gebruiken om te verduisteren. Zeker in de koude maanden van het jaar zijn hanggordijnen ontzettend prettig en zorgen voor een aangename sfeer. De stof van hanggordijnen speelt een grote rol bij de uitstraling en functionaliteit. Een mooie dikke stof in een warme tint zorgt voor een chique uitstraling in het interieur.

Een blauw gordijn van dikke stof zorgt voor een luxe uitstraling huis

Een blauw gordijn van dikke stof zorgt voor een luxe uitstraling huis

2. Vouwgordijnen: een landelijke sfeer in huis

Vouwgordijnen zijn juist gordijnen die niet verticaal maar horizontaal voor het raam hangen. Dankzij de plooien in het gordijn ontstaan er vouwen die je op elke gewenste hoogte voor het raam hangt. Met een vouwgordijn breng je het interieur in een landelijke sfeer. Uiteraard speelt de stof én de kleur ook hier een belangrijke rol bij de uitstraling. Kies bij vouwgordijnen voor een egale en rustige kleur zodat het vouwgordijn een eenheid vormt met het interieur. Bekijk het ruime assortiment gordijnen eens op Gordijnen.nl en zoek jouw favoriete type raamdecoratie.

3. Rolgordijnen: ideaal voor in de slaapkamer

Een van de meest populaire raamdecoratie types is het rolgordijn. Het rolgordijn is functioneel, gemakkelijk te monteren en geschikt voor elk budget. In een slaapkamer is een rolgordijn een perfecte optie omdat ze ook als verduisterend rolgordijn verkrijgbaar zijn. Zo komt er geen licht in de slaapkamer en geniet je van een goede nachtrust.

Een rolgordijn is de perfecte optie voor in de slaapkamer

Een rolgordijn is de perfecte optie voor in de slaapkamer

4. Duo rolgordijnen: speel met natuurlijk licht en sfeer

Een duo rolgordijn is een rolgordijnen met i.p.v. 1 maar liefst 2 banen stof. Dankzij deze twee banen speel je op een creatieve manier met kleur, materiaal en lichtinval. Een duo rolgordijn zorgt daarnaast ook voor een trendy look in je huis.

5. Jaloezieën: stijlvol in elke ruimte

Wist je dat jaloezieën in elk interieur toe te passen zijn? Er zijn ontzettend veel verschillende varianten dat je met jaloezieën elke sfeer creëert die jij wilt. Ze worden bijvoorbeeld gemaakt van aluminium, hout en PVC waardoor ze al direct een geheel andere uitstraling hebben. Met zwarte jaloezieën krijg je bijvoorbeeld een echte stoere en industriële look. Met houten jaloezieën komt juist die natuurlijke uitstraling meer naar voren.

6. Plissé gordijnen: veel natuurlijk licht in het huis

Ben je op zoek naar raamdecoratie met een chique uitstraling? En ben je een liefhebber van veel lichtinval in huis? Kies dan voor een plissé gordijn. Een plissé gordijn trek je gemakkelijk op en uit zodat je een groot gedeelte van het raam vrij houdt voor lichtinval. Wil je in de avond wat meer privacy? Trek dan het plissé gordijn weer uit waardoor je het gehele raam bedekt. Ideaal voor grotere ramen in een woonkamer bijvoorbeeld.

Plissé gordijnen: lichtinval én privacy in één

Plissé gordijnen: lichtinval én privacy in één

Bekijk ook

New York Loft: zo creëer je één in je huis

Wie wil nu geen een eigen New York Loft? Een stijlvolle, urban appartement met een …

Bekijk

Top 5 cadeaus voor mannen

Wat is het soms toch lastig om een cadeau uit te zoeken voor een man! …

Bekijk

Internet en TV: de gouden combi!

Voorheen hadden we allemaal een apart TV abonnement en internet abonnement. Maar tegenwoordig bestaat er …

Bekijk

Je sleutels kwijt raken is vanaf nu verleden tijd

Ga je net de deur uit, zijn je sleutels spoorloos. In geen velden of wegen …

Bekijk