Welke natuurstenen vensterbanken passen bij jouw inrichting?

  • 29 juli 2019

  • Door Woonhome

Vensterbanken zijn een mooie afwerking van een raamkozijn aan de binnenkant van je huis. Je kunt ze ook helemaal passend maken in jouw interieur. Zo zijn natuurstenen vensterbanken verkrijgbaar in diverse materialen, zoals natuursteen, hout of kunststof.

Ben je op zoek naar een duurzame en tijdloze oplossing voor onder je ramen? Kies dan voor een natuurstenen vensterbank. Natuursteen is verkrijgbaar in diverse kleuren en is op maat verkrijgbaar. In dit artikel staan de diverse mogelijke natuurstenen vensterbanken voor je op een rijtje.

Natuursteen op maat in jouw interieur

Een natuurstenen vensterbank heeft een prachtige uitstraling en past bij elke interieurstijl. Voor elk type vloer en inrichting is er een passende natuursteensoort. Grofweg zijn er vijf verschillende natuursteensoorten voor de productie van natuurstenen vensterbanken.

1. Vensterbanken van basalt

Basalt is een harde natuursteensoort en heeft een donkergrijze tot zwarte kleur. De exacte kleur is afhankelijk van de bewerking die het materiaal heeft ondergaan. De meest gekozen basaltsoort is de Basalt Olivian Black met een gezoete bewerking. Het materiaal is met deze bewerking antraciet van kleur, glad en mat. Dankzij de glansbewerking van deze kun je deze steensoort met vrijwel elke vloer en kleur combineren.

Robuuste look Basaltsteen

Naast de gezoete bewerking is basalt ook verkrijgbaar in de bewerking gebrand en geborsteld. Het materiaal is door deze bewerking donkergrijs van kleur en voelt vrij ruw aan. Deze bewerking zie je vaak terug in een landelijke of industriële inrichting.

Een vensterbank van natuursteen heeft een prachtige uitstraling en past bij elke interieurstijl.

Een vensterbank van natuursteen heeft een prachtige uitstraling en past bij elke interieurstijl.

2. Vensterbanken van hardsteen

Een natuursteensoort die je in de meest huishoudens wel terugvindt is, is de hardstenen vensterbank. Populaire hardsteensoorten zijn Blue Cloud Hardsteen gezoet en Chinese Hardsteen gezoet. Blue Cloud Hardsteen is lichtgrijs en blauw van kleur. De steen lijkt hiermee erg op de Belgische Hardsteen. Door de gezoete bewerking is het materiaal glad en mat. Een vensterbank van dit type steen staat prachtig in een landelijke, industriële of Scandinavische stijl.

Blue Cloud Hardsteen is ook verkrijgbaar in een licht gezoete en geschuurde bewerking.

Natuurstenen vensterbanken met een modern uiterlijk

Chinese Hardsteen is ook veel toegepast in interieurs en kom je ook zeker tegen als vensterbank. Deze steensoort is iets donkerder van kleur dan Blue Cloud Hardsteen. Dit type hardsteen is tijdloos en duurzaam en staat perfect in een modern interieur.

3. Vensterbanken van graniet

Ben je op zoek naar een vensterbank met een chique uitstraling? Kies dan voor een granieten vensterbank met een gepolijste bewerking. Materialen die hiervoor geschikt zijn: Graniet Star Galaxy gepolijst en Nero Assoluto Graniet. De Star Galaxy Graniet is antraciet en zwart van kleur. Wanneer het materiaal is gepolijst is krijgt deze een prachtige gloed. Ook heeft de steen heeft een goudkleurige spiegelglitter wat de steen extra glans geeft.

Chique stijl stenen voor onder het raam

Graniet staat erg mooi bij een strakke, stijlvolle inrichting. Ook kun je kiezen voor de Graniet Steel Grey met een leather finish bewerking. Deze steen is donkergrijs van kleur en heeft een meer robuuste uitstraling. Een vensterbank van dit type graniet staat dan erg mooi bij een chique landelijke inrichting

4. Vensterbanken van leisteen

Leisteen heeft een natuurlijk slijtoppervlak. Dit betekent dat het materiaal géén bewerking heeft ondergaan. Leisteen is donkergrijs en antraciet van kleur. De steen heeft een zichtbare gelaagdheid. Prachtig voor een natuurlijke en botanische inrichting. Daarnaast is een leistenen vensterbank ook prima te combineren met modernere stijlen.

5. Vensterbanken van composiet

Composiet bestaat uit natuursteendeeltjes die zijn samengevoegd met een hars. Je hebt twee soorten composiet vensterbanken: kwarts composiet vensterbanken en marmer composiet vensterbanken. Het verschil tussen beide is de gevoeligheid. Marmer composiet is gevoeliger voor krassen en vlekken, maar wel goedkoper dan kwarts composiet vensterbanken.

Combineer steen met hout

Composiet is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en antraciet. Composiet vensterbanken zijn verkrijgbaar met een gepolijste bewerking voor een moderne interieur. De matte bewerking is een mooire variant voor andere stijlen, zoals de Scandinavische inrichting met veel hout.

Totaaltegel produceert natuursteen vensterbanken uit diverse materialen. Aan de hand van de online calculator kun je snel en eenvoudig vensterbanken bestellen voor de laagste prijs.

Bekijk ook

Haal de Oosterse sfeer in huis

Houd je van veel kleur, traditionele patronen en authentieke decoratie? Dan is de kans groot …

Bekijk

Tover één kamer om in woning met 6 kamers

Voor sommige woonruimtes heb je gewoon meubels op maat nodig. Zoals het appartement van Graham …

Bekijk

5 + 1 Tijdloze top designstoelen

De stoel behoort tot de oudste meubelstukken ter wereld. Daar waar ze voor de 12de …

Bekijk

Must-Have meubels voor je slaapkamer – Deel 1/6: Nachtkastjes

Ongemerkt brengen we nogal wat tijd door in onze slaapkamer. Lezen, ontspannen en slapen. In …

Bekijk