Welke stijl verlichting past bij jouw interieur?

Welke stijl verlichting past bij jouw interieur?

  • 10 juli 2019

  • Door Woonhome.nl

Bij het kiezen van verlichting in je interieur zijn er een paar zaken waar je op dient te letten. Zo is het belangrijk om vooraf te bepalen in welke ruimte(s) de verlichting dient te komen. Daarnaast is het goed na te gaan welke stijl je op het oog hebt. Immers, er zijn zoveel verschillende smaken en soorten tegenwoordig. The sky lijkt haast wel the limit! In dit artikel, 4 gave stijlen om je alvast wat op weg te helpen.

Vier verschillende typen verlichting

1. Klassieke lampen met een knusse uitstraling

De kroonluchter past uitstekend bij een klassiek of landelijk interieur en is ook nog tijdloos en een echte eyecatcher!

Bij klassieke verlichting denk je waarschijnlijk meteen aan gezelligheid en sfeer. Brons, bruin, donkergroen en messing zijn typerend voor deze stijl. Dergelijke lampen gaan dan ook bijzonder goed samen met een klassiek of meer landelijk interieur. Het perfecte voorbeeld en immer tot de verbeelding sprekend is natuurlijk de kroonluchter. Een imposante kroonluchter is tijdloos en een echte eyecatcher.

2. Lampen voor een kleurrijk en sfeervol effect in huis

Stem de lampkeuze altijd goed af met jouw interieurstijl.

De laatste jaren zijn lampen met een oosterse feel ontzettend in zwang geraakt. En niet zonder reden. Je creëert er namelijk een bijna sprookjesachtige sfeer mee. De lampen zijn ontzettend kleurrijk en hebben verschillende patronen waardoor er een prachtig lichtspel ontstaat. Het is supergaaf om een hele kamer of hoek in 1001-nacht sferen te brengen. Maar ook boven de eettafel is een fleurige tafellamp van bijvoorbeeld glasmozaïek een echte smaakmaker.

3. Strak en minimalistische designlampen

Strakke en minimalistische designlampen doet het perfect in een interieur wat al ‘strak’ is.

Als je van de meer lichte en open sfeer bent, dan is de Scandinavische stijl zeker aan jou besteed. Nordic design kenmerkt zich door minimalistische en strakke vormgeving. Deze stijl doet het dan ook perfect in een interieur wat al ‘strak’ is. De kleuren zijn vaak basic. Denk wit, zwart en grijs. Met de juiste verlichting zorg je dat de wat donkerdere hoekjes in je huis instant sfeer ademen. Een tafellamp is voor deze plekjes vaak de beste keuze. Een tafellamp heeft doorgaans een wat kleiner formaat. Hierdoor nemen dergelijke lampen automatisch minder ruimte in, zonder aan sfeer in te boeten. Dat is het mooie aan de tafellamp: een goede tafellamp valt op door juist niet op te vallen.

4. Industriële en stoere lampen

Ga je voor een stoere inrichting? Dan is de industriële vloerlamp echt iets voor jouw interieur?

Wanneer je voor een meer stoere inrichting en verlichting gaat, dan kom je al snel uit bij de industriële look. Industriële lampen zijn vaak wat grover gebouwd. Dikwijls is dit type verlichting van zwaardere materialen gemaakt, zoals staal, aluminium en gietijzer. Een vloerlamp werkt heel goed om een ruwe uitstraling te geven aan je woonkamer. Een vloerlamp geldt als basisverlichting. Het is dan ook niet zelden de grootste lamp in de kamer. Daarom mag de vloerlamp best opvallen qua design en uiterlijk. Een vloerlamp van mooi design is immers een stijlvolle toevoeging aan ieder interieur!

Bekijk ook

Sfeer aan je woning geven met woonaccessoires

Een sfeervolle woning bestaat niet alleen uit meubels en een mooi schilderij aan de muur. …

Bekijk

Office Tuesday – Gummo: Nieuw ‘tweedehands’ kantoor

Je zou het niet zeggen maar het hele interieur van het nieuwe kantoor van reclame …

Bekijk

Auping Original: tijd voor een nieuwe look

Een gepersonaliseerd bed? De Auping Original krijgt een nieuwe look. Het designbed is voortaan beschikbaar …

Bekijk

Maandspecial december: Chique feestdagen!

Het is december: dé maand van de feestdagen! Vier dit jaar deze dagen wat exclusiever …

Bekijk