Wil je een lekkage opsporen? Dat is een koud kunstje!

Wil je een lekkage opsporen? Dat is een koud kunstje!

  • 07 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Stel je het volgende voor: je hebt een mooi huis en elke ruimte is met smaak ingericht. En dan opeens, uit het ogenschijnlijke niets, druppelt er water vanuit het plafond naar beneden… Je zat natuurlijk niet te wachten op een lekkage. En al helemaal niet als je twee linkerhanden hebt. Je wilt de lekkage dan ook zo snel mogelijk verhelpen. In dit artikel lees je wat jij moet doen als je een lekkage wilt verhelpen in huis.

Met onze tips voorkom jij zulke schade in jouw huis!

Met onze tips voorkom jij zulke schade in jouw huis!

Lekkages in vele soorten en maten

Een lekkage effectief verhelpen begint bij het bepalen van de soort. Lekkages komen namelijk in alle soorten en maten voor. Sommige lekkages merk je pas als er al lange tijd een lek zit. Gevolg: schade aan muren, vloeren en plafonds. Lekkages zijn grofweg in te delen in twee soorten: waterlekkages en warmtelekkages.

Het is nogal eens lastig om om achter de precieze plek van het lek te komen. Verstandig is het om een professional in de arm te nemen. Met de juiste apparatuur hebben zij het lek in een handomdraai gevonden. LCS Lekdetectie is the place to be, als het aankomt op het opsporen van lekkages. Of het nu een warmtelekkage of een waterlekkage betreft, zij weten er gegarandeerd raad mee. Erg fijn: de verzekeraar vergoedt in bijna alle gevallen de kosten van de lekdetectie.

Lekkages opsporen zonder te hoeven slopen

Een lekkage kan soms zo klein zijn dat deze met het normale oog niet op te sporen is. Laat staan om de exacte locatie van het lek te vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig legio geavanceerde manieren om hierachter te komen. En dit alles zonder dat er ook maar ergens gesloopt hoeft te worden.

De thermografische infraroodcamera is dé manier om lekkages op te sporen! Er is dan geen hak- of breekwerk nodig.

De thermografische infraroodcamera is dé manier om lekkages op te sporen! Er is dan geen hak- of breekwerk nodig.

Drie handige methodes om lekkages op te sporen

Ultrasoon detectie

Stel dat er een lek in de koudwaterleidingen van bijvoorbeeld je toilet of wastafel blijkt te zijn. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Met een zogeheten ultrasoon detectie is het lek in een mum van tijd opgespoord. Doordat een transmitter geluidsgolven uitzend, hoor je door het verschil in frequentie tussen water en lucht precies waar de plek van het lek zit.

Thermografische infraroodcamera

Vermoed je dat het lek in een warmwaterleiding zit, dan biedt een zogeheten thermografische infrarood camera redding. Omdat het gelekte water een andere temperatuur heeft, weet de camera in zeer kort tijdsbestek het lek te achterhalen.

Thermografische camera

Ook bij een lekkage rond de afvoerleidingen zoals de douche of gootsteen zit er een meetbaar temperatuurverschil tussen het water in en buiten de leiding. Een thermografische camera zorgt ervoor dat je precies ziet waar het lek zit.

Bekijk ook

Een nieuwe en goedkope badkamer

Is jouw huidige badkamer aan vervanging toe? Of heb je plannen om een nieuwe badkamer …

Bekijk

100% ambachtelijke tafels

Table du Sud is een familiebedrijf. De broers Teun en Evert Antonissen maakten in 2014 …

Bekijk

Traza world design | Unieke en ambachtelijke spullen vanuit de hele wereld

Traza world design is een webshop die wordt gerund door Petra Lange en Marcel Bunnik. …

Bekijk

Muurmode voor een nieuwe, gepersonaliseerde look van je wand!

Fotobehang, muurposters, deurstickers, muurdecoratie speciaal voor de baby- en kinderkamer, 3D wandpanelen, muurstickers. De mogelijkheden …

Bekijk