Wonen met meer gemak door techniek

  • 30 januari 2016

  • Door Woonhome.nl

– Advertorial –

De inrichting van ons huis is door de jaren heen flink veranderd. Huizen en meubels zijn steeds comfortabeler. Daarbij zijn we ons meer bezig gaan houden met de sfeer die ons interieur uitstraalt, en ook dit draagt bij aan meer wooncomfort. De laatste jaren zorgen nieuwe technieken ervoor dat we met nog meer gemak kunnen wonen. Denk aan vaatwassers, slimme verlichting en zelfs robot-stofzuigers.

woonhome-slimme-technieken-in-huis-comfort

Slimme technieken in huis, meer comfort

Huis verwarmen op een slimme manier

Ook de manier waarop we ons huis verwarmen is zichtbaar beïnvloed door nieuwe technieken. Zo is de CV-ketel vele malen zuiniger geworden met de introductie van de HR-ketel en deed de zonneboiler zijn intreden. Daarnaast zijn er nieuwe technieken om je huis beter te isoleren en is naast vloerverwarming zelfs muurverwarming nu mogelijk. De laatste jaren zien we steeds meer slimme thermostaten. Hiermee bedien je je verwarming van je huis op afstand.

Betere toiletten in je huis

Zelfs toiletten zijn door de jaren heen veranderd. Het toilet van tegenwoordig is veel zuiniger in het gebruik van water en biedt veel beter zitcomfort. Daarbij zijn soft-closing toiletbrillen tegenwoordig standaard. De nieuwste toiletten hebben technieken waarmee het mogelijk is om de wc in hoogte te verstellen. Een andere nieuwe modellen hebben geen spoelrand meer waardoor ze beter schoon te houden zijn.

woonhome-comfortabele-badkamers-betere-toiletten-in-huis

Comfortabele badkamers, betere toiletten meer gemak in huis

Comfortabele badkamers

Nog niet zo heel lang gelden hadden heel veel huizen geen badkamer met douche of bad. Pas na de jaren 50’ werd de badkamer een standaard in de Nederlandse woningen. En waren deze destijds eerst met de nodige sanitaire voorzieningen als een douche en/of badkuip voorzien. Is de badkamer nu echt een plek in huis om te relaxen. In sommige badkamers vind je zelfs een sauna of stoomcabine. Ook is de verwarming van de badkamer een stuk beter geworden en maken we gebruik van waterbesparende kranen en douchekoppen.

Bron: www.spijkenisseloodgieter.nl

Bekijk ook

Een moderne badkamer met een design hangend toilet

De badkamer is een veel gebruikte ruimte in huis. Niet alleen is het een functionele …

Bekijk

Bespaar geld met LED-verlichting

Hoe kan ik besparen op energie en dan met name op elektriciteit? Eigenlijk stellen we …

Bekijk

Tips voor een groene onderhoudsvrije tuin

Een tuin is vaak het verlengde van een woonkamer of keuken. Een gezellige ruimte waar …

Bekijk

‘Groene’ raamdecoratie

De consument van deze tijd is veel bewuster bezig met het milieu. We leven in …

Bekijk