Woning inbraken verminderd

Door:
Woonhome.nl

1 juni 2015

Toch valt dit aantal nog veel verder terug te dringen, bron: Slotenmaker Almere. Je kunt bijvoorbeeld je woning beter beveiligen door betere sloten aan te schaffen. Zo zijn veel sloten in huizen niet gecertificeerd en van onvoldoende kwaliteit. Hierdoor is het voor inbrekers soms een eitje om binnen te komen; en dat wil je natuurlijk niet.

woonhome-gecertificeerd-slot

Woning inbraak, verminderd met gecertificeerde sloten !

Simpele preventie tegen woninginbraak

Ook worden woningen vaak onvoldoende afgesloten. Zo laten veel bewoners de ramen open staan als ze niet thuis zijn. Ook doet men de deuren niet altijd op slot als iedereen slaapt of in de achtertuin is. Er bestaat nog zelfs een groep mensen die een sleutel onder de deurmat of op andere eenvoudig te bereiken plek bewaart.

woonhome-open-raam-dakraam

Woning inbraken, verminderd met gesloten ramen !

Het zal voor zich spreken dat dergelijke praktijken niet echt bevorderlijk zijn voor de veiligheid van de woning. Door de woning beter af te sluiten zorg je dat inbrekers veel minder gemakkelijk binnen kunnen komen, zodat je hopelijk zelf langer bespaard blijft van het leed dat inbreken heet.

woonhome-woninginbraak-preventie

Woninginbraak, verminderd door gecertificeerde sloten

App misdaad in kaart tegen inbraak

Ook de politie doet erg zijn best om het aantal inbraken terug te dringen. Zo is er enkele tijd geleden een app gelanceerd met de naam Misdaad in Kaart. Deze app laat per gebied (in Nederland) zien hoeveel inbraken en pogingen tot inbraak er de afgelopen drie maanden zijn gepleegd.

Bewustzijn vergroten van woninginbraak

Behalve dat het interessant is om eens door de kaart te bladeren, is het doel voornamelijk om een groter bewustzijn onder de bevolking te creëren. Volgens de politie is het van belang dat de burgers verdacht gedrag eerder bij de politie melden. De politie meent zo sneller te kunnen optreden tegen inbraken, en dus ook de inbraken verder te kunnen terugdringen. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn is nog onbekend, maar het streven is in ieder geval goed. Belangrijkste blijft dat we bij ons zelf kunnen beginnen om woninginbraak te voorkomen!

woonhome-sleutel-slot-inbraak

Woning inbraak, verminderd door gecertificeerde sloten

Bekijk ook

Tips om je badkamer groter te laten lijken

Een warme douche, tanden poetsen, scheren, smeren of even heerlijk tot rust komen in bad. …

Bekijk

Besparen met LED-verlichting; heel simpel, heel slim!

Vorige maand schreven we al een artikel over hoe je je woning groener en energiezuiniger …

Bekijk

Shoppen in de leukste woonwinkel van Tilburg!

Ben je op zoek naar een woonwinkel met veel designmeubels en oog voor stijl? Dan …

Bekijk

Maandspecial mei: Into the wild

Deze maand staat de interieurtrend ‘into the wild’ centraal. Hiermee halen we letterlijk de natuur …

Bekijk