Je woning een nieuwe uitstraling geven

Je woning een nieuwe uitstraling geven

  • 29 november 2018

  • Door Woonhome.nl

Iedereen is op zoek naar zijn of haar droomhuis. Maar die krijg je niet vanzelf. Misschien woon je nu nog wel in een huurhuis die nog niet helemaal naar jouw zin is. Of je hebt een kluswoning gekocht wat je wilt gaan ombouwen tot je droomhuis. Gelukkig hoef je echt niet heel rijk te zijn om je droomhuis te realiseren. Met deze 6 aanpassingen geef je jouw woning een hele nieuwe uitstraling.

Renoveer je dak voor een nieuwe uitstraling of ga zelfs een stap verder en plaats een dakkapel!

Renoveer je dak voor een nieuwe uitstraling of ga zelfs een stap verder en plaats een dakkapel!

Het dak aanpassen

Het dak bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. Is het tijd voor een nieuw dak of voor een grondige dakrenovatie? Dan is dat misschien het geschikte moment om de uitstraling van je woning aan te pakken. Ga bijvoorbeeld voor een ander type dakpannen dan je had. Misschien wil je ook wel graag een dakkapel plaatsen, waardoor het uiterlijk van je woning ook flink veranderd.

Dakgoten en boeidelen schilderen

Bij jaren 30 huizen zie je vaak dat de dakgoten en boeidelen er wat minder strak uitzien. Deze bepalen wel voor een groot deel de uitstraling van je huis. Het helpt dus al behoorlijk om deze opnieuw strak in de lak te verven. Als het hout niet meer in goede staat is, kun je planken vervangen. En ben je helemaal toe aan nieuwe goten en boeidelen, overweeg dan om ze van kunststof of composiet te nemen, dat heeft als voordeel dat je niet meer hoeft te schuren en te verven.

Dakgoten en boeidelen strak in de verf zetten, geeft de uitstraling van je huis een flinke boost!

Dakgoten en boeidelen strak in de verf zetten, geeft de uitstraling van je huis een flinke boost!

Gevel reinigen

Een gevel geeft vaak de eerste indruk van je woning. Vaak is de gevel zonder dat je het misschien door hebt minder schoon dan je denkt. Dat merk je eigenlijk pas tot je de gevel laat reinigen. Hierdoor krijgt je woning meteen een andere look en dan blijkt pas echt hoe mooi jouw oude woning nog is.

Nieuwe voegen

Vaak kan het ook heel goed helpen om de voegen opnieuw te laten zetten. Bij oudere huizen zijn de voegen vaak dof, brokkelig en slecht geworden. Met nieuwe voegen ziet je huis er meteen een stuk moderner en strakker uit. Bovendien kun je scheuren netjes weg werken en is het ook nog beter voor de isolatie van je woning. En dat scheelt uiteindelijk ook weer.

Het stuken van je huis, kan ervoor zorgen dat je huis er in één keer heel modern uitziet!

Het stuken van je huis, kan ervoor zorgen dat je huis er in één keer heel modern uitziet!

Je huis stuken

Vind je de buitenkant van je huis echt te ouderwets en helpt het reinigen en voegen niet? Dan kun je je huis laten stuken. Door de hele gevel vlak en glad te stuken, ziet je huis er in één keer heel modern uit. Je kunt het stukwerk vervolgens (laten) schilderen. Veel mensen kiezen voor een mooi wit huis, maar je kunt je ook wagen aan een kleurtje op het stukwerk.

Je tuin modern maken

Misschien is de tuin niet iets waar je aan denkt als je je woning een nieuw uiterlijk wilt geven. Toch telt de tuin zeker mee! Kijk maar eens naar foto’s van huizen met verschillende tuinen. Het valt al snel op dat ook verouderde woningen er een stuk moderner uitzien wanneer ze zijn voorzien van een moderne tuin. Wil je je huis een nieuwe uitstraling geven, dan is de tuin een goede en (meestal) goedkope manier om dit te doen.

Je hoeft dus niet perse in een nieuwbouw woning te gaan wonen als je een huis met een moderne look wilt hebben. Je kunt ook een oude woning opknappen en een nieuwe uitstraling geven. Door bijvoorbeeld het dak of de gevel aan te passen krijgt je huis een heel andere look. Bovendien maken de meeste veranderingen je huis mooier, waardoor ook de woningwaarde stijgt. Dubbel voordelig dus!

Bekijk ook

Breng textuur in huis met een wand van multiplex

Met multiplex breng je niet alleen meer sfeer, maar ook meer textuur in huis! Het …

Bekijk

Dé tuintrend van 2021: imperfectie en blendle

Waar sommige mensen houden van een strakke en moderne tuin, gaan anderen liever voor een …

Bekijk

Deze muurbekleding geeft je woning een luxueuze make-over

Luxemerken herken je vaak aan de typerende kleur. Denk bijvoorbeeld aan het vlammend rood van …

Bekijk

Zo creëer je met de trend upcycling een nieuwe keuken

Om de trend upcycling kan je eigenlijk niet heen. Upcycling is namelijk dé manier om …

Bekijk