Met deze woonaccessoires fleur je budgetvriendelijk elke ruimte op

Met deze woonaccessoires fleur je budgetvriendelijk elke ruimte op

  • 19 maart 2020

  • Door Woonhome

Een fris en nieuw interieur: dat willen we allemaal wel eens. Laat je portemonnee het even niet toe om vloeren te vervangen en muren te verven? Gelukkig zijn er een boel budgetvriendelijke woonaccessoires om je huis op te knappen! Trendy, stijlvol en fleurig: met deze accessoires is het net alsof je een nieuw huis hebt.

Strakke spiegel met frame van messing en bijpassende kandelaars.

Strakke spiegel met frame van messing en bijpassende kandelaars.

Spiegels, spiegels, spiegels!

Ook al kijk je niet de hele dag naar jezelf, dan nog zijn spiegels ideaal voor in je huis. Allereerst omdat je een muur ermee opfleurt zonder te verven, en dat scheelt geld. Daarnaast heb je spiegels in elke stijl: met een dikke of dunne lijst, messing, hout of kunststof. Een ander groot voordeel van spiegels is dat ze de illusie geven dat je ruimte groter is. Plaats een spiegel tegenover een raam zodat licht wordt gereflecteerd: dan lijkt je kamer nóg groter en creëer mooi licht in de ruimte. 

Set van potten om grote planten te laten shinen in huis.

Set van potten om grote planten te laten shinen in huis.

Planten zijn terug van weggeweest

Het is je misschien al opgevallen in tijdschriften en interieurs: planten zijn helemaal hip. Veel mensen hebben ze volop in huis, het liefst zo groen en zoveel mogelijk. Met een plant in een stijlvolle bloempot tover je elke ruimte zo om. Want ook de bloempotten zijn sfeerbepalend bij de decoratie van je huis. Bovendien zijn veel potten voor een leuk prijsje verkrijgbaar.

Vooral de plantentafels en plantenstandaard zijn trendy op het moment. Hiermee staat je plant wat hoger dan wanneer hij alleen in een pot zit, waarmee je ‘gelaagdheid’ in jouw interieur creëert. Daarnaast maken ook de hangende sierpotten een comeback. Deze monteer je aan de muur of plafond. Vervolgens kun je er allerlei planten inzetten. Het leukste is om er een hangende plant in te stoppen die langs de muur naar beneden groeit. 

Budgetvriendelijke woonaccessoires zijn er voor in de woonkamer en slaapkamer.

Budgetvriendelijke woonaccessoires zijn er voor in de woonkamer en slaapkamer.

Kussens, kleden en spreien: zachte accessoires voor een zacht prijsje

Met textiel in de juiste vorm maak je elke ruimte als nieuw! Je koopt dus geen nieuw bed, maar een nieuwe bedsprei. Geen nieuwe bank maar wel sierkussens. Geen nieuwe vloer maar wel kleden.

Een paar nieuwe kussens geven je bank een totaal nieuwe uitstraling voor een fractie van de prijs. Een bedsprei kan het oog afwenden van je oude bed dat eigenlijk aan vervanging toe is. Kortom: textiel maakt echt een verschil in een ruimte, zeker wanneer je kiest voor opvallende designs en prints. En laat die laatste nou ook nog erg trendy zijn op dit moment.

Trendy en praktisch! Mooie grote opbergkisten om jouw spullen en accessoires in op te bergen.

Trendy en praktisch! Mooie grote opbergkisten om jouw spullen en accessoires in op te bergen.

Opbergen doe je in stijl

We hebben allemaal wel van die spullen die je niet weggooit maar ook niet elke dag gebruikt. Die spullen berg je dus netjes op. Die opbergdozen staan vaak opzichtig in je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Waarom dan niet opbergen in stijl? In plaats van opbergen in plastic dozen of zakken, kun je ook opbergen in stijlvolle koffers of dozen van karton of metaal. Dat ziet er een stúk chiquer uit.Wat dacht je van al die papieren, tijdschriften en brieven die altijd rondslingeren op tafel? Die kun je ook mooi wegstoppen, bijvoorbeeld in een modieus tijdschriftenrek van messing of koper. Rondslingerende paraplu’s zet je in een paraplubak. En de was, die ruim je gewoon op, maar dan wel in een trendy wasmand voor op de slaapkamer

Budgetvriendelijke woonaccessoires

Zoals je merkt zijn er dus talloze manieren om jouw interieur een opkikker te geven zonder grote aankopen te doen. Zo kan iedereen wonen in stijl!Bekijk ook

NOMOLI: voor functionele kunst in ieder interieur

Houd je van uniek en bijzondere combinaties van kleuren en materialen? Verken je graag grenzen …

Bekijk

De voor- en nadelen van een wollen vloerkleed

Overweeg je voor een wollen vloerkleed te kiezen? In dit artikel hebben we de voor- …

Bekijk

Verwarm jouw huis geheel in stijl met een staande designradiator

Twee decennia geleden had de radiator nog een erg functioneel ontwerp. De keuze in stijl …

Bekijk

Geef kleur aan je tuin met grind

Dat heerlijk knerpende geluid van grind als je eroverheen loopt of rijdt … Dat bepaalt …

Bekijk