Je stijlvolle woonkamer inrichten

Je woonkamer stijlvol inrichten

  • 23 januari 2018

  • Door Woonhome.nl

Veel mensen vinden het een uitdaging om hun huis zelf stijlvol in te richten. Natuurlijk willen we niet ontkennen dat goed advies heel waardevol kan zijn, maar toch kun je ook zelf al heel veel doen. Wist je bijvoorbeeld dat het niet eens zo moeilijk is om je woonkamer stijlvol en sfeervol in te richten? Lees hier een aantal tips!

Begin met een stijlvolle vloer

Een stijlvolle inrichting staat of valt met een stijlvolle vloer. Met een groot tapijt kun je bijvoorbeeld gezellige hoekjes creëren. Andere vloeren geven juist al direct een gave uitstraling. Pvc vloeren zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt als basis voor een stijlvolle en strakke inrichting.

Wanden en plafond als basis

Na de vloer ga je aan de slag met de wanden en het plafond. Kies voor neutrale kleuren, bij voorkeur wit. Je kunt overwegen om één van de wanden een egale kleur te geven, zoals een pasteltint of aardetint. Kies niet voor een te donkere kleurstelling, dit maakt je huis klein en minder vrolijk. Wil je graag iets anders dan een standaard wit plafond, dan kun je kiezen voor een plafond met reliëf.

Meubels kiezen

De basis van de woonkamer is nu klaar. Met strakke muren en een mooie stijlvolle vloer ben je al een heel eind op weg naar de stijlvolle woonkamer. Nu kun je de grote meubels uitkiezen. We hebben het dan over bijvoorbeeld de bank, salontafel, Tv-meubel, boekenkasten etc. Kies bij voorkeur voor meubels die mooi bij elkaar passen. De meubels bepalen vooral de sfeer in huis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor strakke en moderne meubels, of juist voor gezellige meubels van steigerhout.

Decoraties maken de sfeer compleet

Uiteraard heb je in een stijlvolle woonkamer mooie decoraties nodig. Kies voor subtiele, smaakvolle decoraties aan de muren. Verder kun je op de vloer kiezen voor een smaakvol vloerkleed dat past bij de meubels. Dit is ook het moment voor bijzettafeltjes, krukjes en dergelijke kleinere accessoires om het gezellig te maken. Let er wel op dat je niet teveel decoraties neerzet: hoe voller de woonkamer, hoe minder stijlvol hij is. Kies ook voor rustige kleurcombinaties!

Verlichting in de woonkamer

De verlichting in de woonkamer moet goed passen bij de sfeer die je wilt bereiken. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor steigerhouten meubels, dan is een klassieke kroonluchter een goed idee. Een moderne ledlamp past juist heel goed bij een minimalistisch interieur. Zoek zorgvuldig je verlichting uit om zo de inrichting compleet te maken.

Een stijlvolle woonkamer is een totaalplaatje van allerlei verschillende elementen. Je werkt eigenlijk altijd van buiten naar binnen en van groot naar klein. De vloer, wanden en plafond vormen de basis van de inrichting. Je kunt je woonkamer vrijwel niet stijlvol inrichten als je basis daar niet geschikt voor is. Na de basis ga je verder met het kiezen van een bepaalde kleurstelling en de grote meubels. Door het af te maken met de perfecte decoraties en verlichting creëer je werkelijk een stijlvolle inrichting in de woonkamer.

Bekijk ook

Een nieuwe slaapbank kopen? Let dan vooral op deze eigenschappen

Een slaapbank is de perfecte manier om een ruimtebesparende slaapplek te creëren. Overdag vouw je …

Bekijk

De voor- en nadelen van kunstgras

Ben je van plan om jouw tuin, terras of balkon een make-over te geven? Dan …

Bekijk

Nieuw: duurzame gietvloeren met terrazzo look

EPI, een Nederlandse fabrikant van kunststof (giet)vloeren komt met twee nieuwe design gietvloeren. Onder de …

Bekijk

Interieurtrend 2020: een platenspeler als analoge eyecatcher

Er is vaak discussie over wat beter klinkt: analoge of digitale muziekspeler. Elk woord heeft …

Bekijk