Zelfbouw woning? Met dit nieuwe bouwsysteem kan het duurzaam én goedkoop

  • 09 juli 2020

  • Door Woonhome

Je eigen vrijstaande woning op een mooi stukje grond – het is een droom die voor velen vaak moeilijk te realiseren lijkt. Zo zijn er de hoge bouwkosten, maar ook ingewikkelde bouwaanvragen. En dan moet je nog beginnen met het ontwerpen van je zelfbouw woning.


Het Nederlandse bedrijf Goedhuis creëerde een nieuw concept in de woningbouw. Je stelt met een handig online programma of ‘configurator’ je eigen prefab woning samen. Goedhuis realiseert dan je woning –  sneller, efficiënter en goedkoper dan klassieke woningbouw. Met deze duurzame bouwmethode (prefab of prefabricage) kan je rekenen op een transparante en betaalbare prijs. In drie maanden is je woning al gebouwd. En betalen doe je pas bij de sleuteloverdracht! Zo is jouw vrijstaande zelfbouw woning ineens verrassend toegankelijk.

Prefab woning met authentiek metselwerk en ruime tuin.

Prefab woning met authentiek metselwerk en ruime tuin.

Van villabouw naar voordelige zelfbouw woning

Het bedrijf Welstand Bouw geldt als één van de meest innovatieve Nederlandse bouwbedrijven. Door een slimme bouwtechniek bouwden ze de afgelopen jaren tientallen vrijstaande villa’s boven de 500.000 euro. Met het label Goedhuis maken ze deze bouwtechniek voor villa’s nu ook beschikbaar voor vrijstaande woningen – en aan erg laag prijskaartje. Je stelt zo je eigen prefab woning samen aan een uiterst scherpe prijs.

Perry Schoots, directeur van de Welstand Groep waar Goedhuis een label van is, geeft wat extra uitleg: “Je kunt de woning ook nog eens aanvullen met veel opties en mogelijkheden. Wij maken het van aankoop tot oplevering voor de klant zo gemakkelijk mogelijk. En dat allemaal binnen drie maanden van heipaal tot sleuteloverdracht.”

Rieten dak of extra ramen? Met een online configurator stel je jouw eigen woning samen.

Rieten dak of extra ramen? Met een online configurator stel je jouw eigen woning samen.

De voordelen van prefab woningbouw

Prefab woningen kennen veel voordelen. Wist je dat je met een prefab woning heel wat meer woonoppervlakte creëert? Je gaat voor wel 10% meer woonoppervlak per kuub dan andere nieuwbouwhuizen. Dat komt door het slim bouwsysteem vanuit de fabriek, waarbij de oppervlakte maximaal is benut. Daarnaast is de prijs bij prefab net zo transparant als het online kopen van meubels. Tijdens het online samenstellen van je woning met de handige ‘configurator’ zie je steeds de prijs. Dat is meteen ook de reëel prijs van je woning, want er zijn geen andere verrekeningen, stelposten of extra bouwuren. Betalen doe je pas bij oplevering, zonder termijnen of bouwdepot. Bovendien is de snelheid van bouw heel efficiënt. Na ongeveer twee tot drie maanden is de prefab klaar en kan je verhuizen naar je vrijstaande woning. Bewoners van prefab woning appreciëren het gasloos wonen en de extreem goede isolatie. Dat betekent immers dat je bespaart op je elektriciteitsrekening. Met de damp-open constructie geniet je dan weer van een prettig binnenklimaat.

Configureer je eigen zelfbouw prefab woning

Op de website van Goedhuis kies je uit vier modellen om je woning te ontwerpen: Alblas, Linge, Waal en Merwede. Met de configurator stel je dan je eigen woning samen, waarbij de prijs steeds direct zichtbaar is. De eerste bestellingen zijn binnen nadat afgelopen vrijdag Goedhuis.nl live ging. Conceptontwikkelaar Wilco Flik: “We gaan het druk krijgen, gelukkig beschikken we in totaal over meer dan 100 collega’s én over een modern ingerichte productieruimte met eigen engineers én uitvoerend personeel. Daarnaast is onze fabricage van de Goedhuis woningen schaalbaar daardoor kunnen we de drukte goed aan!”


Bekijk ook

Mooie design spaarlampen als pronkstuk in je interieur

Spaarlampen zijn zuinig (gaan 8 keer langer mee!) en daarom goed voor het milieu. Helaas …

Bekijk

Thuiswerken na corona? Zorg voor een thuiskantoor!

Thuiswerken is al sinds een aantal jaren in trek. Met de coronamaatregelen is het zo …

Bekijk

Traplift in huis: een model voor elk interieur

Klim jij thuis elke avond met moeite de trap op? Dat is iets voor jonge …

Bekijk

Sfeervolle verlichting voor in jouw huis!

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur. Verlichting bepaald per ruimte een groot gedeelte …

Bekijk