Zeven manieren om je huis een betaalbare make-over te geven

  • 03 augustus 2020

  • Door Brechtje van Dam

Na een drukke dag is er niets fijner dan thuiskomen in een aangenaam huis. Soms ben je echter je interieur een beetje zat. Geen probleem, want met kleine ingrepen geef je jouw huis simpel een snel een betaalbare make-over. Met deze zeven tips maak je het gezelliger, luxer of comfortabeler met een klein budget. 

Kies nieuwe raamdecoratie

Raamdecoratie heeft grote invloed op de sfeer in huis. Is het tijd voor iets nieuws? Als je budget het toelaat, verander dan je raamdecoratie. Gordijnen hebben een grote impact op de ruimte. Ga bijvoorbeeld eens voor iets anders en kies plisségordijnen of jaloezieën. Lange gordijnen staan chique en kunnen ook gaaf zijn. Laat je inspireren door Ilumio raamdecoratie want er is veel mogelijk!

Ga eens voor jaloezieën in plaats van gordijnen voor een compleet andere sfeer in huis.

Ga eens voor jaloezieën in plaats van gordijnen voor een compleet andere sfeer in huis.

Een goed gordijn voor je dakraam maakt thuiswerken makkelijker.

Een goed gordijn voor je dakraam maakt thuiswerken makkelijker.

Gordijnen voor alle soorten ramen

Heb je een zolder met dakramen waar geen gordijnen voor hangen? Ook daar kun je verandering in brengen. Ga bijvoorbeeld voor een Velux dakraam rolgordijn. Deze worden altijd op maat gemaakt en zijn beschikbaar in veel kleuren en materialen. Stylen maar!

Breng meer kleur aan in je woning

Soms raak je gewoon uitgekeken op een kleur. Kijk eens kritisch naar je woning: voel jij je nog fijn met de kleuren van de muren, meubels en accessoires? Een nieuwe kleur op de muur of een stoel in een bonte kleur maken al zoveel uit voor de sfeer in huis. Is je budget beperkt? Kies dan een kleine muur in je kamer en verf deze in een felle kleur.

Meer kleur aanbrengen in huis kan ook door middel van kunst aan de muur.

Meer kleur aanbrengen in huis kan ook door middel van kunst aan de muur.

Geef je meubels een opknapbeurt

Geen geld voor een nieuwe bank? Misschien kun je de meubels die je al hebt wel gewoon opknappen! Geef je houten stoelen een likje verf of lak. Zoek een nieuwe hoes voor je bank. Of kies nieuwe poten voor onder je favoriete fauteuil.  Het zal je verbazen hoeveel verschil zo’n kleine ingreep maakt.

Geen geld voor nieuwe meubels? Met accessoires kun je al veel doen!

Varieer met accessoires en foto’s

Wees niet bang je accessoires te vervangen of aan te vullen. Een muur met foto’s van je mooiste herinneringen geven je een huiselijk gevoel. Maar ook een prachtige bos bloemen, kaarsen op tafel of planten veranderen de sfeer in huis. Het is bovendien de meest betaalbare manier om je woning te veranderen. Speur rommelmarkten of het internet af voor mooie deals op nieuwe accessoires.

Prullaria in huis is leuk, maar overdrijf niet. Zo houd je het rustig in huis.

Prullaria in huis is leuk, maar overdrijf niet. Zo houd je het rustig in huis.

De gouden regel: less is more

Accessoires zijn leuk maar teveel drukte in huis is niet goed voor je. Wetenschappers ontdekten een link tussen rommel in huis en de hoogte van het stresshormoon cortisol. Houd het dus rustig en zorg dat alle spullen een eigen plek hebben. Zo voorkom je rommel in huis.

Zorg voor lekkere geuren

Niet alleen wat je ziet heeft invloed op je gevoel, ook wat je ruikt speelt mee. Een mooi en opgeruimd huis is pas echt compleet als het ook nog lekker ruikt. Breng meer sfeer in huis met bijvoorbeeld heerlijke geurkaarsen, wierook of een geurverspreider. Dan voelt je huis nog gezelliger.

Een opgemaakt bed zorgt voor een opgeruimde geest.

Een opgemaakt bed zorgt voor een opgeruimde geest.

Maak elke ochtend je bed op

Heb je eigenlijk helemaal geen budget om je huis op te fleuren? Maak dan elke ochtend je bed op voor je aan de dag begint. Dat geeft een heerlijk ontspannen gevoel als je ’s avonds weer in bed kruipt. Hetzelfde geldt voor een schoon aanrecht en opgeruimde tafel. En het is nog gratis ook!

Bekijk ook

Inspiratie voor je interieur? Zo vind je nieuwe ideeën!

Voordat je je interieur een make-over geeft, is het steeds fijn de nieuwste trends te …

Bekijk

Met deze tips kies je in een handomdraai de beste raamdecoratie

Elke kamer is anders. Elk raam is anders. Elke soort raamdecoratie moet dus ook anders …

Bekijk

Helemaal hip met houten jaloezieën in je woonkamer

Zet één stap een woonkamer binnen en je ziet direct of iemand een heuse interieurliefhebber …

Bekijk

Creëer sfeer in je woning met houten jaloezieën

Nog altijd kiezen veel mensen voor gordijnen wanneer ze op zoek zijn naar raamdecoratie. En …

Bekijk