Zo beveilig je je huis volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen

Zo beveilig je je huis volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen

  • 29 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Wanneer je huis beveiligd is volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen dan neemt de kans op inbraak met 90% af. Inbrekers hebben dan namelijk veel meer tijd nodig om je huis binnen te komen en haken dan vaak af. Maar waar moet je woning aan voldoen voor dit keurmerk? En hoe kun je dit keurmerk ontvangen? In deze blog lees je alles over het optimaal beveiligen van jouw huis.

Een cilinderslot is één van de vele vereisten om in aanmerking te komen voor een PKVW-certificaat. 

Een cilinderslot is één van de vele vereisten om in aanmerking te komen voor een PKVW-certificaat.

Gecertificeerd hang- en sluitwerk

Om voor een PKVW certificaat in aanmerking te komen, moet je in ieder geval PKVW gecertificeerd hang- en sluitwerk hebben bij alle deuren, ramen en lichtkoepels. Denk daarbij aan een cilinderslot met kerntrekbeveiliging, deurbeslag, deurboompjes, dievenklauwen en extra raamvergrendeling. Een goed gecertificeerd deurbeslag kun je kopen bij Veiligheids-sloten.nl. Verder is een schuifpui extra inbraakgevoelig en moet je deze altijd voorzien van een extra veiligheidsslot. Op deze site vind je een beschrijving van de uitgebreide veiligheidsrichtlijnen van het PKVW.

Buitenverlichting met bewegingssensor

Een ander belangrijk punt is voldoende verlichting bij je voor- en achterdeur. Inbrekers zullen minder snel kiezen voor een fel verlichte ruimte omdat ze dan beter zichtbaar zijn. Plaats dus een zowel bij je voor- als achterdeur een goede felle ledlamp. Zo kan de inbreker daar niet ongestoord zijn gang gaan en zal hij eerder geneigd zijn om niets te doen. Ook een lamp met bewegingssensor langs je toegangspad is een goed idee.

Het is niet alleen belangrijk om inbraak te voorkomen, maar het hebben van een rookmelder op elke etage is ook een eis!

Het is niet alleen belangrijk om inbraak te voorkomen, maar het hebben van een rookmelder op elke etage is ook een eis!

Rookmelders

Een andere eis voor het PKVW is een rookmelder op elke etage. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen gaat namelijk niet alleen maar over inbraak. Veiligheid is veel breder dan dat alleen. Ook brand of gaslekken moet je kunnen detecteren. Op elke verdieping is het plaatsen van een rookmelder op de juiste locatie verstandig. Check bij de aanschaf ook even of de rookmelder is gecertificeerd volgens het PKVW.

Deurspion of raam bij je voordeur

Wil je politie Keurmerk Veilig Wonen voor je huis, dan moet je ook kunnen zien wie er voor de voordeur staat. Dit kan via een raam naast of in je voordeur. Maar je kunt ook een deurspion aanschaffen. Dit is een camera met of zonder intercom waarmee je kunt zien wie er voor je voordeur staat. Zo kun je zelf bepalen of je wel of niet open doet. En er zijn nog meer handige preventiemaatregelen waarmee je een inbraak kunt voorkomen. Je leest ze in dit artikel: ‘zo beveilig je jouw woning optimaal tegen inbraken’.

PKVW aanvragen

Om een PKVW certificaat aan te vragen, schakel je een gecertificeerde PKVW adviseur in. Wanneer jouw woning aan de eisen voldoet dan ontvang je een PKVW certificaat per gevel. Je kunt de certificering ook per verdieping aanvragen en zo de kosten spreiden over een bepaalde periode. Bovendien krijg je vaak korting op je huis- en inboedelverzekering wanneer je huis aan dit keurmerk voldoet. Bij het certificaat ontvang je ook stickers die je op het raam kunt plakken om buitenstaanders te laten zien dat jouw woning aan het PKVW voldoet.

Bekijk ook

3x de nieuwste keukentrends van 2018 - 2019

De laatste jaren hebben we steeds meer aandacht voor (gezond) eten. Maar ook het gezellig …

Bekijk

Office Tuesday: Creatief adviesbureau in Londen

“Op Woonhome.nl stellen we iedere dinsdag een bijzondere en opvallende kantoorinrichting centraal. Deze week kijken …

Bekijk

Zo kies je de ideale buitendeur

De voordeur heeft een belangrijke functie. Zo is je voordeur is hét aanzicht van je …

Bekijk

Judith Wolberink Gallery: Vintage meets modern!

Judith Wolberink zwierf als klein meisje al met haar ouders over Belgische antiekmarkten. En nog …

Bekijk