Zo creëer je de perfecte tv hoek

  • 29 september 2019

  • Door Woonhome.nl

De tv is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de woonkamer. En dat begrijpen wij best! Misschien kijk je elke dag naar het nieuws, zet je regelmatig een filmpje op of bekijk je je favoriete youtube video’s via het grote tv-scherm. Wat je ook doet – een gezellige zithoek is hierbij altijd welkom. Hieronder vertellen we hoe je binnen een paar stappen de perfecte tv hoek creëert.

Tv op de juiste hoogte

Ten eerste wil je dat de televisie op de juiste hoogte hangt. Wat een geschikte hoogte is, zal natuurlijk per persoon verschillen. Ga eens op je favoriete plek in de woonkamer zitten en probeer dan in te schatten waar de tv moet staan of hangen. Handige tip: Koop een stevige tv beugel zodat je zelf de ideale plek kunt bepalen. Je bent hierbij namelijk niet afhankelijk van de hoogte van een standaard of een tv-meubel. Er zijn zelfs innovatieve tv beugels verkrijgbaar die je kunt kantelen en draaien. Voor elk formaat beeldscherm is er wel een geschikt ophangsysteem!

Strakke tv-beugel die je subtiel wegwerkt.

Strakke tv-beugel die je subtiel wegwerkt.

Design muurbeugel voor je televisie.

Design muurbeugel voor je televisie.

Mooi tv-meubel

Ook al hang je de tv op aan een stevige beugel, dan nog mag een mooi tv-meubel niet ontbreken in de zithoek. Hier kun je de mediabox in of bovenop zetten en andere spullen in opbergen. Bovendien zorgt een mooi meubel voor meer sfeer in jouw tv-hoek. Kies voor een meubel dat goed past bij je interieurstijl. Je kunt het eventueel nog aankleden met een paar persoonlijke woonaccessoires.

Strakke tv-standaard

Heb je weinig ruimte, maar wil je jouw tv toch niet aan de muur bevestigen? Er zijn ook hele gave, slanke tv standaards verkrijgbaar. Zo zijn er tv meubels van hout, waarmee je toch een soort look en feel van een tv-meubel hebt. Jouw tv komt dan ook nog eens prachtig in de ruimte te staan.

Weinig ruimte in huis? Tegenwoordig zijn er ook slanke, houten tv-poten voor je televisie.

Weinig ruimte in huis? Tegenwoordig zijn er ook slanke, houten tv-poten voor je televisie.

Houten tv-standaard voor als je minder ruimte hebt voor je tv.

Houten tv-standaard voor als je minder ruimte hebt voor je tv.

Comfortabele bank of stoel

De tv hoek is pas perfect als er een hele comfortabele bank of relaxstoel staat. Dan kun je echt genieten en ontspannen! Koop eventueel een paar extra kussens voor meer comfort en leg in het najaar een warm dekentje op de bank.

Een comfortabele bank of stoel is essentieel voor een goede tv hoek

Een comfortabele bank of stoel is essentieel voor een goede tv hoek

Goede boxen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van boxen en geluidssystemen. Als je regelmatig een hele avond voor de tv zit, is het zeker aan te raden om te investeren in goede speakers. Laat je vooral adviseren in de winkel of ga online op onderzoek uit.

Sfeervolle verlichting

’S avonds is verlichting erg belangrijk. Je moet natuurlijk nog goed kunnen zien welke drankjes op de salontafel staan, maar het licht moet ook niet te fel zijn en schijnen op het tv-scherm. Het is daarom handig om sfeerverlichting aan te schaffen die je zelf kunt aanpassen met een dimmer. Dit is ook nog eens heel gezellig!

Verduisterende raamdecoratie

Bij een spannende film wil je echt een bioscoop effect creëren. Hiervoor zijn verduisterende gordijnen, jaloezieën of shutters echt een must! Het zorgt daarnaast voor extra privacy in de woonkamer.

Bekijk ook

Tips voor het uitzoeken van nieuwe trapbekleding

Wil je jouw trap renoveren door nieuwe trapbekleding te plaatsen? Dan moet je eerst bepalen …

Bekijk

Nieuwe collectie meubels van Sofacompany in 2016

Sofacompany heeft haar nieuwe collectie gelanceerd. Een spannend moment want het is de grootste collectie …

Bekijk

8 voorzieningen voor een moderne badkamer

Ben je aan het verbouwen in je badkamer of heb je plannen om de badkamer …

Bekijk

Alles over domotica en een slimme woning

Je kunt tegenwoordig je woning veranderen in een slimme woning door middel van een domotica …

Bekijk