Zo geef je de keuken een industriële uitstraling

Zo geef je de keuken een industriële uitstraling

  • 26 februari 2020

  • Door Woonhome.nl

Regelmatig zie je de industriële woonstijl voorbijkomen. Het is dan ook op allerlei manieren toe te passen. Van de woonkamer tot het interieur van een kantoorruimte – met een industriële look zit je altijd goed! In dit artikel willen we het specifiek hebben over de industriële keuken. Welke elementen mogen er niet ontbreken? En welke keukenvloer zorgt voor die stoere uitstraling? Je leest het allemaal hieronder.

PU gietvloeren zijn erg makkelijk in onderhoud en bovendien verkrijgbaar in allerlei stijlen voor jouw keuken!

PU gietvloeren zijn erg makkelijk in onderhoud en bovendien verkrijgbaar in allerlei stijlen voor jouw keuken!

Creëer open opbergruimte

Hoe meer opbergruimte, hoe beter. Dat geldt natuurlijk voor alle keukens. Toch is er een klein verschil bij de industriële stijl. Hier zie je namelijk dat veel spullen niet zijn weggestopt achter een deurtje. Vaak valt de keuze voor een open stellingkast, een aantal wandplanken en open keukenkastjes. Als je de voorraad en keukenapparatuur netjes neerzet, werkt het tegelijkertijd als decoratie.

Zet krukjes bij het kookeiland

Ook erg populair in een industriële keuken is een kookeiland. Met een paar stoere krukken erbij creëer jij een stijlvolle (ontbijt)bar. Multifunctioneel! Een andere mooie optie is om het kookeiland door te laten lopen in een grote robuuste eettafel.

Kies een industriële vloer

Het kiezen van de juiste vloer is belangrijker dan je misschien denkt. Het is erg bepalend voor de sfeer van de keuken! Voor een industrieel uiterlijk zijn er een aantal toffe mogelijkheden. Een stoere houten vloer of kunststof vloer met houtlook is altijd een goede keuze. Wil je toch iets anders proberen? Kijk dan eens naar een naadloze gietvloer. PU gietvloeren zijn erg makkelijk in onderhoud en bovendien verkrijgbaar in allerlei stijlen. Van een effen grijze kleur tot een vloer met betonlook. Trek de gietvloer helemaal door in de eetkamer en/of woonkamer voor een ruimtelijk effect. Het is niet alleen geschikt voor de industriële woonstijl, maar ook voor een moderne of minimalistische woning.

Hout, beton, metaal en rvs zijn de materialen die je wilt gebruiken in de keuken! Jouw keuken krijg gegarandeerd een industriële stijl. 

Hout, beton, metaal en rvs zijn de materialen die je wilt gebruiken in de keuken! Jouw keuken krijg gegarandeerd een industriële stijl.

Maak gebruik van hout, beton, metaal en rvs

Er zijn een aantal materialen die je bijna altijd terug ziet komen bij een industrieel interieur: hout, beton, metaal en rvs. Bij het samenstellen van de keuken kun je deze elementen dus in je achterhoofd houden. Een stoer eindresultaat is gegarandeerd!

Hang stoere verlichting op

Verlichting is praktisch en decoratief. Dit onderdeel mag je dus niet vergeten. Ga bijvoorbeeld op zoek naar metalen fabriekslampen voor bij het kookeiland en maak zwarte kantelbare spots aan het plafond.

Zorg voor een praktische indeling

Tot slot is de indeling van de keuken nog een aandachtspuntje. De keukenblokken mogen groots en robuust zijn, maar moeten de bewegingsruimte niet belemmeren. Een praktische en logische indeling is dus noodzakelijk.

Bekijk ook

De slaapkamer inrichten met een klein budget

Het inrichten van de slaapkamer hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Ook met een …

Bekijk

Vijf gave bankstellen voor in jouw huis

Een bankstel is één van de belangrijkste meubelstukken in huis. Een bankstoel moet gewoon lekker …

Bekijk

The Christmas Collection van Sofacompany ♡

Zoek je naar een heel origineel kerstcadeau? Voor je beste vriend♡, een familielid óf je …

Bekijk

Top 5 woonboulevards op Tweede Kerstdag

Mocht je nu tóch het besluit hebben genomen om op Tweede Kerstdag naar een woonboulevard …

Bekijk