Zo kies je de ideale buitendeur

  • 21 februari 2017

  • Door Woonhome.nl

De voordeur heeft een belangrijke functie. Zo is je voordeur is hét aanzicht van je huis en de eerste plek waar je jouw bezoekers welkom heet. Daarnaast zorgt een goede buitendeur voor de nodige veiligheid en wooncomfort. Denk aan beveiliging tegen inbraak en isolatie tegen de kou. Maak daarom een bewuste keuze voor de voordeur van je woning . Om de keuze voor de perfecte buitendeur wat gemakkelijker te maken lees je hieronder enkele trends.

woonhome-inspiratie-buitendeuren-hout-grijs-grijze-voordeur

Kleur van je deur bekennen

Wat betreft kleur is wit de koploper voor deuren. Daarnaast kom je buitendeuren ook vaak tegen in donkerdere kleuren als grijs, donkerblauw of donkergroen. Donkergroene deuren passen goed bij woningen met een landelijke uitstraling. En een grijze deur past goed bij een moderne entree. Een letterlijk opvallende trend zijn deuren met fellere kleuren zoals rood of blauw. Het staat heel tof, maar het moet goed bij je huis en jezelf passen!

woonhome-aluminium-voordeuren-deuren-inspiratie-buitendeuren-aluminium

Materiaal van je deur: Aluminium deuren winnen aan populariteit

Waar deuren vroeger alleen voornamelijk van hout werden gemaakt, zijn de deuren van tegenwoordig van verschillende materialen gemaakt. Een materiaal dat je steeds vaker ziet is aluminium. Aluminium heeft een stoere uitstraling en de mogelijkheden voor het ontwerp zijn vrijwel onbeperkt. Combineer het aluminium bijvoorbeeld met glas en maak het af met een bijpassende deurgril. Een bijkomend voordeel van aluminium deuren is dat ze superveilig zijn en ook nog eens brandwerend. Dit maakt het mogelijk om een hippe moderne deur te kiezen die ook nog eens zorgt voor extra wooncomfort.

woonhome-stijlvolle-donkergrijze-voordeur-buitendeur

Kies de stijl deur die bij jou past

Niet alleen kleur en materiaal kun je bij een deur kiezen. Ook de stijl van de voordeur kies je die bij jou en bij jouw woning past. Houd je van klassiek, wil je graag landelijk of ben je meer een type modern? Het kan allemaal! Tegenwoordig heb je ontzettend veel keuze. Een nieuwe trend is je buitendeur op maat kunt laten maken. Je hebt geen beperking van standaard modellen deuren. Je buitendeur is volledig is afgestemd op jouw wensen.

Ben je er al uit hoe jouw nieuwe buitendeur eruit gaat zien? Vergeet echter niet dat een warm welkom meer nodig heeft dan een mooie deur. Kleed jouw entree mooi aan met extra accessoires. Zo maak je zonder twijfel een goede eerste indruk bij jouw gasten.

Bekijk ook

Opbergruimte nodig? Ga voor een buffetkast!

De buffetkast: eyecatcher en opbergruimte in één Het hebben van te weinig opbergruimte in huis is …

Bekijk

Hoe ziet jouw droomkeuken er uit? (Onze tips!)

Krijg je de kans zelf je keuken in te richten? Dan is er veel mogelijk. …

Bekijk

Verbouwen? 3x handige tools waar je wellicht niet zo snel aan denkt

Een steiger, stucloper en sleutelkluis. Aan deze 3 items denk je waarschijnlijk niet zo snel, …

Bekijk

Uit hout gesneden producten en cadeaus ‘Wood Woow!’

Het interieur krijgt sfeer en karakter door originele en persoonlijke items in huis te hebben. …

Bekijk