Hoe kies je de juiste salontafel? 5 tips

Zo kies je de juiste salontafel

  • 13 januari 2020

  • Door Woonhome.nl

Voor bijna iedere zithoek is de salontafel bijna net zo belangrijk als de bank. Naast dat de salontafel heel praktisch is (om je drankjes op neer te zetten en het opbergen van de afstandbediening), creëert deze kleine tafel ook heel veel sfeer. Een mooie bos bloemen, gezellige kaarsen; de salontafel maakt het helemaal af. Maar welke stijl kies je? En wat is een geschikt formaat van de salontafel? Lees hier 5x tips om de ideale salontafel voor jouw zithoek uit te kiezen.

Tip 1: Kies een geschikt formaat van de salontafel

Salontafels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten. Hierbij is niet alleen de breedte of diepte belangrijk. De hoogte van je salontafel is net zo belangrijk. Maak het jezelf gemakkelijk door eerst de ruimte in de woonkamer op te meten. Hoe groot moet de tafel minimaal zijn en wat is echt het maximum? Probeer altijd rekening te houden met de looproute en de beenruimte en houd op z’n minst 50 cm aan. Leg voor het gevoel een stuk karton of kranten uit om een goed beeld te krijgen van de tafelgrootte.

Bepaal waar jij je salontafel echt voor nodig hebt, zo weet je of je opbergplanken of -lades nodig hebt!

Bepaal waar jij je salontafel echt voor nodig hebt, zo weet je of je opbergplanken of -lades nodig hebt.

Perfecte hoogte van de salontafel

Heb je een goed beeld van de grootte? Bepaal ook de juiste hoogte. Wil je de tafel stiekem als voetenbankje gebruiken? Koop er dan eentje met ongeveer dezelfde hoogte als de bank of stoel. Zo kun je ook gemakkelijk bij je drankje. Wil je juist een ruimtelijk effect creëren in de kleine woonkamer? Dan is een compacte lage salontafel misschien een betere optie.

Tip 2: Bepaal de stijl en het materiaal

Kijk eens goed naar de inrichting van je woonkamer. Waarschijnlijk kun je wel een duidelijk kleurenpalet of een overheersende stijl terugzien. Pas jouw salontafel hierop aan. Zo vormt alles straks een mooi samenhangend geheel. Bepaal ook meteen het materiaal voor je nieuwe meubelstuk. Kijk niet alleen naar de uitstraling, maar ook hoe onderhoudsvriendelijk of krasbestendig het is. Dit is vooral belangrijk als je kleine kinderen of speelse huisdieren hebt.

Kijk niet alleen naar de uitstraling die je kiest, maar ook hoe onderhoudsvriendelijk of krasbestendig het materiaal is.

Kijk niet alleen naar de uitstraling die je kiest, maar ook hoe onderhoudsvriendelijk of krasbestendig het materiaal is.

Probeer altijd rekening te houden met looproute en beenruimte bij het kopen van een salontafel.

Wat is een geschikt formaat van de salontafel? Houd in ieder geval rekening met looproute en beenruimte bij het kopen van een salontafel.

Tip 3: Doe veel inspiratie op voor de salontafel

Heb je echt geen idee welke stijlen en materialen jou aanspreken? Doe dan eerst een hoop inspiratie op. Dit kan in de winkels of lekker vanuit je luie stoel op het internet. Kijk maar eens naar het uitgebreide assortiment met salontafels van Meubella. Hier vind je de mooiste design-salontafels voor een kleine prijs. Van eenvoudige moderne tafels tot opvallende exclusieve exemplaren. Handig: Na aankoop krijg je een bedenktermijn van 30 dagen. Zo kun je rustig wennen aan de nieuwe look.

Tip 4: Bedenk of je opbergruimte nodig hebt

De keuze is nog eenvoudiger als je ook naar de functionaliteit van de salontafel kijkt. Misschien kom je erachter dat je opbergruimte tekort komt in de zithoek. Of dat je de lage tafel eigenlijk alleen gebruikt voor een kopje koffie. Met deze informatie kun je snel bepalen of je wel of geen ruimte nodig hebt. Er zijn zijn salontafels met inventieve opbergruimtes. Bijvoorbeeld met een geïntegreerde magazine houder, schuifbare opbergplankjes of verborgen, greeploze lades.

Tip 5: Kies een salontafel met garantie

Je gaat er vanuit dat je lang plezier hebt van jeje nieuwe aankoop. Maar mocht dat nou niet zo zijn, dan is het fijn als je hebt gekozen voor een product met garantie. Check dit dus even!

Bekijk ook

5x tips voor fietsen in je tuin!

Bijna iedereen heeft wel één of meerdere fietsen in Nederland. Vooral gezinnen hebben vaak meerdere …

Bekijk

Lekker warm de winter in met kussens en wollen deken

De koude winterdagen komen er weer aan. De dagen zijn korter en donkerder waardoor we …

Bekijk

Handig: Een flexibel ophangsysteem

Er zijn zoveel situaties waarbij je wat op wilt hangen. Toch is dat meestal minder …

Bekijk

Geef je interieur meer stijl met raamdecoratie

Raamdecoratie is een belangrijk element in onze interieurs. Net zoals meubels bepaalt raamdecoratie de sfeer …

Bekijk