Zo maak je jouw tuinmeubels winterproof

  • 13 februari 2020

  • Door Woonhome

Brrr, winter. Guur winterweer heeft niet alleen een invloed op jouw huid, ook jouw tuinmeubelen krijgen het dikwijls zwaar te verduren. Als je geen plaats hebt om ieder jaar jouw tuinmeubels binnen te zetten, dan is het een aanrader om te investeren in tuinmeubels die tegen een stootje kunnen. Lees in dit artikel meer uitleg over hoe je de beste winterproof meubels kiest en hoe je je tuinmeubels winterproof maakt! 

1. Kies een tuinset die tegen weer en wind kan

Niet elk materiaal is hetzelfde. Zo zijn sommige materialen veel gevoeliger dan andere. Stevige, houten tuinsets zijn bijvoorbeeld erg goed bestand tegen regen, sneeuw en vrieskou. Terwijl verschillende soorten kunststof juist kunnen verkleuren. Een houten tuinset moet je weer niet afdekken. Er kan condens vast komen te zitten, waardoor het hout kan schimmelen. Ook aluminium is een geliefd materiaal, omdat een aluminium tuinset het hele jaar door in de tuin mag blijven staan. Aluminium bevat geen ijzer of staal waardoor het niet roest.

Een tuinset met losse kussen om te beschermen tegen een bui

Een tuinset met losse kussen om te beschermen tegen een bui

2. Tuinmeubels winterproof: investeer in enkele goede afdekzeilen

Is jouw tuinset of loungeset toch niet zo ‘weather proof’. Investeer dan in een goed afdekzeil. Zorg er wel voor dat er geen condens komt vast te zitten. Dit doe je door de tuinset in een open stuk van je tuin te zetten waar de wind veel komt en het zo goed ventileert. Zet je tuinset (afgedekt of niet) niet tegen een groene schutting of boom waar het vochtig kan blijven. Uiteraard is het ook aan te raden om losse stukken, zoals kussens, in huis te halen. Deze zijn immers niet zo goed bestand tegen de grillen van Moeder Natuur.

Hou je houten tuinstoel in goede conditie

Hou je houten tuinstoel in goede conditie

3. Vermijd het gazon met jouw tuinset

Staan jouw tuinmeubelen heerlijk op het gazon? Indien mogelijk, verzet ze dan op een harde ondergrond als ze de winter doorbrengen in de tuin. Zo voorkom je groene aanslag of erger nog: de groei van mos op je tuinmeubelen. Door je tuinmeubelen te verzetten, is jouw jaarlijkse grote schoonmaak ineens een stuk makkelijker!

4. Behandel je tuinmeubelen op tijd en stond

We weten het, tuinmeubelen behandelen is niet altijd het leukste werkje. Toch is het absoluut de moeite waard om hier elk jaar wat tijd aan te besteden. Goed behandelde tuinmeubelen zijn immers beter bestand tegen vocht en UV-licht. Hierdoor gaan jouw tuinmeubels veel langer mee.

Bekijk ook

Waarom je het beste NU een huis kunt kopen

Bijna iedereen heeft het doel voor ogen, nu of in de toekomst: een huis kopen. …

Bekijk

Interieurtrend 2020 Hout: pure houten meubels en woonaccessoires

Yes! Komende maanden komen er weer geweldige meubels en woonaccessoires online. Niet alleen in de …

Bekijk

Nieuwe showroom + ultiem droomhuis in Amsterdam

MADE.COM is een toonaangevend designmerk in heel Europa. Sinds kort heeft het designlabel een nieuwe …

Bekijk

Verander je meubels en woonaccessoires en combineer verschillende stijlen

In een eerder item hadden we het er over dat je eenvoudig je interieurstijl kunt …

Bekijk