Zo richt je je kleine badkamer functioneel én stijlvol in

Zo richt je je kleine badkamer functioneel én stijlvol in

  • 10 augustus 2019

  • Door Woonhome

Vaak is de badkamer niet bepaald de grootste kamer van het huis. Des te belangrijker is het om deze slim in te richten. Immers, comfort en luxe zijn juist ook in deze ruimte van je huis zeer welkom. Je keus in badkamermeubels zijn in ieder geval sfeerbepalend. Ga jij dus binnenkort je badkamer inrichten? In dit artikel staan dé tips en tricks hoe je je badkamer efficiënt transformeert tot de ultieme zen-hotspot.

1. Badkamer inrichten: maak eerst een lijst van badkamer-essentials

Bepaal allereerst voor jezelf wat je echt nodig hebt in een badkamer. Uiteraard scoren een douche en wastafel hoog. Maar geldt dat ook voor een bad of dubbele wastafel? Of is de ruimte een stuk efficiënter in te richten als je die laat? Het scheelt vaker wel dan niet een boel (broodnodige) ruimte. Een grote plus is dat de badkamer dan een stuk ruimer aanvoelt.

Badkamer met inloopdouche zonder badkuip en grote wastafel.

Badkamer met inloopdouche zonder badkuip en grote wastafel.

2 Kies het badkamermeubel dat bij de ruimte past

Wat je in ieder geval zeker nodig hebt is een badkamermeubel. Ben je iemand die veel verschillende badkamer spulletjes, flesjes en tubes gebruikt? Dan is het een goed idee om voor een kast te gaan met een deurtje. Of kies een kast met dichte lades. Dit scheelt aanzienlijk in de vaak toch al beperkte ruimte. Bovendien, als je geurtjes achter een deurtje opgeborgen zijn, oogt alles een stuk strakker.

Een compacte donkere wastafelmeubel met dichte lades.

Een compacte donkere wastafelmeubel met dichte lades.

Een open badkamerkast van staal zorgt voor een ruimtelijke sfeer en past goed in een industriële badkamer.

Slim een badkamer inrichten: een open badkamerkast van staal zorgt voor een ruimtelijke sfeer en past goed in een industriële badkamer.

Badkamerkasten passend bij de ruimte en badkamerstijl

Een open badkamerkast zorgt daarentegen weer voor een lekker ruimtelijk gevoel. Gelukkig is het ook een optie beiden te combineren in één kast: de halfopen kast. De badkamermeubels van Badkamerdepot komen in velerlei variaties: dicht, open, halfopen en meer. Hier vind je meer compacte Badkamermeubels van badkamerdepot.be

3. Een spiegelkast doet wonderen

Een grote badkamerspiegel mag eveneens niet ontbreken, zeker als zowel functionaliteit als luxe hoog op je prioriteitenlijstje prijken. En waarom zou je dat dan niet meteen combineren met een kast? Daarmee sla je immers twee vliegen in één klap. Een spiegel zorgt er namelijk voor dat de ruimte groter oogt. En de kast biedt ruimte aan al je badkamerspulletjes: van hamstervoorraden aan shampoo tot handdoeken. En juist in een kleine kamer geldt dan: hoe groter de spiegel, hoe ruimtelijker en optisch groter je badkamer lijkt.

Een ondiepe spiegelkast neem weinig functionele ruimte in beslag en biedt handige opbergruimte.

Een ondiepe spiegelkast neem weinig functionele ruimte in beslag en biedt handige opbergruimte.

4. De inbouw nis: praktisch én stijlvol

Alles valt of staat uiteindelijk met hoe praktisch je je badkamerruimte inricht. Een inbouw nis is bij uitstek de ruimte waarbij functionaliteit en stijl perfect samengaan. Tenminste, als je het slim en smaakvol aanpakt. Vaak is de inbouw onderdeel van de douchewand. Shampoo en andere douchespulletjes zijn zo vakkundig op te bergen. Dit bespaart ruimte zonder af te doen aan het interieur en de sfeer. Integendeel zelfs! Een inbouw nis matcht bijvoorbeeld ook heel goed naast de badkamerspiegel. Nog een slimme tip om extra ruimte te winnen. Wat ook fijn is: nissen komen in vele soorten en maten. En wat dacht je van meerdere nissen in je badkamer? Met meerdere nissen -in al dan niet verschillende formaten- creëer je een super speels effect. Dé manier om optimaal van je ruimte gebruik te maken.

Badkamerinspiratie: compacte badkamermeubels met subtiele decoratie.

Badkamerinspiratie: compacte badkamermeubels met subtiele decoratie.

Bekijk ook

5x tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

Als je veel thuis werkt is het wel zo fijn om een goede werkplek te …

Bekijk

Waarom mensen steeds vaker kiezen voor bamboe jaloezieën

Neem een kijkje in een gemiddelde woning in Nederland en je komt ze zeker weten …

Bekijk

4 tips voor het kopen van een houtkachel

Een houtkachel geeft het interieur een klassieke sfeer. Daarnaast zorgt het voor voldoende warmte en …

Bekijk

Meubels van Phil Procter: intelligent en elegant

Een plank met een subtiele plooi in het midden, zodat foto’s en kaarten rechtop blijven …

Bekijk