Zo zorgt verlichting voor meer sfeer in je interieur

Zo zorgt verlichting voor meer sfeer in je interieur

  • 01 september 2019

  • Door Woonhome
Veel natuurlijke lichtinval zorgt voor een licht en ruimtelijk huis. Natuurlijk, maar ook kunstmatig licht brengt een prettige en open uitstraling. Een ambiance die je graag behoudt wanneer het buiten donkerder is. Met de juiste sfeerverlichting zorg je ervoor dat je binnen een fijne sfeer behoudt wanneer het buiten iets minder gezellig oogt. Hoe verlichting voor meer sfeer zorgt lees je aan de hand van een aantal tips.

#1: Nieuwe lichtpuntjes voor in het interieur

Wanneer je een nieuwe woning betrekt dan denk je al gauw aan een lichtplan. Maar wanneer je al jaren in hetzelfde huis woont is dit vaak niet het geval. Toch is het bedenken van een lichtplan juist heel goed voor het interieur. Zo kom je tot lichtpunten in de ruimte waar je van tevoren niet over nagedacht hebt. Begin dus eens geheel blanco met het opzetten van een plan met lichtpunten. Wat zijn de donkere plekken in huis? Waar wil je graag licht en waar niet?

#2: Verlichting voor meer sfeer: Op elke plek de juiste lamp

Een lamp biedt een plek in de ruimte meer sfeer en vaak ook meer functie. Opeens is een donkere hoek bruikbaar als leeshoek, zithoek of speelhoek. Vandaar dat het van belang is dat de juiste lamp op de juiste plek hangt of zet. Niet alleen de stijl van de lamp maar ook de functie ervan. Hang een prachtige klassieke lamp in de gang of moderne spotjes in de keuken of badkamer. Een leeslamp is ideaal bij een leesstoel en dan in een bijpassende stijl zoals jouw interieur.

Verlichting voor meer sfeer: zet in een hoekje een mooie grote vloerlamp.

Verlichting voor meer sfeer: zet in een hoekje een mooie grote vloerlamp.

2-pak mokken

Een mooie chique hanglamp die een klasse uitstraalt, dankzij de prachtige set van 3 glazen lampenkappen. De vintage Design Hanglampen zijn alle 3 te verstellen en zorgen voor een speelse en elegante look.

2-pak mokken

Mooi vormgegeven driehoekige LED Wandlamp. De design wandlamp heeft een witte, stevige behuizing en is geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of garage. De LED verlichting is ingebouwd.

#3: Buitenverlichting

Wanneer je binnen de verlichting op orde hebt, dan is het mooi om dit door te trekken naar de tuin of een buitenruimte. Niet alleen is het ontzettend praktisch om de tuin te verlichten maar het brengt ook sfeer. Vanuit binnen heb je ook ’s avonds een prachtig zicht op de verlichte tuin. Begin, net zoals bij het interieur, ook met een lichtplan voor in de tuin om te bepalen op welke punten je verlichting wilt. Spotjes zorgen dus niet alleen voor binnen, maar ook buiten voor sfeer.

#4: Kies voor een duurzame ‘sfeer’ met Led verlichting

Voor binnen en voor buiten is het ook belangrijk om na te denken over de soort verlichting. Led verlichting biedt veel voordelen. Het zorgt namelijk voor een lagere energie rekening én is stukken milieuvriendelijker dan gloei- of spaarlampen. De aanschaf van Led lampen is in het begin duurder maar gaat veel langer mee.

Bekijk ook

Deze stijlvolle, industriële schuifdeur monteer je zelf

Dé ingrediënten om je interieur extra pit te geven zijn vaak stoere meubels en accessoires. …

Bekijk

Een nieuwe design lamp die je terugneemt in de tijd

Een vintage gevoel hoeft niet altijd te ontstaan doordat een meubel authentiek is. Soms is …

Bekijk

Leer de nóg groter Galvanitas Compass Collection kennen met deze vintage schoolstoelen

Wellicht ken jij de karakteristieke schoolstoelen uit de jaren ’50 en ’60 al. Maar wist …

Bekijk

3 mogelijkheden voor een nieuw aanrechtblad

Een nieuw aanrechtblad vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel meer mogelijkheden dan …

Bekijk