Zonnepanelen: hoeveel kan je hiermee op jaarbasis besparen?

Zonnepanelen: hoeveel kan je hiermee op jaarbasis besparen?

  • 15 april 2020

  • Door Woonhome.nl

Steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen op het dak. Wist je dat zonnepanelen een rendement opleveren, die overeenkomt met een spaarrente van circa 6 procent? Nu met de lage spaarrente, is het nog aantrekkelijker om te investeren in duurzame oplossingen. Met zonnepanelen zorg je dus voor een extra centje in je portemonnee, maar draag je natuurlijk ook bij aan een schoner milieu! In dit artikel kijken we hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen! In welke maanden heb je het meest aan de zonnepanelen?

Hoe meer zonnepanelen op je dak, des te meer opbrengst!

Hoe meer zonnepanelen op je dak, des te meer opbrengst!

Besparing loopt al snel op tot een paar honderd euro

Gemiddeld leveren zonnepanelen circa 260 kWh stroom op per jaar. Door meerdere zonnepanelen op het dak van je woning te leggen, loopt deze opbrengst al snel op. Kies je voor tien zonnepanelen, dan wek je zeer waarschijnlijk een groot deel van de jaarlijks benodigde energie zelf op. Je besparing loopt hiermee op tot een paar honderd euro! Nog groter is je besparing, wanneer je de zonnepanelen combineert met een elektrische warmtepomp. Een elektrische warmtepomp is goedkoper in zijn gebruik dan een CV-ketel op gas. In het bijzonder wanneer je de energie voor deze warmtepomp zelf opwekt met Solar zonnepanelen.

Overschot aan energie salderen of opslaan

De maanden mei, juni en juli leveren je de meeste groene energie op. Dit zijn echter ook de maanden, waarin je de minste energie verbruikt! Het is immers tot laat in de avond licht. Daarbij zal je voornamelijk in de tuin zitten. Je kunt ervoor kiezen om het overschot aan energie te salderen. Met salderen zorg je ervoor dat je de energie toevoegt aan het stroomnet. Aan het eind van het jaar trekt de energieleverancier de geleverde groene stroom af van de verbruikte grijze stroom. Zo leveren de zonnepanelen je alsnog een flinke besparing op. Het alternatief is het opslaan van groene energie.

Alle groene energie van de zonnige zomermaanden kun je opslaan of salderen om zo te besparen op jouw energiekosten!

Alle groene energie van de zonnige zomermaanden kun je opslaan of salderen om zo te besparen op jouw energiekosten!

Thuisbatterij om je eigen elektriciteitshuisje te creëren

De komende jaren zal het nog aantrekkelijker zijn om opgewekte groene stroom zelf te bewaren. Dit doe je met een thuisbatterij! Onder meer het Amerikaanse Tesla houdt zich bezig met de ontwikkeling hiervan. Je kunt een thuisbatterij momenteel voor een kleine tienduizend euro aanschaffen. Met de thuisbatterij creëer je een eigen elektriciteitshuisje. Je wordt hierdoor steeds minder afhankelijk van het stroomnet! Groene energie uit de maanden mei, juni en juli sla je op, om het in de herfst en winter te verbruiken. Al deze manieren zorgen ervoor dat jij geld weet te besparen met zonnepanelen.

Met zonnepanelen haal je een rendement die hoger is dan de momentele spaarrente, dus denk goed na wat jou meer oplevert. 

Met zonnepanelen haal je een rendement die hoger is dan de momentele spaarrente, dus denk goed na wat jou meer oplevert.

Bekijk ook

5x Tips voor het winterklaar maken van je tuin

De herfst is begonnen en dat betekent dat het tijd is om de tuin winterklaar …

Bekijk

De 5 gemakken van een hoog laag boxspring

Een goede nachtrust is essentieel. Om de slaapkwaliteit te verbeteren, is het vaak verstandig om …

Bekijk

Aan de plak: geweldige muurstickers voor de kinderkamer.

Wie wil nou niet een leuke gezellige kinderkamer? Je hebt tal van mogelijkheden om een …

Bekijk

Keuken industrieel inrichten: 4 tips

De industriële woonstijl komt steeds vaker terug. Niet alleen in de woonkamer, maar ook de …

Bekijk