Zonwering voor lichtstraten

Zonwering voor lichtstraten

  • 30 mei 2018

  • Door Woonhome.nl

Daglicht is aangenaam, gezond en zorgt voor leefcomfort in huis. Precies daarom wil je zoveel mogelijk daglicht naar binnen halen. Een goede manier voor meer daglicht in huis is een lichtstraat op het platte dak van je nieuwe aanbouw. Bij veel zon is het echter belangrijk en prettig dat het licht niet te fel is, geen hinderlijke schittering geeft en dat het in jouw woning niet té warm wordt. Het plaatsen van zonwering aan de buitenzijde van een lichtstraat is dan de meest doeltreffende oplossing.

Elektrische zonwering voor je lichtstraat

Luxlight is een Nederlandse producent van grote aluminium lichtstraten. In het uitgebreide assortiment vind je een aantal standaard platdakramen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Daarnaast produceert en levert het bedrijf ramen tot op de millimeter nauwkeurig. Zowel bij de standaardoplossingen als bij het maatwerk heb je de keuze uit diverse modellen dakramen. Denk aan een lessenaarsdak voor plaatsing tegen een muur, een vrijstaand lessenaarsdak en een zadeldak. Elektrische zonwering is daarbij als optie leverbaar.

Zonwering voor elk type dakraam of lichtstraat.

Zonwering voor elk type dakraam of lichtstraat.

Voordelen van zonwering

Een zonwering biedt allerlei voordelen voor je lichtstraat. Zo is het doek een zogenaamd sunworkerdoek dat rot- en schimmelbestendig is. Door een speciale veerconstructie blijft het doek altijd goed op spanning. Daarnaast kun je de zonnescreens via een afstandsbediening in- en uitschakelen. En heb je de mogelijkheid om de zonnewering aan te sluiten op je bestaande homotica- of domoticasysteem.

Zonwering tegen zonnewarmte

In de warmere zomermaanden zoals juli en augustus wil je dat de temperatuur in huis aangenaam blijft. Met zonwering houd je de zonnewarmte aan de buitenzijde van de lichtstraat tegen. Op die manier vermijd je directe straling van de zon op het glas en is het dus koeler in huis.

Zonwering tegen fel zonlicht

Ook de hoeveelheid zonlicht is bepalend voor de comfort in je woning. Want hoewel veel licht over het algemeen fijn is, kan veel licht tijdens het werken of tv-kijken minder aangenaam zijn. Kies je voor zonwering aan de buitenzijde van je lichtstraat, dan houd je de hoeveelheid zonlicht die binnenvalt onder controle. Denk aan fel zonlicht van een laagstaande zon of hinderlijke schitteringen, weerkaatsingen en reflecties van licht.

Zonwering voor je lichtstraat later aanschaffen

Kom je er pas later achter dat buitenzonwering geen overbodige luxe is? Bij Luxlight is dat nooit een probleem. Omdat alle lichtstraten standaard zijn voorzien van alle uitsparingen voor elektra-aansluiting, kun je een zonnescreen altijd als optie nabestellen en op een later moment laten monteren.

De productie van zonweringsystemen vindt bij Luxlight zelf plaats. Op die manier heb je de garantie dat je de beste kwaliteit in huis haalt.

Bekijk ook

De achtertuin opknappen in 5 stappen

Moet je de achtertuin opknappen? Dit is het moment om er mee aan de slag …

Bekijk

Grote verbouwing? 5 praktische tips

De start van 2019 is natuurlijk het ideale moment om een nieuw begin te maken; …

Bekijk

Besparen op energie met isolatie

Goede isolatie is ontzettend belangrijk om allerlei redenen. Niet alleen voor het comfortabel wonen maar …

Bekijk

Badkamer inrichten? Kies de mooiste wastafel meubels

De badkamer is een ruimte in huis waar comfort ontzettend belangrijk is. Een badkamer moet …

Bekijk