Planchet

Het woord planchet is een veel gebruikt woord in de interieurwereld. Planchet is een term die men gebruikt voor een plankje dat je boven de wastafel ophangt. Men gebruikt een planchet (of badkamerplankje) voornamelijk om toiletartikelen op te zetten. Een planchet zorgt dus voor extra opbergruimte én extra sfeer in een badkamer.

Een planchet is de sfeermaker in de badkamer.

Synoniem: Badkamerplankje

Gebruik: Badkamer onder de spiegel, bij het bad of als eyecatcher

Materialen: glas, RVS, porselein of hout

Extra ruimte in de badkamer

Een planchet is vooral praktisch, omdat het meer opbergruimte geeft in een badkamer. Je hebt compacte planchets voor in de kleine ruimtes, waar je dan toch even iets kwijt kunt. Ook zijn er hoekplanchets en rekjes met meerdere planchets boven en onder elkaar. Daarnaast zijn er ook spiegels met een planchet aan de onderkant.

Vrij vertaald uit het Frans, betekent planchet ‘plank’. Volgens het groene boekje is de meervoud van planchet is zowel ‘planchets’ als ‘planchetten’. 

Planchetten zijn er ook in goud, koper en messing en hebben hierdoor een chique uitstraling.

Planchetten zijn er ook in goud, koper en messing en hebben hierdoor een chique uitstraling.

Rekjes met meerdere planchetten onder elkaar zijn praktisch in de badkamer.

Rekjes met meerdere planchetten onder elkaar zijn praktisch in de badkamer.

Sfeer make-over in de badkamer met een planchet

Planchetten brengen ook extra sfeer in de badkamer. Zo kun je deze decoreren met geurstokjes, kaarsjes, plantjes en beelden. Het badkamerplankje is verkrijgbaar in diverse materialen zoals hout. Een planchet van hout zorgt voor meer warmte in het interieur en een natuurlijke en Scandinavische sfeer. Ook zie je steeds meer zwarte en RVS planchetten die voor een industriële uitstraling zorgen in de badkamer. Daarnaast zijn er meer praktische planchets van glas en porselein. Deze zijn goed schoon te houden en staan mooi onder een badkamerspiegel. Dankzij de verschillende materialen zijn er meerdere stijlen te creëren in de badkamer.

Planchets zijn overal toepasbaar

Niet alleen onder een badkamerspiegel zijn planchetten erg handig. Ook boven het bad of in de doucheruimte zijn planchets functioneel. Denk aan bad accessoires of andere ontspannende decoraties passen op een planchet. Hang een aantal planchetten onder elkaar om te gebruiken als opbergplek voor handdoeken en accessoires. Heb jij een mooie verzameling parfumflesjes? Dan is een planchet ook een fraaie oplossing voor je slaapkamer. Vergeet je toiletruimte niet. Ook in deze ruimte is een plankje praktisch en sfeervol en biedt het ruimte voor geurstokjes en zeepjes.

Bekijk ook

Pegboard

Tags: DIY, Kinderkamer, Werkkamer

Een Pegboard (pinbord) is een wandmeubel dat oorspronkelijk veel in werkplaatsen te vinden was als …

Bekijk

Planchet

Tags: Badkamer

Het woord planchet is een veel gebruikt woord in de interieurwereld. Planchet is een term …

Bekijk