4 tips om je muren en vloeren goed op elkaar af te stemmen

4 tips om je muren en vloeren goed op elkaar af te stemmen

  • 27 mei 2018

  • Door Woonhome.nl

Het inrichten van een woning, begint bij muren en vloeren. Alhoewel het gemakkelijk lijkt door je lievelingskleur op de muur te smeren, zal dat niet in alle gevallen goed uitpakken. Door middel van deze tips stem je jouw muren en wanden goed op elkaar af voor een verbluffend resultaat.

Laat de vloer spreken

Durf je het aan? Kies voor een opvallende vloer en houd de muren rustig. Kies bijvoorbeeld voor een vloer met Portugese tegels of tegelprint. Of ga voor een laminaatvloer met een druk patroon of gedetailleerde houtnerven (bijvoorbeeld via Floorhouse.be). Door de muren wit of in een zachte beige of grijstint te schilderen, bepaalt de vloer de sfeer in je woning.

Met een opvallende vloer creëer je gelijk veel sfeer in huis

Met een opvallende vloer creëer je gelijk veel sfeer in huis

Trek de vloer door tegen de muur

Helemaal hip: laminaat tegen de muur. Leg een mooie laminaatvloer in de woning, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Trek vervolgens tegen een wand het laminaat of parket (of de andere materialen die op de vloer liggen) door tegen de wand. Bij voorkeur de wand waar het bed tegen geplaatst wordt. Op deze manier creëer je zelf een chique en stijlvol hoofdbord! Vloeren tegen de muur bevestig je door balken in de muur te boren waar je het laminaat tegenaan kan lijmen. Groot voordeel: je kunt er ook lampen aan bevestigen en het snoer onzichtbaar wegwerken! Dit is tevens ook een leuke budgettip voor een huurhuis.

Kies voor lambrisering

Een andere trend op gebied van vloeren en wanden is een lambrisering. Deze maak je zelf op verschillende manieren. Kies een felle kleur die goed past bij de vloer en maak met tape een rechte lijn op de muur. Doe dit met potlood en een waterpas. Meet goed of de lijn overal op dezelfde hoogte is. Een geweldige tool hiervoor is een laserwaterpas, die de lijn over de hele muur laat stralen. Plak deze lijn af met tape. Schilder vervolgens even met een kwast met witte verf over de tape heen, om het geheel tegen de muur te ‘sealen’. Vervolgens kun je met de kleur naar keuze het hele vak tussen vloer en tape gaan schilderen. Lambrisering maak je helemaal af door de lijn weg te werken met een sierlijst.

Hier zie je een mooi voorbeeld van lambrisering, maar ook het gebruik van een mooi vloerkleed

Hier zie je een mooi voorbeeld van lambrisering, maar ook het gebruik van een mooi vloerkleed

De muren als eyecatcher

Ook andersom pakt dit goed uit: kies voor een lichte vloer en schilder de muur in een prachtige kleur. Je kunt zelfs kiezen voor een witte vloer! Ook houtpatronen voor laminaat, vinyl of parket vind je in lichte kleuren. Door uit te pakken met behang of verf in mooie kleuren, creëer je een eigen stijl in je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in huis. Maak de woning helemaal af met een mooi vloerkleed en andere woonaccessoires voor een eigen sfeer.

De witte muur gaat geweldig samen met het nette lichte laminaat in de slaapkamer

De witte muur gaat geweldig samen met het nette lichte laminaat in de slaapkamer

Bekijk ook

Een strak interieur met een strakke gietvloer

Je hebt dit mooie vloertype vast weleens gezien in woontijdschriften of woonprogramma’s. Steeds meer moderne …

Bekijk

Top 3 aanbiedingen uit de Topruiming van Beter Bed

Een kleine (of grote) slaapkamer make over is altijd leuk om te doen! Weer wat …

Bekijk

Geniet zo lang mogelijk van je eigen huis met een traplift in stijl!

Blijven wonen in je eigen huis wil iedereen het liefst zo lang mogelijk. Helaas is …

Bekijk

Antieke lijsten maken voor je interieur

Lijsten aan de muur maken van je huis, een thuis. In lijsten kan je van …

Bekijk