5x prachtig fotobehang voor een industriële woonstijl

  • 24 juni 2019

  • Door Woonhome.nl

Woon je in een moderne woning of een nieuwbouwwoning, dan kan het lastig zijn om de industriële woonstijl toe te passen. Je hebt dan meestal gladde en strakke muren in je huis. Maar bij een industriële stijl gaat het juist om ruwe en natuurlijke texturen. Nu kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om je muren te vervangen of er een voorzetwand voor te plaatsen. Maar een veel goedkopere, eenvoudigere en minstens net zo mooie oplossing is het gebruik van fotobehang. Check deze 5 mooie fotobehangen van muurmode.nl voor het industriële interieur maar eens.

1. Lichte houten wand

Hout is een veelgebruikt materiaal in de industriële woonstijl. Het geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Als je kiest voor fotobehang voor de industriële stijl vind je dan ook veel houtimitaties. Dit behang heeft bijvoorbeeld de structuur van een wand van lichte planken met zo weinig mogelijk herhaling in het patroon. Zo lijkt de muur levensecht en krijg je een prachtig effect. Deze wand is niet alleen heel mooi voor de woonkamer, maar is ook heel rustgevend als inrichting in de slaapkamer.

Hout imitatie behang: een warme en natuurlijke uitstraling

Hout imitatie behang: een warme en natuurlijke uitstraling

2. Whitewash houten wand

Een houten muur spreekt tot de verbeelding. Ga je liever voor een licht interieur, dan kun je ook kiezen voor licht hout of zelfs whitewash. En dat vind je natuurlijk ook terug in de ruime keus aan fotobehang. Wat denk je bijvoorbeeld van dit mooie whitewash hout patroon voor op de muur? Zo maak je een mooie wand of misschien alleen het effect van houten lambrisering.

3. Gestapeld natuursteen

Natuursteen is een van de duurste materialen om de muur mee te bekleden. Maar het is ook een van de mooiste materialen. Het is dan ook niet zo gek dat je veel wanden van gestapeld natuursteen ziet die niet helemaal zijn wat ze lijken. In veel gevallen wordt gekozen voor een natuursteen patroon op behang. Het verschil is op afstand nauwelijks te zien en het geeft het interieur een mooi robuust en stoer uiterlijk.

Fotobehang van natuursteen: een stoer en robuuste look

Fotobehang van natuursteen: een stoer en robuuste look

4. Bakstenen muur

Veel oudere woningen uit de jaren ’60 en ’70 hadden een of meer bakstenen muren in de woning. Dat hebben nieuwere woningen doorgaans niet. Het effect van een bakstenen muur is dan op twee manieren te bereiken. Ofwel plaats je een extra bakstenen wand voor je muur, ofwel kies je voor een mooi fotobehang.

5. Ruwe en onafgewerkte effecten

Een ander voordeel van fotobehang is dat het niet uitmaakt als de muur er onafgewerkt of ruw uitziet. Erachter kan een prachtige strakke muur zitten die prima in orde is. En mocht je toe zijn aan een ander effect, dan hoef je alleen het behang maar te vervangen. Deze mooie ruwe bakstenen look is typisch industrieel, maar misschien is het toch fijner om te weten dat je echte muur erachter er beter uitziet.

Dé industriële look: fotobehang van ruwe bakstenen

Dé industriële look: fotobehang van ruwe bakstenen

De industriële woonstijl is een typische stijl. Er wordt gewerkt met ruwe en robuuste materialen. Het maakt de stijl mooi op een bijzondere manier. Toch is het niet altijd het handigst om je muren volledig aan te passen aan deze stijl. Bijvoorbeeld wanneer je in een modern huis woont. Of als je van plan bent om op termijn te verhuizen. Fotobehang is nauwelijks van echt te onderscheiden en zorgt voor een prachtig effect. Het past perfect bij de industriële woonstijl, zonder dat je er hoge kosten aan hebt. Een prima methode om je inrichting helemaal aan te passen aan je favoriete woonstijl.

Bekijk ook

Manieren om je keuken energiezuiniger te maken

Wil je geld besparen in de keuken? Geen nood! Je hoeft niet direct op de …

Bekijk

Handig! Met deze app bespaar je energie

Check jij je energieverbruik weleens? Of je jaarnota? Slim! Oxxio maakt dit eenvoudiger en leuker …

Bekijk

Met deze nieuwe collectie materialen verrijk je jouw droomkeuken

Levend eikenhout, mat zwart en zelfs opvallend groen. Keukenontwerpen bevatten steeds meer opvallende eigenschappen zoals …

Bekijk

Vraag en antwoord | Het leggen van graszoden in de tuin

Je wilt een grasperk in je tuin en hebt gekozen om graszoden aan te leggen. …

Bekijk