De beste tips voor het inrichten van een nieuwe slaapkamer!

  • 18 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

Bij de inrichting van een slaapkamer komt meer kijken dan alleen een bed, nachtkastje en een kledingkast. De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt, ontspant en je prettig wilt voelen. Een sfeervolle slaapkamer waar nagedacht is over het interieur voelt rustgevender en stijlvoller aan, daarnaast zijn praktische zaken ook van belang. Al met al komt er dus wel wat bij kijken, lees onze tips voor het inrichten van jouw nieuwe droomslaapkamer.

#1: Meerdere kleine lampen als verlichting in een slaapkamer

Verlichting is, net zoals in de rest van het huis, van groot belang voor de juiste sfeer in een ruimte. Dit geldt dus ook voor de slaapkamer. Creëer sfeer met meerdere kleine sfeerlampen verspreid door de slaapkamer. Kleine sfeerlampen zorgen voor die perfecte en knusse slaapkamersfeer die ontspannend werkt. Kies voor warm en zacht licht waardoor je een sfeervolle look creëert.

Goede verlichting naast je bed is net zo belangrijk als verlichting in de rest van het huis!

Goede verlichting naast je bed is net zo belangrijk als verlichting in de rest van het huis!

#2: Groen en planten in de slaapkamer

Planten zijn bewezen rustgevende factoren in een interieur. Dus waarom niet ook wat planten toevoegen aan de slaapkamer? Ze zorgen niet alleen voor een mooie en fijne sfeer maar zorgen ook voor zuivere lucht. Combineer kleine planten met bijvoorbeeld een grote groene plant óf hangplanten in de slaapkamer. Een mooie hangplantenbak staat erg sfeervol en geven je slaapkamer direct meer levendigheid. Let op: kies de juiste planten voor de slaapkamer die iets minder licht nodig hebben.

Planten of bloemen naast je bed zorgen voor een rustgevender interieur.

Planten of bloemen naast je bed zorgen voor een rustgevender interieur.

#3: Zacht en neutraal kleurenpallet

Bij het opnieuw inrichten van een slaapkamer draait het niet alleen om de meubels en accessoires. De basis leg je namelijk met de juiste kleuren op de wand, de vloer en plafond. Kies voor een basis van warme en lichte kleuren die rust en ruimte creëren. Wil je graag een iets uitgesprokener kleurtje? Ga dan voor een nis of stukje wand waar je een mooi gaaf patroon behang op gebruikt. Daarnaast varieer je ook nog met kleuren en sfeer door middel van nieuwe gordijnen. Hiermee breng je meer warmte, sfeer en evt. kleur in de slaapkamer. Ook is het mogelijk de kamer op te fleuren door het toevoegen van kunst.

Met deze interieurstijl creëer jij de complete slaapkamer!

Met deze interieurstijl creëer jij de complete slaapkamer!

#4: De complete slaapkamer in dezelfde interieurstijl

Vind je het lastig om meubels bij elkaar te zoeken en te combineren? Kies dan een complete slaapkamer set die in dezelfde stijl gemaakt is. Zo weet je zeker dat je een mooie bijpassende slaapkamer creëert die rust en eenheid uitstraalt. Slaapkamer sets zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen zodat er voor iedere smaak iets te vinden is. Zo is de slaapkamer set Suna een mooie set voor een moderne slaapkamer. Tot deze complete slaapkamer set behoort een mooi modern tweepersoonsbed, een kledingkast, twee nachtkastjes en een commode met spiegel. Niet alleen mooi en stijlvol maar je bent ook in één keer klaar.

Bekijk ook

Zo creëer je de perfecte tv hoek

De tv is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de woonkamer. En dat begrijpen …

Bekijk

Hoe ziet jouw droomkeuken er uit? (Onze tips!)

Krijg je de kans zelf je keuken in te richten? Dan is er veel mogelijk. …

Bekijk

Een Rigid vloer: wat is het en wat zijn de voordelen?

Rigid vloeren zijn een opkomende trend in vloerenland. Hoewel het steeds populairder wordt, is de …

Bekijk

4 tips om je huis duurzamer te maken

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk. Het is goed om stil te staan bij de natuur en …

Bekijk