De achtertuin opknappen in 5 stappen

De achtertuin opknappen in 5 stappen

  • 04 mei 2020

  • Door Woonhome.nl

Moet je de achtertuin opknappen? Dit is het moment om er mee aan de slag te gaan. Dan ben je nog voor de heerlijke zomerdagen klaar! Begin bij de basis: ruim alle troep op, haal onkruid weg en bepaal hoe jouw droomtuin eruit moet zien. Daarna kun je aan de slag aan de hand van de 5 onderstaande stappen.

Wie wilt er nou niet zo'n opgeruimde en vooral gezellige tuin? 

Wie wilt er nou niet zo’n opgeruimde en vooral gezellige tuin?

1. Laat een nieuw terras aanleggen

Een verzakt terras dat niet meer schoon te krijgen is, is zonder twijfel toe aan vervanging. Het is een belangrijk element voor de totale uitstraling van je achtertuin. Je mag er dus best even goed over nadenken. Kies voor terrastegels of planken die mooi aansluiten bij de gekozen stijl. Van terrastegels met sfeervolle houtlook tot grote tegels van natuursteen voor een moderne look. Verdiep je goed in alle mogelijkheden.

2. Plaats een geschikte schutting

Naast het terras en de bestrating, is ook de tuinafscheiding erg belangrijk. Vraag jezelf af waar de ideale schutting aan moet voldoen. Wil je er vooral privacy mee creëren, moet het bijdragen aan de gezellige sfeer, wil je de tuin en je woning ermee beveiligen of zoek je naar een mooie mix van al deze eigenschappen? Zet jouw wensen duidelijk op een rij en zoek vooral naar een goede match. Tip: Kijk eens naar verschillende soorten dubbelstaafmat hekwerk. Deze tuinafscheiding is erg stevig en past goed bij een moderne uitstraling. Bovendien zorgt het voor een veilige en afgesloten omgeving. Inbrekers kunnen er door de smalle afstand tussen de staven niet zomaar overheen klimmen. Voor extra privacy en sfeer combineer je dit hekwerk simpelweg met mooie klimplanten.

3. Geef de tuinmeubelen een update

Het is niet altijd nodig om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Soms kan een flinke poetsbeurt of een likje verf al genoeg zijn. Je kunt eventueel wel een paar nieuwe kussens kopen om de stoelen of bank mee op te fleuren. Zorg ervoor dat de kleur en het materiaal goed past bij de stijl van je vernieuwde achtertuin.

Koop leuke nieuwe planten en bloemen voor in je achtertuin en direct ziet je tuin er levendiger uit!

Koop leuke nieuwe planten en bloemen voor in je achtertuin en direct ziet je tuin er levendiger uit!

Denk erover na of jouw schutting of tegels toe zijn aan vervanging. 

Denk erover na of jouw schutting of tegels toe zijn aan vervanging.

4. Koop nieuwe planten en bloemen

Breng letterlijk weer leven in de tuin door verse planten en bloemen te kopen. Wissel verschillende soorten met elkaar af voor een speels resultaat. Doe eventueel online wat inspiratie op of verdiep je in de laatste trends. Met een paar echte eyecatchers zit je altijd goed!

5. Schaf sfeervolle tuinverlichting aan

Van gezellige buitenverlichting krijg je meteen zin in een borrel of etentje. Koop daarom niet alleen de standaard tuinverlichting, maar ook leuke lichtsnoeren en lampionnen met LED-lampjes. Drapeer het over de schutting of hang het in de bomen. Het is meteen zo knus, dat wil je tenslotte toch graag in de tuin! De achtertuin opknappen zal ervoor zorgen dat jij jouw zomer zorgeloos in de tuin kunt spenderen.

Hang leuke verlichting op in je tuin en dan kun je 's avonds lekker buiten eten!

Hang leuke verlichting op in je tuin en dan kun je ’s avonds lekker buiten eten!

Bekijk ook

15 werkplekken van wereldberoemde personen

Altijd fascinerend, de omgeving van bekende wereldsterren. Wij vonden 15 werkomgevingen van beroemde personen. Misschien …

Bekijk

Geef je interieur een zomerse update met Sierkussen.nl

De zomer is een vrolijke en zeer kleurrijke tijd van het jaar. De blauwe lucht, …

Bekijk

Nieuwe 2020 voorjaarscollectie IKEA: fris en natuurlijk

Geïnspireerd door én met respect voor de natuur. IKEA wil met de nieuwste 2020 voorjaarscollectie …

Bekijk

Een unieke visgraat vloer in je interieur: PVC en Parket

De visgraat vloer is weer helemaal terug van weggeweest. Een geweldige houten vloer met een …

Bekijk