Besparen op energiekosten? Lees deze tips!

  • 14 oktober 2019

  • Door Woonhome.nl

Zonder dat je het doorhebt kunnen de energiekosten behoorlijk oplopen. Dit is natuurlijk niet leuk voor je portemonnee, maar het hoge energieverbruik is ook niet goed voor het milieu. Het is dus de hoogste tijd om hier iets aan te doen! Met de onderstaande tips kun je een hoop geld en energie besparen.

Tip 1: Zoek een goedkope energieleverancier

Het is nooit verkeerd om te checken of je huidige energieleverancier nog wel de beste keuze is. Misschien is er ondertussen een veel goedkopere optie! Vergelijk energie op Zum.nl om er snel achter te komen. Zum.nl is een website waar je heel eenvoudig verschillende energieaanbieders met elkaar kunt vergelijken. Het overzicht met de tarieven wordt elke dag bijgewerkt. De resultaten zijn dus altijd actueel. Met een goede overstap kun je op jaarbasis wel een paar honderd euro besparen!

Tip 2: Verwarm alleen de ruimtes die je gebruikt

Zeker in een groot huis is het niet nodig om elke kamer te verwarmen. Zet alleen de verwarming aan als je echt gebruik maakt van de ruimte. Denk aan de woonkamer en de open keuken met eetgedeelte. Laat de slaapkamer, de hal, de bijkeuken en het thuiskantoor waar je geen gebruik van maakt dus gewoon achterwege. Vergeet daarnaast niet om alle deuren in je woning dicht te doen. Zo blijft de warmte ook echt in de juiste kamer.

Een dikke trui of een lekker warm dekentje en de verwarming kan weer een halve graad omlaag

Een dikke trui of een lekker warm dekentje en de verwarming kan weer een halve graad omlaag

Tip 3: Zet ’s nachts de verwarming lager

Wist je dat je maar liefst honderd euro per jaar kunt besparen als je ’s nachts de thermostaat een stuk lager zet? Ook als er niemand thuis is kun je de verwarming het beste op zo’n 15 graden zetten. Bij vloerverwarming is het beter om niet veel lager te gaan dan 18 graden. Anders kan het erg lang duren voordat het weer is opgewarmd.

Tip 4: Probeer minder lang te douchen

Stiekem weten we allemaal dat we minder lang onder de warme douche moeten staan. Probeer dat vanaf nu ook eens écht te veranderen! Iedere dag 5 minuten korter douchen kan al een verschil maken.

Tip 5: Kies voor energiebesparende kranen

De meeste nieuwe kranen die nu in de winkel liggen zijn al voorzien van een volumebegrenzer. Toch is het slim om even te kijken of jouw kranen en douchekop wel energiebesparend zijn. Is dat niet het geval? Dan kun je ze natuurlijk het beste vervangen.

Tip 6: Schaf een zonneboiler aan

Zoek je naar een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas waar je ook geld mee kunt besparen? Investeer dan in een zonneboiler. Hier kun je zelfs subsidie voor krijgen!

Bekijk ook

De mooiste vakantieherinneringen aan de wand met een vakantiefoto op canvas

Heerlijk ontspannen op het strand in Spanje, kamperen op een camping in Frankrijk. Of juist …

Bekijk

Een mancave inrichten: dit mag niet ontbreken

Samenwonen met je vrouw, vriend of vriendin is natuurlijk allemaal leuk en aardig. Maar wellicht …

Bekijk

Zo kies je de ideale buitendeur

De voordeur heeft een belangrijke functie. Zo is je voordeur is hét aanzicht van je …

Bekijk

Zelf je raam vervangen doe je met JLM Glas

Er zijn verschillende redenen om ramen te vervangen. De meest voor de hand liggende is …

Bekijk