Een bouwtekening: voor een verbouwing én nieuwbouw!

Een bouwtekening: voor een verbouwing én nieuwbouw!

  • 19 februari 2018

  • Door Woonhome.nl

Wanneer iemand ervoor kiest om te gaan verbouwen, aanbouwen of helemaal nieuw bouwen dan is er een bouwtekening nodig. Een bouwtekening geeft namelijk direct inzicht in de mogelijkheden van een ruimte, huis of kavel. Daarnaast is een bouwtekening hét communicatiemiddel voor jezelf, en tussen anderen. Hoe gaat mijn droomhuis eruit zien? Hoe groot wordt die aanbouw die we willen? Of wat is de beste oplossing voor een verbouwing in huis?

Vergunningsaanvraag? Maak je eigen bouwtekening

Een simpele verbouwing in of aan huis zorgt ervoor dat je een bouwtekening nodig hebt. Niet alleen voor de bouwers maar ook voor de gemeente. Het aanbouwen van meer dan 2,5 meter vereist een vergunning. Dit klinkt misschien heel ingewikkeld maar dat is het niet! Laat snel en voordelig een bouwtekening maken bij Bouwkenners.nl die je indient bij de gemeente.

Bij een aanbouw is een bouwtekening altijd erg handig van pas!

Groot project? Verbouwing of nieuwbouw

Ga je het groots aanpakken? Geen probleem! Zelfs als je al veel ideeën hebt maar geen budget voor een architect. Bouwkenners.nl zet jouw bouw wensen op papier met een ontwerptekening. Een mooi 3D ontwerp van jouw droomhuis of verbouwing plus een vergunningstekening. Je eigen droomhuis bouwen, dat wil toch iedereen?

Welke projecten hebben een bouwtekening nodig?

Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van een dakkapel. Een grote uitbouw van de keuken. Een carport naast het huis. Een serre of veranda aan huis. Maar ook technische tekeningen voor aannemers zijn een must om te hebben. Met goede bouwtekeningen verloopt een bouwproces namelijk veel beter en is het resultaat mooier!

Schets van een aanbouw aan een huis

Nog een stapje verder? Constructies, bouwbegeleiding

Uiteraard komt er nog meer kijken bij een bouwproces na het maken van een bouwtekening. Zo moeten vaak constructies berekend worden, wanneer je bijvoorbeeld een dragende muur weg wilt halen. Maar ook bouwbegeleiding is een aanrader. Een bouwproces is intensief omdat er veel vragen en issues op je af komen. Bouwkenners.nl helpt je in dit proces door alles goed te regelen. Dankzij de ervaring en vakkundigheid van de bouwbegeleiders zien zij veel sneller waar iets mis gaat. Maar ook waar evt. nog verbeteringen te behalen zijn. Kortom, begeleiding in zo’n bouwproces zorgt voor een mooier eindresultaat en minder stress!

Tip: Bekijk hier 5 handige tips die jou verder helpen bij een grote verbouwing.

Bekijk ook

5x moderne bankstellen voor jouw interieur

Ga je binnenkort verhuizen of is je huidige woonhuis toe aan een nieuwe inrichting? En …

Bekijk

Eerlijke hebbedingen van duurzame materialen met rotan woonaccessoires

Bewuste shoppers opgelet. Maak kennis met een verfrissend lifestylemerk dat Cambodjaanse vrouwen werkgelegenheid én een …

Bekijk

Van historische graanschuur tot modern hotel

Ben jij ook zo toe aan vakantie? En heb je nog geen plannen gemaakt? Ga …

Bekijk

Sfeervolle verlichting voor in jouw huis!

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur. Verlichting bepaald per ruimte een groot gedeelte …

Bekijk