Grote verbouwing? 5 praktische tips

Grote verbouwing? 5 praktische tips

Door:
Woonhome.nl

24 januari 2019

De start van 2019 is natuurlijk het ideale moment om een nieuw begin te maken; en dus eindelijk die grote verbouwing te plannen. Een nieuw jaar, een frisse start, en een geupgrade woning. Kan het nog beter? Met deze praktische tips zorg je ervoor dat die grote verbouwing goed en soepeltjes verloopt.

Koop het juiste gereedschap voor een verbouwing om vervelende obstakels te voorkomen!

Koop het juiste gereedschap voor een verbouwing om vervelende obstakels te voorkomen!

1. Het plan van aanpak

Zorg dat je voordat je aan de slag gaat, een duidelijk plan van aanpak hebt. Welke onderdelen van de verbouwing moeten als eerste gebeuren en hoe ziet de planning eruit wanneer je verschillende klussen in logische volgorde oppakt? Door te beginnen met het uitwerken van een duidelijk plan van aanpak, kom je uiteindelijk voor minder (mogelijke) problemen en onverwachte situaties te staan.

2. De voorbereiding

Een grote verbouwing vraagt natuurlijk om een flinke voorbereiding. Het begint met basiszaken als goede kwaliteit veiligheidsschoenen, werkkleding en de juiste, professionele gereedschappen. Dit is niet het moment om over mogelijke besparingen na te denken. Koop je basis (en veiligheid) materialen bij een professionele, gespecialiseerde aanbieder zoals engelbert strauss. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste kwaliteit in huis haalt, en de aangeschafte items nog jaren meegaan. Goedkoop is in dit geval zeker duurkoop.

3. Inkoop van materialen

Begin vroeg met de inkoop van de benodigde materialen; zo heb je voldoende tijd om te kijken en vergelijken. Het kan in sommige gevallen goedkoper zijn om specifieke materialen uit andere landen te bestellen zoals bijvoorbeeld Kroatië of Polen. De materialen zijn hier al snel van dezelfde (of betere) kwaliteit, maar tegen een lagere prijs aan te schaffen. De kosten die je maakt om de materialen over te laten komen wegen hier zeker tegenop.

Zorg dat je goed voorbereid bent voor de verbouwing door op tijd te zoeken naar de juiste materialen.

Zorg dat je goed voorbereid bent voor de verbouwing door op tijd te zoeken naar de juiste materialen.

4. Samenstelling van het team

Een grote verbouwing doe je natuurlijk niet alleen. Ook wanneer jij de leidinggevende taak voert en de meeste grote klussen op je pakt, is het belangrijk om ‘teamgenoten’ te hebben die je ondersteunen tijdens de verbouwing. Denk hierbij aan vrienden en familie, maar natuurlijk ook aan professionele klussers. Het kan namelijk goed zijn dat er een aantal klussen op de planning staan die niet helemaal binnen jouw pakket van handigheden passen. In dat geval is uitbesteden beter om teleurstellende resultaten te voorkomen.

5. Denk aan duurzaamheid

Duurzaamheid is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zowel voor het milieu, als voor je portemonnee. Nu je die grote verbouwing toch op de planning hebt staan, heb je direct de mogelijkheid om een extra investering te doen in duurzame oplossingen. Een duurzaam huis bespaart je namelijk geld, vergroot het wooncomfort en doet de waarde van de woning stijgen.

Tip: Tijdens het verbouwen zet je natuurlijk heerlijk muziek op. Kijk hier voor de beste klusmuziek, handig voor jou in één afspeellijst!

Bekijk ook

3 tips om je vloerkleed te reinigen

Hoewel je natuurlijk netjes met je vloerkleed omgaat, kun je niet voorkomen dat je af …

Bekijk

De verschillende soorten laminaat

Wanneer je nieuw laminaat gaat kopen dan zijn er ontelbare opties, zo lijkt het soms …

Bekijk

De beste trapliften voor elke situatie

Sommige huizen zijn ideaal geschikt om tot je 90ste in te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld …

Bekijk

Besparen op energie met isolatie

Goede isolatie is ontzettend belangrijk om allerlei redenen. Niet alleen voor het comfortabel wonen maar …

Bekijk