De duurzame voordelen van ledlampen

De duurzame voordelen van ledlampen

  • 29 maart 2019

  • Door Woonhome.nl

Steeds vaker krijgen we te maken met duurzaamheid. De materialen die je toepast, de voeding die je tot je neemt en de energie die je gebruikt. Hoe doen we zelf mee aan duurzaamheid? Én hoe wonen en leven we duurzamer? Eén van de eerste duurzaamheidspuntjes die je gemakkelijk thuis aanpast is je energieverbruik. Verlichting is bijvoorbeeld een grote energieverbruiker, doordat het vaak en lang aanstaat in onze huizen. Wanneer je gloeilampen en spaarlampen vervangt voor ledverlichting zet je al direct een goede stap in de duurzame richting. In dit artikel lees je meer over de ‘duurzame’ voordelen van ledlampen.

Voordeel 1: De langere levensduur van een ledlamp

De reden waarom we lampen vervangen voor ledlampen, is omdat een ledlamp veel langer meegaat. Gloeilampen en spaarlampen dien je vaker te verwisselen en kosten dus ook meer geld op den duur. Een ledlamp daarentegen vervang je maar eens in de 15 tot 20 jaar. Hierdoor recycle je dus ook weer minder wat weer een positief effect heeft op ons milieu en op de duurzaamheid van je huis. Lees hier nog meer tips om je huis duurzamer te maken.

Grote hanglampen met ledverlichting.

Grote hanglampen met ledverlichting.

Ledspotjes zorgen voor duurzame verlichting.

Ledspotjes zorgen voor duurzame verlichting.

Voordeel 2: De ledlamp is zuinig in verbruik én milieuvriendelijker

Dit is eigenlijk het belangrijkste voordeel. Want wist je dat een ledlamp maar liefst 85% zuiniger is dan een gloeilamp? En 50% zuiniger dan een spaarlamp of TL-lamp? Dit komt doordat een led minder elektriciteit verbruikt om toch dezelfde hoeveelheid licht als een spaarlamp of gloeilamp te geven. Ledlampen zetten energie voor 80% om in licht en voor 20% in warmte. Dit is veel efficiënter en hierdoor gebruikt de ledlamp dus minder energie.

Voordeel 3: Bespaar op je kosten met ledverlichting

De aanschaf van een ledlamp is nog duurder dan een gloeilamp. Maar uiteindelijk op termijn veel voordeliger, dankzij de langere levensduur. Omdat een ledlamp ook veel zuiniger is in verbruik scheelt dit dus allemaal bij elkaar veel op de jaarlijkse energierekening. Kijk voor voordelige ledlampen bijvoorbeeld bij Ledwereld.nl.

Voordeel 4: Duurzaam én sfeervol licht

Tenslotte is niet alleen de besparing of de duurzaamheid belangrijk voor ons. Ook de uitstraling is van groot belang in onze interieurs. Moderne ledlampen geven dezelfde lichtkwaliteit én dezelfde sfeer licht als ‘gewone’ lampen. Wist je dat er zelfs ledlampen verkrijgbaar zijn die te dimmen zijn? En wil je dan ook nog graag een mooie ledlamp met stoere uitstraling? Dan zijn er zelfs lampen met de uitstraling van de vintage gloeilamp!

Staande designlamp met sfeervol ledverlichting.

Staande designlamp met sfeervol ledverlichting.

Bekijk ook

Het juiste hout voor je open haard

Knisperend vuur, een magnifiek vlammenspel en een warme, aangename temperatuur. Een open haard heeft iets …

Bekijk

Design verlichting met dieren thema

Unieke design verlichting kan ieder interieur naar een hoger niveau tillen. Het is letterlijk het …

Bekijk

Maak ruimte vrij voor vrolijke Dutch Design Staklokken

Neem vooral even de tijd om ze te bekijken! Want de vrolijke Dutch Design staklokken van …

Bekijk

Tips voor een kindvriendelijke tuin

De tuin is een plek met veel functies. Voor de een is het een plek …

Bekijk