Inspiratie voor een industriële keuken

  • 12 augustus 2019

  • Door Woonhome.nl

Wat is er stoerder dan een industriële keuken in je woning? Je herkent ze aan de robuuste uitstraling, donkere kleuren en materialen als beton, metaal en verweerd hout. Het mag er vooral stoer uitzien! Als deze kenmerken jou wel aanspreken, dan mag dit artikel niet aan je voorbij gaan. Doe keukeninspiratie op met deze geweldige industriële keukens. Bekijk een aantal prachtige keukenvoorbeelden om bij weg te dromen!

Goede basis voor industriële keukens

Begin vooral bij de basis van een industriële keuken. Want welke elementen zie je nou eigenlijk terugkomen bij deze industrial stijl? Over het algemeen draait het vooral om de stoere en robuuste uitstraling. Dit creëer je door te kiezen voor grove materialen, donkere kleuren en echte ‘statements’. Hout met een onbewerkte look gaat bijvoorbeeld perfect samen met zwart metaal, grijze stenen en een donker aanrechtblad. Maak het geheel af met een betonnen vloer en een kale muur met een grote stellingkast of een paar houten wandplanken. Met al deze punten kom je tot een mooie industriële basis.

Creëer een robuuste keuken door het gebruik van grove materialen.

Creëer een robuuste keuken door het gebruik van grove materialen.

Moderne industriële keuken met kookeiland

Een industriële look kun je prima combineren met andere woonstijlen. Geef de keuken een moderne touch door gebruik te maken van witte keukenkastjes en een kookeiland in een lichte tint. Op deze manier oogt het geheel iets strakker en minder zwaar. Natuurlijk zorgen de zwarte details, een houten achterwand en ‘versleten’ houten vloer nog steeds voor een robuust uiterlijk. En vergeet daarnaast de stoere barkrukken niet! Dit is een typisch kenmerk van een industriële keuken met een kookeiland.

Het gebruik van witte keukenkastjes geeft de keuken een moderne touch

Het gebruik van witte keukenkastjes geeft de keuken een moderne touch.

Gewaagd en stijlvol: compleet zwarte keuken

Black is back! Deze zwarte trendkeuken is niet alleen heel opvallend, maar straalt ook veel luxe uit. Het is zonder twijfel een gewaagde, maar stijlvolle keuze. Omdat alles dezelfde kleur heeft, moet je goed nadenken over het materiaalgebruik en de afwerking. Zwart hout ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan zwart kunststof. Bedenk daarnaast of jouw voorkeur uitgaat naar een matte uitvoering of dat je liever kiest voor hoogglans. Dit is erg bepalend voor de totale sfeer. Nog een handige tip: Een zwarte keuken komt het beste tot zijn recht in een ruimte met veel daglicht, een lichte vloer en lichte muren. De onderstaande afbeelding is hier een goed voorbeeld van.

Een zwarte keuken straalt luxe, elegante en exclusiviteit uit

Een zwarte keuken straalt luxe, elegante en exclusiviteit uit

Multifunctioneel: compacte industriële keuken

Misschien denk je: ‘Heel leuk al die industriële keukens in grote appartementen, maar dat past toch nooit in mijn kleine huisje?’ Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken. Een kleine variant ziet er namelijk net zo gaaf uit! Laat een passend keukenblok op maat maken of ga zelf creatief aan de slag. Een ontbijtbar functioneert ook prima als extra werkruimte in de keuken, terwijl het veel minder zwaar overkomt dan een echt kookeiland.

Een industriële keuken past ook in kleinere ruimtes!

Een industriële keuken past ook in kleinere ruimtes.

Bar in industriële stijl

Of je nou een grote woonkeuken hebt of een klein hoekje met alleen het hoogstnoodzakelijke – een industriële bar mag eigenlijk niet ontbreken. Je kunt er een aparte tafel voor gebruiken, maar je kunt ook gewoon een paar krukken aan het keukenblok of kookeiland schuiven. Uiteraard maken stoere fabriekslampen dit plekje helemaal compleet.

Maak de keuken compleet met een industriële bar

Maak de keuken compleet met een industriële bar

Bekijk ook

Functioneel én decoratief! Tips voor het gebruik van dienbladen

Dienbladen: waarschijnlijk gebruik je ze om dranken en versnaperingen te serveren. Maar dienbladen zijn ook heel …

Bekijk

Vergelijk hier houten, kunststof en composiet vlonderplanken

Een vlonder kan dienen als bruggetje, steiger of als bodem van een tuinhuis. Een vlonder …

Bekijk

Traplift in huis: langer thuis wonen voor senioren

Een traplift in huis is dé manier voor senioren om langer thuis te blijven wonen. …

Bekijk

De leukste houten meubels

Stijlvolle houten meubels zijn in veel verschillende interieurstijlen te gebruiken. Dit is vooral te danken …

Bekijk