Een minimalistisch interieur: dat decoreer je toch gewoon zelf?

Een minimalistisch interieur: dat decoreer je toch gewoon zelf?

  • 15 oktober 2018

  • Door Woonhome.nl

Minimalisme zie je tegenwoordig steeds meer. Wat begon als een kleine trend is intussen zelfs opgenomen door interieurgiganten zoals IKEA. Een zwarte stip op een wit doek, een kleine vogel op groot papier: de mogelijkheden binnen een minimalistisch interieur zijn eindeloos. Dit soort decoratie is kalm, en van rust kan je nooit te veel hebben, toch? Dit artikel staat vol met tips waardoor jij zelf heel gemakkelijk aan de slag kunt!

Zwart witte foto's aan de muur. Houden we van.

Zwart witte foto’s aan de muur. Houden we van.

Geef je muur een eigen twist

Natuurlijk kun je voor je minimalisme terecht bij meubelzaken. Maar je wilt je eigen huis toch het liefst 100% naar jouw smaak inrichten? Sla de Zweedse gehaktballetjes over en ‘do it yourself’! Die mooie schelp van je vorige vakantie, dat hert in de witte sneeuw. Jouw herinneringen maken jouw huis een thuis.

Wat is minimalisme?

Minimalistische decoratie creëert rust in huis zonder direct in het oog te springen. Denk aan schilderijen met minder kleur of foto’s van maar 1 object. Ben je wel eens in een wellness-spa geweest? Dan zul je daar geen kleurenexplosies hebben gezien. Met minimalistische decoratie haal jij zelf een stukje wellness in huis. Klinkt goed, toch?

Hier willen wij wel een middagje relaxen. Wat jij?

Hier willen wij wel een middagje relaxen. Wat jij?

Ga aan de slag!

Lege muur? Check! Fotoalbum? Check! Computer aan? Dan heb je alles wat je nodig hebt. Kies jouw favoriete foto. Des te minder kleur, des te beter. Zwart wit is helemaal perfect, maar daarover straks meer. Je hoeft natuurlijk niet je eigen foto’s te gebruiken, het internet staat vol met minimalistische plaatjes!

Throwback naar die heerlijke vakantie... aan je muur

Throwback naar die heerlijke vakantie… aan je muur

Druk je minimalistische foto’s heel gemakkelijk af!

Wanneer je de perfecte foto’s gevonden hebt kun je deze gemakkelijk ontwerpen & printen. Je foto op aluminium komt koel over. Een foto op een ruwer materiaal als canvas voelt juist warm. Op www.myposter.nl kies je uit meer dan 15 materialen voor je minimalistische foto’s. Super gaaf, ruime keus houden we van! Ook breng je daar, als je dat wilt, een zwart wit filter op je foto aan. Je hoeft dus geen fotoshop expert te zijn voor een prachtig resultaat!

Wit licht een grijze muur heerlijk op!

Wit licht een grijze muur heerlijk op!

To lijst or not to lijst, dat is de vraag.

Wat dacht je van een zwarte lijst om je minimalistische foto? Kies je voor een kleurenfoto, dan laat een lijst deze meer spreken. Ben je meer van grijstinten? Een lijst maakt je foto nog mysterieuzer!

Zo zie je maar hoe gemakkelijk (en betaalbaar) het is om minimalisme aan je muur te hangen. En dat helemaal naar jouw wens, met jouw foto’s. Maak van je huis een thuis en probeer het eens zelf! Ga aan de slag bij myposter.

Tip: Ook een minimalistische badkamer? Lees dit artikel over de minimalistische Luca Roll-in shower.

Bekijk ook

DIY: Tegel je eigen keuken, badkamer of toilet met dit stappenplan tegelen

Van Spaanse tegels tot Portugese tegels en van cementtegels tot metrotegeltjes: de keuze in tegels …

Bekijk

Zo creëer je met de trend upcycling een nieuwe keuken

Om de trend upcycling kan je eigenlijk niet heen. Upcycling is namelijk dé manier om …

Bekijk

Maak een statement met een robuuste eettafel

Heb jij al een robuuste eettafel in huis? Dit industriële meubelstuk is echt een must …

Bekijk

Openingstijden woonboulevards Tweede Kerstdag 2014

Ben je van plan om een woonboulevard op te zoeken op Tweede Kerstdag? Bekijk hier …

Bekijk