Result stoel | Van innovatief tot iconisch design

Door:
Woonhome.nl

20 december 2017

De stoel waar menigeen nog op gezeten heeft tijdens de schooltijd is weer terug. Een stoel die jarenlang de klaslokalen vulde en nostalgie is voor velen. We hebben het over de Result stoel. Deze populaire stoel is opnieuw gelanceerd door HAY & Ahrend. Een stoel met een prachtige combinatie van een strak design én een nostalgische uitstraling. De Result stoel staat mooi in een industrieel, design maar ook modern interieur. Je koopt deze designstoel eindelijk helemaal nieuw (zonder ‘vintage’ gebruikssporen).

Stijlicoon Result is weer terug

HAY en Arhend slaan de handen ineen

Een logische stap voor beide merken om de Result stoel opnieuw uit te brengen. HAY is een jong bedrijf (2002) dat bekend staat om Deens design meubels en accessoires. Minimalistische meubels zonder overbodige toevoegingen zijn de basis van hun stijl. De Result past qua design perfect bij de collectie van HAY. HAY werkt normaal gesproken met jonge/moderne designers maar dankzij het tijdloze design van de Result is het een perfecte match.

HAY en Arhend Resultstoel in blank hout, mat gelakt eiken, gerookt hout, wit en full black.

De Result is niet alleen een eyecatcher, de stoel zorgt ook voor een prachtig strakke uitstraling. Het nieuwe design van de Result heeft nieuwe soorten hout en kleuren. Deze passen perfect bij de hedendaagse interieurs met blank hout, mat gelakt eiken, gerookt hout, wit en full black.

Opkomst van het industriële interieur

Het industriële interieur is steeds populairder geworden afgelopen jaren. Dankzij deze ontwikkeling op interieur gebied heeft de Result (en ook de Revolt stoel) een comeback kunnen maken. Een industrieel interieur is geïnspireerd op fabrieksgebouwen met hoge plafonds en robuuste materialen. Dit is te vergelijken met kantines en lokalen waar de Result stoel en Pyramide collectie voor bedoeld waren. De Result stoelen passen dus perfect in een industrieel interieur!

Wist je dat het industrieel interieur overgewaaid is uit Brooklyn, New York City? Daar stonden veel fabrieken leeg waar voornamelijk restaurants introkken omdat Manhattan te duur was.

Van schoolstoel tot icoon

De Result stoel stamt uit 1958 en werd door Friso Kramer en Wim Rietveld ontworpen voor Ahrend. In de jaren 60 werd de stoel samen met de Pyramide collectie veel in schoollokalen gebruikt. De stoel was dan ook ontworpen voor kantines, lokalen en grote ruimtes. Het ontwerp is voorzien van functionele vormen en geen overbodige details. De leuze ‘Form Follows Function’ past dan ook heel goed bij de Result stoel.

In 2004 werd de Revolt stoel opnieuw uitgebracht. Deze stoel is zelfs nog iets ouder dan de Result, namelijk uit 1953. Combineer de Revolt en Result aan een eetkamertafel voor een unieke uitstraling!

Goodiebag code: de Result webshop

Speciaal voor de lancering van de Result stoel heeft Ahrend een Result webshop geopend. Bekijk de online shop hier en koop de Result stoel met de speciale Goodiebag code: WOONHOME. Hiermee ontvang je bij je Result stoel een seciale goodiebag gratis. Supercool!

Bekijk ook

De voordelen van een groendak (trend 2016)

Dé trend op het gebied van dakbedekking is een groendak. Waar we dit al enige …

Bekijk

Oplossingen voor veel voorkomende problemen met het sanitair

– Advertorial – Problemen met het sanitair komen zelfs in de nieuwste huizen voor. Elke huiseigenaar …

Bekijk

De leukste houten meubels

Stijlvolle houten meubels zijn in veel verschillende interieurstijlen te gebruiken. Dit is vooral te danken …

Bekijk

Te gekke kerstcadeau's om dit weekend nog te kopen

Hoe origineel wil jij het hebben? Het is soms best een uitdaging om een gaaf …

Bekijk