Slim de waarde van je woning verhogen door te verduurzamen

  • 07 juli 2020

  • Door Woonhome.nl

Het verduurzamen van je woning is ontzettend slim om te doen. Er zijn talloze mogelijkheden om dit te doen met een investering. Niet alleen zorgt verduurzamen voor een verhoging van het wooncomfort. Maar het verlaagt ook de energie lasten. Daarnaast ben je óók lekker goed bezig voor het milieu. En wist je dat de waarde van je woning ook nog eens stijgt door verduurzamen?

Investeer in het verduurzamen van je woning en je zult zien dat de waarde van je woning stijgt. 

Investeer in het verduurzamen van je woning en de waarde van je woning kan stijgen.

Een goede isolatie zorgt in huis voor een comfortable leefomgeving, er zal namelijk een betere constante temperatuur in huis zijn!

Een goede isolatie zorgt in huis voor constante temperatuur in huis zijn.

Investeren in een duurzame woning

Verduurzamen is vaak een kostbare ingreep. Je verdient het uiteraard op de langere termijn weer terug maar je moet eerst wel investeren erin. Verantwoord lenen voor een verbouwing, waarvan je weet dat je het op de lange termijn weer terugverdient, is een goede optie. Reken voor jezelf uit op welke termijn je de investering weer terug verdient. Niet alleen geeft dit een helder beeld voor jezelf maar ook een goed overzicht van de kosten wanneer je gaat lenen voor de verbouwing.

Meer wooncomfort door verduurzamen

Het isoleren van een woonhuis zorgt voor een comfortabele leefomgeving in huis. Wanneer je huis niet of niet heel goed geïsoleerd is, is opnieuw isoleren een goede manier om te verduurzamen. Zo gaat er minder warmte verloren en ontstaat er een constante temperatuur. Houd kou en vocht dus buiten en warmte binnen!

Investeren in duurzaamheid zorgt dat je maandelijkse minder kosten hebt!

Investeren in duurzaamheid zorgt dat je maandelijkse minder kosten hebt.

Verlaag de vaste laten door te isoleren

Dankzij de constante temperatuur die ontstaat door goede isolatie hoef je dus ook minder te stoken. Er zijn verschillende manieren om het huis te isoleren. Denk bijvoorbeeld eens aan het isoleren van de muren met een spouw. Maar je begint bijvoorbeeld ook al klein met het dichten van kieren en gaten rondom deuren en ramen. Dit doe je door middel van tocht strips die de koude wind buiten houden. Lees hier nog meer praktische tips voor het besparen op energiekosten.

Verhoog de waarde van je woning met Energielabel A

Wist je dat een woning met een groen energielabel meer waard is dan een woning met geen of lager label? Dit komt doordat er zoveel energiebesparingen zijn toegepast in huis dat het meer waard is. Daarnaast geven hypotheekverstrekkers hier ook vaak rente korting op.

Bekijk ook

Chinese Porcelain: dit is een van de trendkleuren van 2020

Druk, druk, druk: that’s life nowadays. Rust in je huis is dan belangrijker dan ooit. …

Bekijk

De mooiste lichtinval creëren met raamdecoratie

De lichtinval in een woning zorgt ervoor dat je interieur leeft. Het natuurlijke licht geeft …

Bekijk

Praktisch, luxe en duurzaam: Vloertrends voor 2020

Een vloer kan je interieur maken of breken. Het is dan ook de moeite waard …

Bekijk

Een extra verdieping met een dakopbouw, hoe werkt dat?

Veel mensen die extra ruimte op zolder willen, kiezen ervoor om een dakkapel op hun …

Bekijk