Tips voor bij de aanschaf van tuingereedschap

Tips voor bij de aanschaf van tuingereedschap

  • 14 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Wanneer je een tuin hebt dan is er altijd wel iets te doen. Onderhoud aan je terras, snoeien van de haag, het maaien van het gras of het bouwen van je eigen schutting of tuinhuisje. Het juiste tuingereedschap is onmisbaar bij alle klussen in de tuin. Zeker als je een grote tuin hebt. heb je goede tools nodig. Maar welk Makita tuingereedschap kun je nou het beste kiezen? Lees hier waarop je moet letten bij de aanschaf van tuingereedschap.

#1: Koop tuingereedschap van hoge kwaliteit

Scherp geprijsde artikelen zijn altijd zeer aantrekkelijk om aan te schaffen. Maar zijn deze ook duurzaam? Op de langere termijn is het zeer verstandig om tuingereedschap van hogere kwaliteit aan te schaffen. Dit tuingereedschap geeft beter resultaat, werkt gemakkelijker én gaat langer mee. Wellicht kun je dan beter kijken naar professionele tools die voor een schappelijke consumentenprijs verkrijgbaar zijn. Makita power tools, een Japans merk met tuingereedschap in het hogere segment is zo’n merk.

#2: Kijk naar je tuin en de verschillende tuinklussen die je moet doen

Elke tuin is anders en heeft dus ook ander onderhoud nodig. De grote van de tuin speelt hierin een belangrijke rol. Maar ook de ligging, het type groenvoorziening en de inrichting van de tuin zijn van invloed op het onderhoud. Heb je bijvoorbeeld gras of kunstgras in de tuin? Dit zijn allemaal zaken die van belang zijn bij het type onderhoud.

Hogedrukreinigers en bladblazers

Heeft jouw tuin of omgeving veel bomen? Een goede bladblazer is dan geen overbodige luxe om je terras of gazon te ontdoen van bladeren. En heb je een tuin aan de oostkant, dan heb je vaker last van aanslag? Kijk dan ook direct naar een goede hogedrukreiniger. Hiermee verwijder je mos, alg en andere aanslag zo van je tegels en tuinset. Hierbij geldt: hoe meer vermogen, hoe gemakkelijker je de terrastegels schoonspuit.

Compacte bladblazer van Makita.

Compacte bladblazer van Makita.

Grasmaaier en trimmers

Heb je een groot gazon of grasveld? Dan heb je zeker een automatische maaimachine nodig. En ook grasmaaiers zijn er in allerlei variaties. Je hebt compacte grasmaaiers voor 500 m2 grasvelden. En je hebt grasmaaiers voor meer dan 1000m2. Dan zijn er ook nog diverse mogelijkheden met maaibreedte, hoogte en automatische rijstanden. Voor grote velden is een verticuteermachine ook ideaal.

Makita grasmaaier voor je tuin en gazon.

Makita grasmaaier voor je tuin en gazon.

Makita grasmaaier voor je tuin en gazon.

Makita grasmaaier voor je tuin en gazon.

Grasmaaiers kunnen overigens niet overal bij. Voor grasvelden met lastige hoekjes, randen langs je looppad, bomen, muren en ornamenten neem je een grastrimmer. Kijk dus goed naar je grasveld voordat je een grasmaaier kiest.

Voor de kleine hoekjes en kantjes is deze grastrimmer van Makita perfect.

Voor de kleine hoekjes en kantjes is deze grastrimmer van Makita perfect.

Tip: Klein gazon, maar geen zin om alles met de hand te doen? Er bestaan ook automatische grasscharen voor het kleine werk.

#3: Perfect tuingereedschap voor het snoeiwerk

In elke tuin met, bomen planten en stuiken moet je snoeien. Soms hoef je alleen een paar takken weg te knippen. Maar voor sommige bomen is het noodzakelijk dat je net na de winter alles terugsnoeit. Je kunt kiezen voor een handschaar. Maar wanneer je toch wel meer bomen en planten hebt, is een automatische handschaar ideaal. Heb je als semi-pro echt veel bomen, takken en hout te zagen. Kijk dan ook naar een Makita kettingzaag en hakselaar voor jezelf.

Voor het échte werk biedt Makita ook kettingzagen.

Voor het échte werk biedt Makita ook kettingzagen.

Tip: verwen je tuingereedschap vlak voor de winter door ze in te vetten. Hierdoor blijft gereedschap gedurende de winter soepel en gaat het niet roesten.

#4: Tuingereedschap voor je heg en haag

Naast een houten schutting hebben veel tuinen ook een natuurlijke scheiding met een heg en struikgewas. Ook deze moet je ieder jaar bijsnoeien. Dus eigenlijk is een lichte elektrische heggenschaar voor iedereen met een heg wel een must. Elektrische heggenscharen van Makita zijn verkrijgbaar met verschillende snijdiktes, snijbewegingen, in diverse lengtes en met uiteenlopende vermogen. Neem voor een kleine tuin met enkele sierbomen gerust een lichte heggenschaar. Heb je een hoge heg van coniferen of een brede buxushaag. Kies dan voor een lange heggenschaar met veel vermogen.

Lange snoerloze, elektrische heggenschaar van Makita.

Lange snoerloze, elektrische heggenschaar van Makita.

Rond of recht? Knip je buxus met deze buxusschaar van Makita.

Rond of recht? Knip je buxus met deze buxusschaar van Makita.

Bekijk ook

Kartonnen -, maar spannende en betaalbare meubels

Ben je op zoek naar milieuvriendelijke -, maar spannende - en betaalbare meubels? Nnix Eco …

Bekijk

Welke parasol past het beste in jouw tuin? Laat je inspireren met deze 4 soorten parasols

Een parasol is een must have in de tuin met een belangrijke functie. Parasols beschermen …

Bekijk

Tips voor het perfecte boeket bloemen per seizoen

Je interieur is pas echt helemaal af met een mooie bos bloemen. Een bos bloemen …

Bekijk

Wat is een kamersteiger?

Een kamersteiger, wat is dit eigenlijk? En voor welke klussen zet je deze eigenlijk in? …

Bekijk