Verbouwen? 3x handige tools waar je wellicht niet zo snel aan denkt

Verbouwen? 3x handige tools waar je wellicht niet zo snel aan denkt

  • 28 februari 2019

  • Door Woonhome.nl

Een steiger, stucloper en sleutelkluis. Aan deze 3 items denk je waarschijnlijk niet zo snel, maar ze zijn wel verdraaide handig als je gaat verbouwen. Een goede voorbereiding en planning is echter essentieel als je alles -in deze toch wel hectische tijden- zo soepel mogelijk wilt laten verlopen. Maar ook het inhuren van gedegen vakmensen en al het benodigde materiaal vraagt om een grondige voorbereiding.

Om het allemaal wat te vergemakkelijken, verklappen we je alvast een paar handige tools. Deze tools zouden zeker nog eens handig van pas kunnen komen! Temeer omdat je er zelfs misschien nog geeneens aan had gedacht.

Kamersteiger: handig voor hoog schilderwerk.

Kamersteiger: handig voor hoog schilderwerk.

Top on the list: een steiger

Vergeet opstapjes, keukentrappen of zelfs ladders. Een steiger is hét ideale middel als in de hoogte moet werken. Ten eerste is het veel stabieler dan bijvoorbeeld een keukentrapje. Daarnaast heb je veel meer beweegruimte. En je kunt er heel handig je gereedschap op kwijt, zodat je je gerei altijd bij de hand hebt. Wel zo handig, en het bespaart tijd! Een kamersteiger is ook trouwens voor als je plafond een lik verf nodig heeft.

Er zijn diverse steigers en binnenhuissteigers verkrijgbaar, zowel voor het werken in hoogtes als in breedtes. En, om het leven nog wat makkelijker te maken, zijn ze ook verkrijgbaar met meerdere platforms. En zelfs met wieltjes waardoor ze eenvoudiger te verplaatsen zijn. Mocht je het net iets te prijzig vinden: er zijn ook tweedehands binnensteigers te koop.

Klaar voor het stucwerk? Kies ter bescherming van je vloer voor stucloper.

Klaar voor het stucwerk? Kies ter bescherming van je vloer voor stucloper.

Stucloper: de perfecte vloerbeschermer

Ben je van plan je muur te gaan slopen of wil je ‘m juist opvullen? Deze kranige klus kun je, als je je vloer tenminste nog mooi wilt houden bij een grote verbouwing, het beste aanpakken met een stucloper. Maar ook bij kleinere klussen kan een stucloper handig van pas komen. Een stucloper is namelijk de perfecte vloerbeschermer. Dit afdekmateriaal, gemaakt van karton is niet alleen heel stevig, het blijft ook niet plakken aan je voeten zoals folie kan doen. Daarnaast voorkomt het krassen, en beschermt het tegen vocht, omdat het waterdicht is.

Slim én veilig tijdens het verbouwen: de sleutelkluis

Loodgieters, elektriciens, timmermannen, metselaars en schilders zweren erbij: de sleutelkluis. Tijdens het verbouwen komen er dikwijls veel verschillende vakmensen over de vloer. En waarschijnlijk ben je dan niet altijd thuis, al helemaal als het een nieuw huis betreft waar je nog niet woont. Een slimme manier om mensen toch binnen te laten is de aanschaf van een sleutelkluis. Alleen mensen met de code kunnen dan bij jouw sleutels. Wel zo veilig. En handig, want zo hoef je niet altijd thuis te zijn als er geklust wordt. Uiteraard geef je alleen de code van de sleutels aan mensen die je vertrouwt. En als je toch bezig bent tijdens je verbouwing: laat je sloten vervangen door nieuwe cilindersloten. Ga dan cilindersloten kopen bij Deur-cilindersloten.nl. Kost bijna niks en is wel zo safe.

Sleutelkastje voor tijdens een verbouwing.

Sleutelkastje voor tijdens een verbouwing.

Met de nieuwe deurcilinders van het SKG keurmerk, zijn al je sloten in een mum van tijd weer veilig. Bovendien heb je in sommige gevallen nog maar één sleutel nodig.

TIP: Lekker aan het klussen?

Er is niks lekkerder dan tijdens het klussen fijne muziek aan te hebben staan. Wil je nieuwe muziek op doen of heb je even geen inspiratie? In de Spotify afspeellijst van Woonhome ‘Beste klusmuziek’ vind je heerlijke nummers voor tijdens het schilderen of sauzen. Nummers van o.m. Suzanne van V.O.F. De Kunst, Handle With Care van de Traveling Wildburys of Roar van Katy Perry.

Bekijk en luister hier meer van deze Spotify afspeellijst van Woonhome.

Bekijk ook

Lekkage voorkomen: zo doe je dat

Er zijn verschillende soorten lekkages die thuis voorkomen. Elke lekkage ontstaat weer op een verschillende …

Bekijk

Kleuradvies voor je interieur

Het is verbazingwekkend hoe onze omgeving ons humeur en welzijn beïnvloedt. Het effect van kleur …

Bekijk

Minimalistische badkamer met de Luca Roll-in shower

Een minimalistische badkamer richt je stijlvol en zonder al teveel details in met minimalistisch sanitair. …

Bekijk

Resthout: weggooien of hergebruiken?

Vaak na verbouwing of een thuisproject zit je met resthout. Wat doe je daarmee? In …

Bekijk